• Haberler
  • Spor
  • Dünya Afyonkarahisar'ı takip etti – Kocatepe Gazetesi

Dünya Afyonkarahisar'ı takip etti – Kocatepe Gazetesi

36 ülkeden 80 sporcunun katılımı ile organize edilen Dünya Motokros Şampiyonası, dün yapılan MX2 ve MXGP yarışları ile tamamlandı. 2 kategoride de dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.LETONYALIPAULS JONASS İPİ GÖĞÜSLEDİMX2 kategorisinde 1. Letonyalı Pauls Jonass, 2. Danimarkalı Thomas Kjer Olsen, 3. ABD'li Thomas Covington oldu. Aralarında ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yarışan sporcuların da bulunduğu Türk [&hellip]

36 ülkeden 80 sporcunun katılımı ile organize edilen Dünya Motokros Şampiyonası, dün yapılan MX2 ve MXGP yarışları ile tamamlandı. 2 kategoride de dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.
LETONYALI
PAULS JONASS İPİ GÖĞÜSLEDİ
MX2 kategorisinde 1. Letonyalı Pauls Jonass, 2. Danimarkalı Thomas Kjer Olsen, 3. ABD’li Thomas Covington oldu. Aralarında ilk kez Dünya Şampiyonası’nda yarışan sporcuların da bulunduğu Türk sporcular ise pek iç açıcı bir tablo çizemedi. Mustafa Çetin 18., Yasin Karaböce 19., Furkan Valimaki 20., Emircan Şenkalaycı ise 22. oldu.
ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Yarış sonrasında Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, AK Parti Sakarya Milletvekili Dünya Şampiyonu eski Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Başkanı Wolfgang Srb ve Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Öte yandan genel klasmanda lider olan Jorge Prado Garcia’ya kırmızı plaka verildi.
HOLLANDALI SPORCU JEFFERY HERLİNGS MXGP’DE 1. OLDU
MXGP kategorisinde 1. Hollandalı sporcu Jeffery Herlings, 2. Slovenyalı Tim Gajser, 3’üncülüğü ise Belçikalı Clement Desalle elde etti. Bu kategoride yarışan Türk sporcular kötü bir tablo çizdi. Türk sporculardan Batuhan Demiryol 18., Galip Alp Baysan 19., Şakir Şenkalaycı 21’inciliğe yerleşti.
TUTULMAZ,
 ÇOBAN VE EROĞLU ÖDÜLLERİNİ VERDİ
Yarış sonrası düzenlenen törende Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.
>> Nail AZBAY’ın Haberi

Bakmadan Geçme