Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düğünlerde parola: Maske ve mesafe

Bugünden itibaren yeniden başlayacak

Bugünden itibaren yeniden başlayacak düğünler, düğün salonlarında maske takma ve sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılabilecek

 

Afyonkarahisar’da düğün ve toplantı salonları sahiplerinin bağlı bulunduğu Afyon Düğün ve Toplantı Salonları Derneği, düğünlerde yapılacak uygulamaları basına anlattı. Küçük bir düğün kurgusu ile düğünlerin nasıl olacağını anlatan Dernek üyeleri adına dikkat edilmesi gerekenleri aktaran Dernek Başkanı Şükrü Köken, “Yaklaşık üç buçuk aydır salonlarımız kapalıydı. Devletin belirlediği kurallara uyarak sezonu açıyoruz. Girişten itibaren son takı merasiminde son zarf atılana kadar olan mesafedeki uygulamalar titizlikle uygulanacak.” dedi.
“500 KİŞİLİK SALONLARDA
250 KİŞİ MİSAFİR ALIYORUZ”
Devletin belirlediği kriterlerde; salonların kapasitesine uygun olarak misafir kabul edileceğini belirten Başkan Köken, “Afyonkarahisar’daki salonlarda 500 kişilikse 250 kişi ile düğünlerimizi yapabiliriz. Sağlık ve İçişleri Bakanlığımızın açıkladığı genelgeye göre masalar arası bir buçuk metre, sandalyeler arası altmış santim mesafe var. Buna göre de salon büyüklüklerine mesela 500 kişilik salonda mesafeye göre 250 de olur, 300 de olur, kişi ile düğün yapılabilir.” şeklinde konuştu.
“ATEŞİ YÜKSEK OLANLARI SAĞLIK KURULUŞUNA GÖNDERİYORUZ”
Ateşi 38 derece ve üzeri olanları düğün sahiplerinin bilgisi dahilinde sağlık kuruluşlarına yönlendirdiklerini ifade eden Başkan Köken, “Mutfaklarımızı dezenfekte ettik. Personellerimizi eğittik. Ateşi 38 derecenin altında olanlar içeriye ayak dezenfeksiyonuyla giriyor, el dezenfektanı, içeride görevli arkadaşlarımız veya düğün sahipleri tarafından misafirler masalarına yönlendiriyor.” dedi.
“PİST GENİŞLİĞİNE GÖRE OYNANABİLİR”
Düğünlerdeki oyunların nasıl oynanacağını açıklayan Köken, “Gelin damat haricinde hiçbir şekilde dans, halay, oynama olmuyor. Diyelim ki bu alanda daha önceden 40 kişi oynuyordu, şimdi 10 kişi oynayabilir. Düğün sahiplerinin de bu konuda anlayış göstereceğini tahmin ediyoruz. Düğüne maskesiz kimse alınmayacak. Misafirlerin maskeleri yoksa, kantinlerimizde satılacak. Ama düğün sahibi derse ki maskeleri biz karşılaşacağız, bu da mümkün.” dedi.
“DÜĞÜN SAHİPLERİ VE MİSAFİRLERDEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”
Pistteki sayı fazlalaşması takı ve fotoğraf çektirme anlarında yapılacakları da anlatan Köken, “Düğün sahiplerine işletmeciler arasında taahhütname imzalıyoruz. Saydığımız tedbirlerin içinde bulunduğu taahhütnameler olacak. Sahnemiz bu burada 10 kişi oynayabilir, 11 kişi olursa müzik kesilecek ve sayı düşürülecek. Düğün başlamadan önce duyurularımız olacak. Müzikteki arkadaşlarımız yapacağı uyarı ile misafirleri ve düğün sahiplerini uyaracak. Mesafeyi koruyarak gelip takı için zarfını atacak, sarılmadan, kucaklaşmadan, damat ve gelinle öpüşmeden, hayırlı olsun diyerek pistten ayrılacak. Fotoğraf meselesi, önceden olduğu gibi olmayacak.” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi