• Haberler
  • Genel
  • Dünün gençleri bugünün gençleri ile buluştu

Dünün gençleri bugünün gençleri ile buluştu

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban’ın öncülüğünde ziyaret edilen yaşlılar ziyaretten memnun kaldı Afyonkarahisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri 1 Ekim Cumartesi günü Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Bayan Esma Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Bayan Emine Çoban ve [&hellip]

Dünün gençleri bugünün gençleri ile buluştu

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban’ın öncülüğünde ziyaret edilen yaşlılar ziyaretten memnun kaldı

Afyonkarahisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri 1 Ekim Cumartesi günü Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Bayan Esma Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Bayan Emine Çoban ve Gençlik Merkezi mensubu gençler tarafından ziyaret edildi.
Hanımefendilerde eşlik etti
Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşti-rilen ziyaret kapsamında müzik eğlence programının yanı sıra Gül Anneler Derneği üyesi hanımların bizzat elleriyle hazırladıkları gözlemelerin ikram edildiği ziyarette yaşlılar hatırlanmanın mutluluğuyla hoşça vakit geçirdi. Programın açılış konuşmasını Gül Anneler Dernek Başkanı Halise Saygı yaptı. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle yaptıkları ziyarette Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban’ın kendileri yalnız bırakmadıklarını söyledi.
Dünün gençleri bugünün
gençleriyle buluştu
Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile kendi müdürlüğünün ortaklaşa “Dünün Gençleri Bugünün Genciyle Buluşuyor” sloganıyla hazırladıkları etkinliğe gösterilen ilgiye teşekkür etti. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğuna temas eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş;
“Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmalarını gerekmektedir.” dedi.
Yaşlılara insanca bakılmalı
Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, büyüklerin varlığının bağlı olduğu ailenin temel direği ve dirliği anlamına geldiğini kaydetti. Günümüzün gençlerine sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, arada köprünün daha da sağlamlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Kuş; “Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakılması gerekir. Onları sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde onların yanında olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Bugünün gençlerine düşen görevde budur.
Yaşlılara zengin içerikli program
“Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır.” diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş sözlerine şöyle devam etti:
“Büyük Atütürk ne demiştir, ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.” Ziyaret programı; Bursalıoğlu müzik ekibinin müzik dinletisi, Troya ekibinin Zeybek gösterisi, Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin yöresel halk oyunlarından örnekler sunmaları, Aşuk-Maşuk gösterisi ile sürdü. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme