“Dünü unutun bugünü iyi değerlendirin”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulunun İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği, öğrencilere yönelik kişisel gelişim ve kariyer planlaması ile ilgili eğitim semineri, İscehisar’da gerçekleştirildi “Kendinize güvenin”Seminerde, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından “Geleceğe Bugünden Hazırlanın”, AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Türker Göksel ise [&hellip]

"Dünü unutun bugünü iyi değerlendirin"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulunun İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği, öğrencilere yönelik kişisel gelişim ve kariyer planlaması ile ilgili eğitim semineri, İscehisar’da gerçekleştirildi

“Kendinize güvenin”
Seminerde, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından “Geleceğe Bugünden Hazırlanın”, AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Türker Göksel ise “Gençlerde Kişisel Gelişim ve Takım Ruhu” konulu sunum yaptı. Seminere İlçe Kaymakamı Hakan Engin, Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sedat Büyüksağiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Avcı, Gürmas Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Gürel, akademisyenler ve eğitimcilerin yanı sıra lise ve üniversite öğrencileri katıldı.
Seminerde ilk konuşmayı yapan Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Türker Göksel, “Gençlerde Kişisel Gelişim ve Takım Ruhu” konulu sunumunda Gençlere gelecek kariyer planlamaları konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Kendinize güvenin, bu ülkeye güvenin, bu millete güvenin. ‘Bizden adam olmaz’ diyenlerin yanından uzaklaşın. Gücünüzü ve farklılığınızı ortaya koyun. Parlak geleceğinizi kendi ellerinizle hazırlayın” dedi.
“Yüksek hedefler seçin”
Türkiye Bilişim Derneği İl Temsilcisi ve AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu ise “Geleceğinizi Bugünden Hazırlayın” konulu sunumunda, yaşamda hedefi olmayanın neye nişan alacağını bilemeyeceğini belirterek, gençlere şimdiden yüksek hedefler seçmeleri gerektiği önerisinde bulundu. Yrd. Doç. Dr. Nakilcioğlu, sözlerine söyle devam etti: “Çağdaş gelişmelere paralel olarak günümüzde bazı meslekler ön plana çıkmıştır. Bunlar arasında bilişim, iletişim, genetik uzmanlığı, moleküler biyoloji uzmanlığı, çevre mühendisliği, enerji uzmanlığı gibi meslekler sayılabilir. Bu alanlarda görev yapacak kişilerde ise bazı özellikler aranmaktadır. Araştırmacı, yaratıcı, gelişimci, uyumlu ve yapıcı, sorumluluk sahibi, deneyimli kişilerin, rakiplerine oranla iş bulma ve çalışma olanakları daha yüksektir.”
“Okulunuzun bitmesini beklemeyin”
Ünlü bir iş adamının “Başarı Şimdi Aslanın Ağzında” isimli eserinden örnekler veren Yrd. Doç. Dr. Nakilcioğlu, gençlerin daha okul sıralarında iken ileride görev almayı düşündükleri alanlarda kendilerini yetiştirmeye başlamaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Geleceği hazırlamak, moda deyimiyle ‘kariyer yapmak’ için okulunuzun bitmesini beklemeyin, kolları sıvayıp kendinizi geliştirin. Önümüzdeki yaz dönemini yalnızca tatil yaparak, yatarak boşa geçirmeyin. Kariyer için ilk adımları hemen atmaya bakın. Bunun için önce kendinizi iyi tanıyın, sonra da kendinizi iyi tanıtın. İyi bir kariyer için doğruluk, güven, sorumluluk ve yetenek gerekir. Olumlu ve öne çıkan özelliklerinizi güçlendirin, varsa eksikliklerinizi tamamlayın. Zaman sermayesini çok dikkatli ve verimli kullanın.”
Konuşmasının sonunda gençlere başarı ipuçlarını da veren Yrd. Doç. Dr. Nakilcioğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Dünü unutun, o geride kalmıştır; bugünü iyi değerlendirin; yarını da şimdiden planlayın; başarı sizin olacaktır. Ufkunuzun geniş, geleceğinizin parlak olmasını diliyorum.” Seminer sonunda Öğr. Gör. Türker Göksel’e İscehisar Kaymakamı Hakan Engin, Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu’na da iş adamı Celalettin Gürel tarafından birer plaket takdim edildi. Ayrıca seminer sonunda Öğr. Gör. Türker Göksel, ikinci kitabı olan “Yazılar Yazgılar Gibidir Silinmez” adlı eserini imzalayarak öğrencilere hediye etti.

Bakmadan Geçme