• Haberler
  • Genel
  • Düğün sezonu açıldı ama… – Kocatepe Gazetesi

Düğün sezonu açıldı ama… – Kocatepe Gazetesi

Düğün sezonu açıldı, ancak evlenmek isteyen çiftler, bu süreçte kendilerinden kaynaklanmayan sıkıntı yaşıyor. Kan tahlilindeki aksaklıklar, nikah memuruna verilecek paranın yanı sıra ev kiralarının da yüksek olması, evlenecek kişileri zor durumda bırakıyor Yaz mevsiminin gelmesiyle, evlenecek çiftler ve gelin-damat ailelerinde hazırlıklar başladı. Evlenecek çiftler, kendi telaşlarının yanı sıra bir de 'teamüller'le uğraşmak zorunda kalıyor. Çiftlerin [&hellip]

Düğün sezonu açıldı ama…

Düğün sezonu açıldı, ancak evlenmek isteyen çiftler, bu süreçte kendilerinden kaynaklanmayan sıkıntı yaşıyor. Kan tahlilindeki aksaklıklar, nikah memuruna verilecek paranın yanı sıra ev kiralarının da yüksek olması, evlenecek kişileri zor durumda bırakıyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle, evlenecek çiftler ve gelin-damat ailelerinde hazırlıklar başladı. Evlenecek çiftler, kendi telaşlarının yanı sıra bir de “teamüller”le uğraşmak zorunda kalıyor. Çiftlerin en çok karşılaştıkları sorun, kan tahlili sırasında yaşanıyor.
KAN TESTİNİN BİR KISMI YAPILIYOR
Aile Sağlık Merkezleri’nde evlilik için kan tahlillerinin yapılabileceğinin söylenmesi üzerine çiftler, hastanelerden çok Aile Hekimleri’ne başvuruyor. Ancak örneğin Yeşil Cami yanındaki Kemal İplikçioğlu Aile Sağlık Merkezi’nde evlilik için gerekli 6 kan testinden 1’isinin yapılmadığı belirtiliyor. Bu durumda çiftler, 5 kan testini bir yerde; kalan 1 kan testini de başka bir yerde yaptırıp Aile Hekimi’ne göstermek zorunda kalıyor. Bu da, zaman kaybı anlamına geliyor.
YANLIŞ YORUMLANAN TAHLİLLER
Vatandaşların kan tahlili ile ilgili başka bir sorunu ise, yanlış tahlil sonuçları. Afyonkarahisar’daki bazı Aile Sağlık Merkezleri’nde yapılan kan tahlillerinin yanlış yorumlanması ya da tahlilin gerektiği gibi gerçekleştirilememesi dolayısıyla, çiftler, bir kez daha kan vermek zorunda kalıyor. Bir kan tahlili sonucu ise 2 günde çıkıyor.
NİKAH MEMURUNA NEDEN PARA
VERİLİYOR?
Evlenmek isteyen çiftlerin karşılaştıkları bir diğer sorun ise Afyonkarahisar Belediyesi Nikah ve Evlendirme Müdürlüğü’ne verilen para. Kimileri bunu “rüşvet” olarak yorumlayarak “Hayırlı bir işe, rüşvetle başlanmaz” diyor. Bazı vatandaşlar ise, “Zaten nikah kıyılsın diye devletten maaş alınıyor. Bir de vatandaştan, yerin uzaklığına göre 150 lira ilâ 180 lira arasında para alınıyor. Bu nedir?” diye soruyor.
EV KİRALARI ATEŞ PAHASI
Afyonkarahisar’da evlenmek isteyen çiftlerin karşılaştığı bir diğer sorun ise yüksek kira bedelleri. Dumlupınar, Cumhuriyet, Derviş Paşa gibi mahallelerde oturmak isteyen çiftler, ev kirası için asgari 650 lirayı gözden çıkarmak zorunda. “Evim biraz iyi olsun” diyen çiftler, 750 ilâ 850 lirayı telaffuz ediyor. Kanlıca, Ataköy, Sahipata, Harb-İş gibi bölgeleri tercih eden çiftler ise, çarşıya toplu ulaşım araçları ile gitmek zorunda kaldıklarını, bunun da aile bütçesine ek masraf olarak yansıdığını belirtiyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme