• Haberler
  • Genel
  • Düğünde herkes ateş ediyordu ama öleni ben vurmadım

Düğünde herkes ateş ediyordu ama öleni ben vurmadım

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’nde bir akrabasının düğününde nereden geldiği belli olmayan kurşunla yaşamını yitiren 30 yaşındaki Erkan Yaka'nın ölümüyle ilgili 61 yaşındaki Yusuf K. gözaltına alındı. Cezaevine gönderilen zanlı Yaka'yı kendisinin vurduğunu kabul etmedi Sinanpaşa’ya bağlı Nuh Köyü’nde geçen cumartesi gecesi bir akrabasının düğününe giden Erkan Yaka'nın, yemek masasında nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla vurulmasıyla [&hellip]

Düğünde herkes ateş ediyordu ama öleni ben vurmadım

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’nde bir akrabasının düğününde nereden geldiği belli olmayan kurşunla yaşamını yitiren 30 yaşındaki Erkan Yaka’nın ölümüyle ilgili 61 yaşındaki Yusuf K. gözaltına alındı. Cezaevine gönderilen zanlı Yaka’yı kendisinin vurduğunu kabul etmedi

Sinanpaşa’ya bağlı Nuh Köyü’nde geçen cumartesi gecesi bir akrabasının düğününe giden Erkan Yaka’nın, yemek masasında nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla vurulmasıyla ilgili bir kişi tutuklandı. Olay sonrası görgü tanıkları ile düğünde çekilen kamera görüntülerini inceleyen Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, düğünde havaya ateş ettiği tespit edilenleri sorguya aldı. Yapılan incelemede Yaka’nın vurulduğu sırada havaya ateş açan kişinin Yusuf K. olduğu anlaşıldı.
Olay sonrası düğün alanından ayrıldığı tespit edilen Yusuf K.yı bulmak için çalışma başlatan Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Yusuf K.’nın Sinanpaşa ilçesine bağlı Serban Beldesi’nde yaşadığı bilgisine ulaştı. Serban’daki evinde olmadığı öğrenilen Yusuf K.’yı bulmak için titiz bir çalışma yürüten jandarma ekipleri, zanlıyı köyün yaylasındaki bir evde gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemlerin adından Sinanpaşa Adliyesi’ne çıkartılan zanlı Yusuf K., iddiaları kabul etmedi.
KİMSEYİ VURMADIM, EMİNİM
Düğünde çok sayıda kişinin havaya ateş açtığını ileri süren Yusuf K., kendisinin havaya ateş ettiği sırada düğün alanının gerisinde farklı kişilerin de silahla havaya ateş açtığını iddia etti. Kendisinin havaya doğru ateş ettiğinden emin olduğunu söylediği öğrenilen Yusuf K.’nın, kimseyi vurmadığına emin olduğunu belirttiği de kaydedildi. Erkan Yaka’yı başkasının vurduğunu iddia eden Yusuf K.’nın iddialarının doğruluğu, Adli Tıp Kurumu’nun Erkan Yaka’yı vuran silahtan çıkan merminin Yusuf K.’nın tabancasından çıkıp çıkmadığı ile ilgili raporu sonrası ortaya çıkacak.
Öte yandan Yusuf K.’nın havaya ateş ettiği sırada Yaka’nın ‘vuruldum’ diye feryat ettiğini gördüğünü anlatan Yusuf K.’nın yanında bulunan bir arkadaşının ise, Yusuf K.’nın linç edilmesinden endişe edip silahı cebine sokmasını söylediğini belirtildi.
Sinanpaşa Adliyesi’nde savcılık işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkarılan Yusuf K., tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Cezaevine gönderilmeden önce Sinanpaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık muayenesinden geçirilen Yusuf K., soruları cevapsız bıraktı. Havaya neden ateş açtığı ve Yaka’yı kendisinin vurup vurmadığı sorularını cevaplamayan Yusuf K.’nın oldukça sakin olduğu dikkat çekti.
YEMEK MASASINDA VURULMUŞTU
Nuh Köyü’nde 30 Ağustos Cumartesi gecesi bir akrabasının düğününe katılan Erkan Yaka, düğün sahiplerinin daveti üzerine yemek için masalardan birine oturdu. Yanındakilerle sohbet ederken Yaka’nın göğsü bir anda kan içinde kaldı. Masada bulunan yemeklerin üzerine yığılan Yaka, ambulansla Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitiren Yaka, dün Nuh’ta köy mezarlığına defnedildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme