Dünya Fenerbahçeliler Gününün Anlamı Ne?

Dünya Fenerbahçeliler Günü, Dünya genelinde her yıl Fenerbahçe Spor Kulübü ve milyonlarca taraftarı tarafından 19 Temmuz tarihinde kutlanıyor

1907 yılında kurulan Fenerbahçe spor kulübü tarihe geçen takımlar arasında yer almaktadır. 19 Temmuz’da özel gün olarak kabul edilen dünya Fenerbahçeliler Günü ilk olarak 2002 yılında kutlanmıştır. Bu özel günün temel amacı Fenerbahçe Spor kulübünün kuruluş yıldönümünü kutlamaktadır. Peki, Dünya Fenerbahçeliler Günü Neyi İfade Ediyor?

FENERBAHÇE AMBLEMİ NEYİ İFADE EDİYOR?

Fenerbahçe amblemindeki renklerin her biri farklı anlamlar taşımaktadır. Amblemde bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü yazan beyaz alan Temizlik ve açık yürekliliği, iç katmanda bulunan kırmızı alan ise sevgi ve bağımlılığı ifade ederken, Türk Bayrağının anlamını da taşımaktadır. Fenerbahçe’nin vazgeçilmez renklerinden olan Lacivert katman ise asaleti sembolize ederken, Sarı katman ise gıpta ve kıskançlığı ifade etmektedir. Milyonlarca taraftara sahip olan Fenerbahçe Spor Kulübünün simgesi ise kanarya’dır.

FENERBAHÇELİLER GÜNÜ NE ANLAMA GELİYOR…

19 Temmuz tarihinde kutlanan Dünya Fenerbahçeliler gününün önemi kuruluş yılını ve taraftarın bağlılığını vurgulayan gün olarak bilinmektedir.

Haber

Bakmadan Geçme