• Haberler
  • Genel
  • Dünya fidan dikme yarışmasında Türkiye dereceye girdi

Dünya fidan dikme yarışmasında Türkiye dereceye girdi

Dünya Okullar Arası Fidan Dikme yarışmasında Türkiye dereceye girdi. Orman ve Şu İşleri Bakanlığı Türkiye’den yarışmaya katılan okullara ücretsiz fidan desteği verdi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) ülkemizden katılan okulları ücretsiz fidanlarla ve gerekli teknik yardımlarla desteklediği Dünya Okullar Arası Fidan Dikme Yarışmasında Türkiye, iki ayrı kategoride ödül kazanarak dereceye girdi.ÜLKELER [&hellip]

Dünya fidan dikme yarışmasında Türkiye dereceye girdi

Dünya Okullar Arası Fidan Dikme yarışmasında Türkiye dereceye girdi. Orman ve Şu İşleri Bakanlığı Türkiye’den yarışmaya katılan okullara ücretsiz fidan desteği verdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) ülkemizden katılan okulları ücretsiz fidanlarla ve gerekli teknik yardımlarla desteklediği Dünya Okullar Arası Fidan Dikme Yarışmasında Türkiye, iki ayrı kategoride ödül kazanarak dereceye girdi.
ÜLKELER KATEGORİSİN DE BİRİNCİLİK TÜRKİYE’NİN
Online Çevre (ENO) tarafından düzenlenen ve 114 ülkeden 3 bin 541 okulun katıldığı yarışmada en çok fidan diken ilk 100 okul arasına Türkiye’den birçok okul girdi.
Türkiye’nin iki ayrı kategoride ödül kazandığı yarışmada “Ülkeler” kategorisinde yarışmaya 600’den fazla kayıt yaptıran okula sahip olması sebebiyle Türkiye bu kategori de ilk ödülünü kazandı. Ayrıca, “Okullar” kategorisinde, yarışmaya Türkiye’den katılan ve yarışma süresince dünya genelinde 15 bin adet fidan dikimi ile en çok fidan diken 10 okul arasına giren Adana Karaisalı Anadolu Lisesi’de ikinci ödüle layık görüldü.
6-18 YAŞ ARALIĞINDA Kİ
ÇOCUK VE GENÇLERE FİDAN DİKİMİNDE DESTEK
Merkezi Finlandiya’da bulunan ENO isimli kuruluş, 21 Mart-24 Ekim 2014 tarihleri arasında geçerli olacak ve küresel ölçekte uygulanacak, okullar arası fidan dikme yarışması düzenledi. Yarışma, 6- 18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin diktikleri fidan sayılarını ve dikimler sırasında alanda çekilen fotoğraflarını, web tabanlı programa yüklemeleri esasına dayanıyor.
Öte yandan, yarışma kurallarına göre fidan diken çocuklara, okul çalışanları ile bulundukları yöredeki sivil ya da resmi kurumlardan da toprak hazırlığı ve fidan temini gibi hususlarda destek verilebiliyor.
OGM, YARIŞMAYA KATILAN OKULLARA ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITTI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ENO tarafından düzenlenen fidan dikme yarışmasını ülkemizdeki okullara duyurmak amacı ile konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’na da iletti. OGM ise yarışmaya katılan okullara ücretsiz fidan vererek gerekli teknik desteği sağladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme