Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Düğünlerde silahın önüne geçelim – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 11 Ağustos 2015 Salı 03:00:00
  Düğün merasimlerinde mermilerle kutlama yapılması, bizi korkutuyor.
Ancak daha önemlisi, canımızı acıtıyor. Geçen hafta bir kardeşimizi daha Nuribey Beldesi’ndeki bir düğünde kullanılan silahtan çıkan mermi dolayısıyla toprağa verdik.
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’da göreve başladığı ilk günden bu şana düğünlerde silah atılmasının önüne geçmek için gayret gösteriyor.
Vali Güner, ilçeleri tek tek ziyaret edip köy muhtarlarının tek tek elini sıkıp konuyu gündeme getirdi.
Hatta “ödül” sistemi de getiren Vali Güner, silah atılmayan köylere İl Özel İdaresi tarafından düğün salonu yapılacağı müjdesini verdi.
Bu çalışmada epeyi bir mesafe katedildiği söylenebilir.
Ancak düğünlerin sakin geçmesi meselesi, sadece Vali Güner’in meselesiymiş gibi algılanıyor.
Vatandaş, bizim vatandaşımız; hayatını kaybeden kişi ya komşumuz, ya akrabamız, ya da hemşehrimiz. Her kesimin ve her bireyin en az Vali Güner kadar duyarlı olması gerekmiyor mu?
Düğünlerde mermi atılmasıyla ilgili en dikkat çekici girişim, Işıklar Beldesi’nde yaşandı. Bildiğim kadarıyla beldedeki kadınlar liderlik etti, Belediye Meclisi karar aldı ve beldede silah atmak yasaklandı.
Belde iken köy olan Anıtkaya da “Silahla değil kaşıkla gel” sloganıyla silah atılmasının önüne geçmek için harekete geçti.
Diğer beldelerin, köylerin de kampanyaya ayak uydurması gerekiyor.
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak da düğünlerde silah atılmasının önüne geçmek için kamuoyu oluşma gayretinde. Milletvekili Parsak’ın bu girişimi destek bulmalı.
Şu parti-bu parti demeden her fikirden kişi ve kuruluş, düğünlerde meydana gelen acı olayları engelleme çabası içinde olmalı.
Hatta şöyle bir önerim var:
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında bir heyet oluşturulsun. Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün, Ali Özkaya, Burcu Köksal, Mehmet Parsak ve Remziye Sıvacı heyette bulunsun. Üç siyasi partinin İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Nevzat Ercan ve Raşit Demirel de heyete dahil edilsin. Heyet, sorunlu görülen köy ve beldelerden başlayarak düğünlerde silah atılmasının ne kadar zararlı olduğunu anlatsın.
Karşısında hem vilayetteki protokolün 1 numarasını, hem de siyasetçileri gören vatandaşlar, elbette durumdan vazife çıkaracaktır.
Düğünlerin mutluluğunu elbirliğiyle sağlayalım.

GÜNÜN ŞOFÖRLERİ
Afyonkarahisar trafiğinde pek alışık olmadığımız davranışlarla karşılaşınca mutlu oluyoruz. İki şoförün yaklaşımı, bizi bu bağlamda mutlu etti.
Birincisi, sabah saatlerinde Kanlıca’da sefer yapan Halk Otobüsü şoförü. Doğan Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Bayer’in anlattığına göre şoför, sabah her otobüse binen kişiyi ‘Merhaba’ ve ‘Günaydın’ ile selâmlıyormuş. Yolcular inerken de “İyi günler” diye uğurluyormuş. Bu şoförü tebrik ediyoruz.
Bir diğer şoför de Fakülte hattı minibüsünde çalışıyor. Kurtuluş Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmek istiyorduk eşimle. Kimse durmadı, sadece o şoför yolcu olmadığı hâlde durdu. ‘Ne oluyor’ der gibi baktık, eliyle ‘Geçin’ işareti yaptı. Bu şoförü de alkışlıyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti