• Haberler
  • Eğitim
  • Dumlupınar BİLSEM Öğrencilerinden Göğüs Kabartan Başarılar

Dumlupınar BİLSEM Öğrencilerinden Göğüs Kabartan Başarılar

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, 54. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 17. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde dereceler alan öğrencileri makamında kabul ederek kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, 54. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 17. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde dereceler alan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafından ziyaret edildi. Ziyarette; Dumlupınar BİLSEM’in proje danışman öğretmenleri, kurum müdürü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Aksoy’da yer aldılar.

Haber

  1. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde; Dumlupınar BİLSEM’den Danışmanlığını Muhammet Öztürk’ün yaptığı, öğrenci Esmanur Yeşilkula’nın “Hint Afişlerinin 1.Dünya Savaşında Propaganda Malzemesi Olarak Kullanımı ve Gösterge Bilimsel Analizi” isimli projesi Türkiye ikincisi oldu. 17.si yapılan TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye Finalinde; Dumlupınar BİLSEM’den Danışmanlığını Yıldız Leblebicier’in yaptığı öğrenciler; Eylül Topal, Nihal Akdoğan ve Tuana Ünal’a ait “Çölleşmenin Önüne Geçmek için Agar Örtülerinin Kullanılması” isimli coğrafya projesi ilee öğrenciler; Ayşe Irmak Altıntaş ve İpek Taşpınar’a ait “Eko-Sünger” ile “Sulardaki Atık Yağın Geri Kazanımı” isimli Kimya Projesi Türkiye ikincisi oldu. Danışmanlığını Dumlupınar BİLSEM’den Muhammet Öztürk’ün yaptığı öğrenciler Nisa Ada Koyuncu ve Mehmet Ege Demir’e ait “Avustralya’da Bir Okul Dergisi: ‘The School Magazine’den Çanakkale Savaşlarına Bakış (1916-1949) adlı tarih projesi de Türkiye ikincisi oldu. Danışman öğretmenleri ve kurum idarecilerini kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, bu yıl düzenlenecek yarışmalarda da öğretmen ve öğrencilerin başarılarının devamını diledi.

Bakmadan Geçme