Dünya Gazetesi’nden Afyon'a özel ek

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Dünya Gazetesi’nin Afyonkarahisar ekine konuk oldu. Mart ayı sayısında Afyonkarahisar’ı tanıtan gazetede verdiği röportajda ilimizin marka ürünlerini anlatan Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırımları hakkında da bilgi verdi Dünya Gazetesi’nin Mart ayında yayımlanan Afyonkarahisar sayısında Afyonkarahisar’ın tanıtımı yapıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser [&hellip]

Dünya Gazetesi'nden Afyon’a özel ek

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Dünya Gazetesi’nin Afyonkarahisar ekine konuk oldu. Mart ayı sayısında Afyonkarahisar’ı tanıtan gazetede verdiği röportajda ilimizin marka ürünlerini anlatan Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırımları hakkında da bilgi verdi

Dünya Gazetesi’nin Mart ayında yayımlanan Afyonkarahisar sayısında Afyonkarahisar’ın tanıtımı yapıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser tarafından ilimizin marka ürünleri ve potansiyelinin anlatıldığı gazetede değişik sektörlerde faaliyet gösteren ilimiz iş adamlarının röportajlarına da yer verildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Dünya Gazetesine verdiği röportajında Afyonkarahisar’ın Ege’nin yıldızı olmaya aday bir kent olduğunu vurguladı. Bu konuda iddialı olduklarını dile getiren Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi olarak kentin geleceğinin şekillenmesinde öncü bir rol üstlendiklerini ifade etti.
Kent, Ege Bölgesi’nin yıldızı olmaya aday
Başkan Çoban açıklamasında, “Türkiye’nin dördüncü büyük havaalanı olacak Zafer Hava Limanı’nın faaliyete geçmesiyle ve yatırımların tamamlanmasıyla Avrupa’nın termal sağlık ve tedavi merkezi olmaya aday bir kentiz. Bu konuda da iddialıyız. Afyonkarahisar Belediyesi olarak kentin geleceğini şekillendirmede öncü bir rol üstlendik. Şehrimizin kaderinin hızla değişmesinde en etkili unsur, uzun yıllar sonra ilk kez yakalanan uyum ve sinerji. Gerek kamu kuruluşları üst yöneticileri gerekse ticaret ve sanayi kesimi ile sivil toplum kuruluşları ile mükemmel bir uyum ve işbirliği içindeyiz. Ayrıca yüksek fildişi kulelerde halktan kopuk bir icraat yapmıyoruz. Kapımız herkese açık durumda. Belediye’ye, “ben, belediye başkanı ile görüşeceğim” diyen, herkese başka bir şey sormadan tüm kapılarımızı açıyoruz. Bizler yeni dönemde rutin belediye hizmetlerimizi titizlikle sürdürürken vizyon projelerle geleceğe dönük istihdam artırıcı projelerle özel sektörün önünü açacak hedefler koyarak, şehrimizin kalkınmasını ve şehrin önde gelen avantajları ile farklılık yaratmasına çalışıyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak hizmet önceliklerimizi ve misyonumuzu şehrin potansiyelini harekete geçirmek üzere tasarladık. Özellikle turizm yatırımcısına her türlü kolaylığı, kurumsal düzeyde belediyenin bütün gücü ve personeliyle sağlıyor, yatırımcıları el üstünde tutuyoruz. Teşvik Yasası kapsamında turistik tesis yapımı için arsa tahsisine talep o kadar yüksek ki hali hazırda bütün arsalar otel yapımı için tahsis edilmiş durumda. Belediyemiz kendi imkanları ile turistik tesis yapımı için arsa üretmeyi de başardı. Şu anda termal turizme yönelik kentte 5 adet beş yıldızlı otel faaliyette olup doluluk oranları tatmin edici düzeydedir. Yatırım ve inşaatı devam eden ve yakın zamanda açılacak beş yıldızlı otel sayısı ise şuan itibariyle 8’dir. Bunun yanında Roma dönemine kadar uzanan kaplıca geçmişiyle sadece merkezdeki beş yıldızlı lüks oteller değil, Sandıklı-Hüdai, Çay-Heybeli ve Gazlıgöl olarak bilinen farklı ilçe ve beldelerimizde de termal şifalı sular, yurt içinden ve yurt dışından birçok kişinin akınına uğruyor”dedi.
Termal sağlık merkezi olmaya adayız
Afyonkarahisar Belediyesi olarak merkezi hükümetle uyum içinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Çoban, “Çevre ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yoğun gayreti ile iyi ilişkiler içindeyiz. Şehir merkezinde bulunan stadyum arazisi karşılığında TOKİ, şehrimize muazzam bir spor kompleksi yapacak. Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir modelle arsa karşılığı TOKİ, termal turizm bölgesinde 15 bin kişilik stadyum, 3 bin, bin ve 500 kişilik spor salonları, 40 bin metrekarelik, su kayak parkı, 20 çim futbol sahası ve 2 sentetik çim futbol sahası yapacak. Kompleks içinde ayrıca, 6 tenis kortu, 1 adet bin kişilik seyirci kapasiteli tenis kortu, 2 kapalı tenis kortu, 1 yarı olimpik yüzme havuzu, kızak, buz ve kayak pistleri, voleybol, basketbol ve atletizm sahalar��, gençlik merkezi, yönetim binası, amatör spor evi, hizmet binası, kafeterya, helikopter pisti ve bin 750 araçlık otopark yer alacak. İhalesi gerçekleşen dev spor kompleksimizde çalışmalar yakın zaman içinde başlayacak. Türkiye’nin dördüncü büyük havaalanı olacak Zafer Hava limanımızın tamamlanmasıyla birlikte termal kaynaklarımız sayesinde sadece yurt içi değil, yurt dışına da hitap edeceğiz.
Havaalanımızın da faaliyete geçmesiyle ve yatırımların tamamlanmasıyla Avrupa’nın termal sağlık ve tedavi merkezi olmaya aday bir kentiz. Bu konuda da iddialıyız. Bu hedef ve vizyon artık vatandaşlarımız için bile ulaşılacak bir hedef olarak algılanıyor. Türkiye’nin en iyi on alışveriş merkezinden birisi de yine Afyon’da. Turizm bölgesinde yer alan bu alış veriş merkezi sadece Afyondan geçenleri bile etkileyecek güzellikte. Yine bölgenin en modern ve kaliteden ödün vermeyen gıda maddeleri ile şehirlerarası otogarı şehrimizde. Belediyemizin diğer kamu kurumları ile işbirliği yaparak şehre kazandırdığı yaklaşık beş kilometrelik Akarçay Rekreasyon Alanı Projesi, Eskişehir Porsuk Çayı etrafındaki düzenlemelerden daha büyük bir proje ve inşaatı devam ediyor. 33 Milyon liraya inşaat ihalesi yapılan projede ilgili firmaya yer tahsisi yaptık, inşaat şantiyesi kurularak çalışmalar başladı. Temelini geçtiğimiz günlerde attığımız projenin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
Akarçay projesinin il merkezinden geçen ve ıslahı yapılacak kesimin uzunluğu 5120 metreyi buluyor. Güzergah boyunca Belediyemiz tarafından yapılacak park ve rekreasyon çalışmaları ile Akarçay çevre ile uyumlu bir yeşil kuşak görünümü alacak ve halkın hizmetine sunulacak. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılacak olan park ve rekreasyon alanlarında; yürüyüş ve parkur alanları, çocuk oyun grupları, dinlenme alanları, piknik alanları, çeşitli su oyunları, kır kahveleri, spor tesisleri, kültür fizik aletleri ve çeşitli peyzaj düzenlenmeleriyle her yaş grubunun dinlenip, eğlenebileceği ve hoşça vakit geçirebileceği bir mekan oluşturulmasını hedefliyoruz. Sürekli takip edilecek olan su seviyesi muhtemel bir taşkın tehlikesi karşısında ikaz verecek olan kanal sensörleri sayesinde anında kontrol altına alınacak. Böylece şehir merkezinden geçen Akarçay nehri her an taşkın beklenen bir yer olmaktan kurtulacak”dedi.
2011 asfaltta rekor yılı olacak
Başkan Çoban açıklamasının devamında, “Düzenli katı atık depolama alanına sahip Afyonkarahisar Belediyesi, Marmaris Çevre Hizmetleri Birliğinden sonra Türkiye’nin en büyük ikinci Çevre hizmetleri Birliğine sahip. Yetmişten fazla belediyenin katı atıkları bir merkezde toplanıp ayrıştırılıyor, depolanıyor. Bölgenin tıbbi atıkları da bu merkez tarafından bertaraf ediliyor. Yeşil alan üretimi konusunda da gayet başarılı olan Belediyemiz, Zafer Kent Ormanı, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Erdal Akar Parkı gibi büyük alanları düzenlemiş bulunuyor. Kurtuluş savaşı ve milli mücadelenin kilit noktalarından olan Afyonda savaşların gerçekleştiği alanlarda da önemli yatırımlar yapılarak tarih bilincinin canlı tutulması bütün kesimler eliyle önemseniyor.
Afyonkarahisar Belediyesi olarak sadece kalkınmada öncü rol üstlenmekle kalmıyoruz ve şehrimizin kronikleşmiş sorunlarını da aynı anda çözüme kavuşturuyoruz. Asfalt kapasitemiz yapılan yatırımlarla günde 80 tondan 280 tona çıkarıldı. Bu sayede 2011 yılını asfalatta rekor yılı ilan ettik. Belediyemizin de ortağı olduğu AFJET A.Ş ile şehirde on bin konut termal su ile ısıtılarak şehir merkezinde hava kirliliği ile mücadelede önemli bir kazanım elde ediyoruz. Tabii doğalgaz kullanımının da hava kirliliğini azaltıcı etkisini eklemek gerekiyor. Bu yatırımların dışında mahallelerimizde alt yapı, yol ve kaldırım hizmetlerini bir kez ele alıyoruz ve komple tamamlıyoruz. Yani ele aldığımız bir mahallede öncelikli olarak içme suyu borularını ve kanalizasyonlarını yeniliyoruz. Sonra yol ve kaldırımlarını yapıyoruz. İlimizde bulunan mahallelerin bütün sorunlarını gidermek amacıyla yapılan çalışmalarda bugüne kadar alt ve üst yapısı tamamlanan mahalle sayısı 19’a ulaştı. 81 mahalle bulunan ilimizde iki yıl içinde tamamlandığımız 19 mahallemizde onlarca yıllık, sağlığa zararlı içme suyu şebeke hattı ve kanalizasyon boruları tamamen değiştirildi. Mahallelerin tüm sokaklarına kilitli beton parke döşendi. Görev sürem boyunca bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.
Şehir nüfusunun neredeyse yarısının yaşadığı bir alanda yer altındaki bütün su şebekesi 2011 inşaat sezon sonu itibarıyla yenileniş, elektrik kabloları yer altına alınmış, yol ve kaldırımları bitirilmiş olacak.
Yine Belediye olarak sosyal sorumluluklarımızın da farkındayız ve bu yönde projeler üretiyoruz. Özellikle Bilgi Evleri Projesi ile dershaneye gidemeyen çocuklara dershane imkanı sağlıyoruz. Milli Eğitimle yapılan protokolle Bakanlığa bağlı öğretmenler, belediyemizin hizmete soktuğu bilgi evlerinde dershanelerle paralel eğitim veriyor. Aynı ders materyallerini belediyemiz ücretsiz dağıtıyor, çocukların kitap, yaprak test, internet ihtiyacı karşılanıyor ve dershane eğitimi esnasında sıcak içecek ve yiyecek ikramı yapılıyor. İnşaatı devam edenlerle birlikte bu yıl 7 adet bilgi evi açılmasını planlıyoruz. Halen faaliyette olan bilgi evlerinde kendi imkanlarıyla dershane imkanı bulamayan 180 öğrencimiz, kaliteli bir eğitim hizmetinden yararlanıyor” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme