Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burak Aydın

DÜNDEN HIZLI MISINIZ?

Dünya telaşındayız. Hemen her günümüz bir farfara ile geçip gitmekte. Bir dostumuzla bunun üzerine sohbet ederken, uzun süredir sakladığı bir gazete kupürünü ilime tutuşturdu. “Bak işte anlattıklarımızın özeti bu hikayede, uygun bir zamanda yazarsın gazetede” dedi.
Nasip bugüneymiş. Bakın bakalım siz de hızlı mısınız?
***
Her sabah bir ceylan uyanır Afrika’da. Kafasında bir tek düşünce vardır; en hızlı koşan arslandan daha hızlı koşabilmek.
Her sabah bir arslan uyanır Afrika’da. Kafasında bir tek düşünce vardır; en yavaş koşan ceylandan daha hızlı koşabilmek.
***
İster arslan olun ister ceylan olun hiç önemi yok. Yeter ki güneş doğduğunda koşuyor olmanız gerektiğini, hem de bir önceki günden daha hızlı koşuyor olmanız gerektiğini bilin.
Yaşam adlı koşuyu ne güzel anlatan bir Afrika hikayesi… Bir önceki günden daha hızlı koşmak gerekmektedir.
Çünkü eğer arslansanız, en yavaş koşan ceylanı bir önceki gün yakalamışsanız ve bugün bir ceylan yakalamak niyetindeyseniz; artık bilmelisiniz ki en yavaş ceylan sizden daha hızlıdır. O halde düne göre hızınızı artırmanız gerekmektedir.
Yok eğer ceylansanız ve henüz arslana yem olmamışsanız; hızınızı düne göre artırmalısınız. Çünkü artık sıra size gelmiştir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER