Dumlupınar ilk yılında kupa kaldırdı

Afyonkarahisar Merkez'de yer alan Dumlupınar Mahallesi'nde çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için kurulan Dumlupınar Gençlikspor Kulübü mahalle sakinleri tarafından destekleniyor. Dumlupınar Mahalle Muhtarı Mesut Koyun'un önderliğinde ve mahalle sakinlerinin destekleri ile resmi olarak spor kulübü kuruldu. Kulüp olarak her branşta yer alma gayreti içinde olduklarını kaydeden Muhtar Koyun, alt yapı çalışmaları için şimdiden kolları sıvadı. Amatör [&hellip]

Afyonkarahisar Merkez’de yer alan Dumlupınar Mahallesi’nde çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için kurulan Dumlupınar Gençlikspor Kulübü mahalle sakinleri tarafından destekleniyor. Dumlupınar Mahalle Muhtarı Mesut Koyun’un önderliğinde ve mahalle sakinlerinin destekleri ile resmi olarak spor kulübü kuruldu. Kulüp olarak her branşta yer alma gayreti içinde olduklarını kaydeden Muhtar Koyun, alt yapı çalışmaları için şimdiden kolları sıvadı. Amatör futbol liginde takım kurmak için geç kaldıklarını belirten Koyun okulların kapanmasıyla da alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.
“9-11 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARI TOPLAYACAĞIZ”
Mahalleli ve muhtarlığın ortaklaşa kurdukları spor kulübü hakkında bilgi veren Koyun, “Mahallemizde bir spor kulübü olmasını istedik. Gençlerimizi ve çocuklarımızı bir araya toplayarak, alt yapı faaliyetleri çerçevesi içerisinde güzel bir gelecek hazırlama amacı gayesinde yola çıktık. Bunu da muhtar olduktan sonra 5-6 ay içerisinde kulübümüzü kurduk. Şu anda futbol kategorisinde amatör lige katılamadık. Biraz geç kaldığımızın için. Onun haricinde yüzme, tenis, satranç gibi kategorilere katılıyoruz. Tüm branşlarda kulübümüz aktif olacak. Onun haricinde okulların kapanmasının ardından 9-11 yaş arasındaki çocuklarımızı toplayarak, onlara alt yapı zeminini hazırladıktan sonra yetiştirmeye çalışacağız” dedi.
“İLK YILDA KUPA”
Voleybol Ligi’ne katıldıkları ilk yılda başarılı olduklarını belirten Koyun, “Atilla Mutluer hocamızın da destekleri ile kulübümüzü kurduk. Kulübümüzün adı, Dumlupınar Mahallesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak faaliyetlerini sürdürecek. Ben burada göreve başladığım zaman, diğer mahalleler veya federasyon her hangi bir branşta toplanmamızı söylemişlerdi. Tabi daha önceden kurulmuş bir kulübümüz yoktu. Fakat şimdi kulüp olarak her müsabakada yer alabiliriz. Mesela 18 yaş altı yıldız erkekler voleybol kategorisinde il ikincisi olduk kupamızı aldık. Büyüklerde de büyük bir ihtimal ile ikinciliği garantiledik yarı final oynayacağız. Ondan sonrasında ise voleybol takımı olarak söz konusu grup müsabakalarına katılacağız” ifadesine yer verdi.
“59 OLAN SPORCU SAYIMIZI
ARTIRMAK NİYETİNDEYİZ”
59 sporcunun resmi lisanslı olduğuna dikkat çeken Koyun, “Şu anda kulüp olarak 59 lisanslı sporcuya sahibiz. Tabi yaz aylarında şu andaki sporcu sayımızı artırma niyeti içerisindeyiz. Bu arada bildiğiniz gibi ilimizde faaliyet gösteren okullardan olan Atatürk İlkokulu, Kadınana İlkokulu’nun da destekleri ve hocalarımızın emekleri ile kulüp altında alt yapı oluşturacağız ve her hangi bir şekilde maddi beklentimiz yok. Bizim amacımız, çocuklarımızı spora yönlendirerek daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek niyeti içerisindeyiz. Ayrıca kulübümüzü kurmamızda, formalarımızda, yeme içmelerde, ulaşım gibi giderlerimizde bizlerin yanında olarak sponsorluk görevlerini üstlenen tüm mahallelimize ve esnafımıza sonsuz teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme