• Haberler
  • Gündem
  • 'Düğün sahibini uyarmadıysanız biliniz ki suç işliyorsunuz'

'Düğün sahibini uyarmadıysanız biliniz ki suç işliyorsunuz'

Merkeze bağlı köy muhtarları ile Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Valilik Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Vali Tutulmaz, muhtarlara yaptığı uyarıların ardından muhtarların sorunlarını dinleyerek kurum müdürleri ile birlikte çözüm bulmaya çalıştı. Toplantıya Vali Tutulmaz, Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanlığı Vekili Albay Tamer Sert ile ilgili kurum müdürleri [&hellip]

Merkeze bağlı köy muhtarları ile Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Vali Tutulmaz, muhtarlara yaptığı uyarıların ardından muhtarların sorunlarını dinleyerek kurum müdürleri ile birlikte çözüm bulmaya çalıştı. Toplantıya Vali Tutulmaz, Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanlığı Vekili Albay Tamer Sert ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
Daha önce ilçelerdeki muhtarlarla bir araya geldiklerini ve köyleri gezdiklerini söyleyen Vali Tutulmaz, “Toplantının tek amacı var. Sizlerle kamunun idarecilerini, valiyi, vali yardımcısını bir araya getirmek. Sizlerin sorunlarını, sıkıntılarını, bunları ilk ağızdan, doğrudan kendiniz ilgili kurum müdürüne söylemeniz. Bunlar, güvenlik, sağlık, altyapı, milli eğitimle ilgili veya aklımıza gelen her alandaki konuları köye yönelik ne tür ihtiyaçlarınız varsa biz bunları değerlendirmeye çalışalım.” dedi.
“VERİLMİLİĞİ ÖN PLANDA
TUTMAMIZ GEREKİYOR”
Köylerde ana problemlerin çözüme kavuştuğunu aktaran Vali Tutulmaz, “Köylerin ana problemlerinin çözüldüğünü görüyoruz. Yol problemi kalmamış, bundan sonra köylere gittiğimiz de talebin Bitümlü Sıcak Karışımlı (BSK) yollar istendiğini görüyoruz. Bizimde programımız bundan sonra BSK’lı olması yönünde. Ancak bunun biraz maliyeti var. Mevcut yollar idare ediyorsa, bizim yollarımızda BSK’lı olsun demeyin çünkü bu milli servet. Onun kazılıp yerine diğerinin yapılmış olması demek, ekstradan 715 bin kişi yaşıyor ilimizde. Onların hakkının bir şekilde haksız bir şekilde oraya verilmesi demektir. Ülke geneline baktığımızda da bu rakam 81 milyonun hakkının yenilmesi demektir. Verimliliği ön planda tutmamızda gerekiyor. Kaynaklar istediğimiz kaynak buluyoruz olsa da ister istemez kaynağın bir sınırı var.” ifadesine yer verdi.
“DÜĞÜNLERDE SİLAH SIKMAYI
 BİTİRMEMİZ GEREKİYOR”
Düğünlerdeki silah sıkmayı bitirmeleri gerektiğini vurgulayan Vali Tutulmaz, “Bizim acımızdan önemli olan düğünlerde silah sıkma durumu var. Azaldı ama bazı köylerimizde inatla hala var. Onlar ne kadar inat ederse etsin bu düğünlerde silah atma olayı bitecek. Siz muhtarlarda bu olayın içerisinde olmanız gerekiyor. Hep beraber köylü muhtar ve diğer kamu kuruluşlar el ele verip bu ilkel davranışı bitirmemiz gerekiyor. Düğünlerde silah sıkmayı bitirmemiz gerekiyor. Daha geçen gün düğün kaynaklı istatistiğe bakmıştım. Bu yıl yaralanan ilimizde 8 kişi var. Düğün kaynaklı yaralanma. Ölüm yok ama yaralanma ölümcül bir yere gelmiş olsaydı demek ki olumsuz bir sonuçla karşılaşacaktı. Biz bu konuda ısrarcıyız. Sizden de ısrarlı olmanızı istiyoruz. Eğer bu konuda bizlere destek olmazsanız ve jandarmaya yardımcı olmazsanız biliniz ki oklar size doğru döner ve görevinizi yapmamız olursunuz. İçişleri Bakanlığının bu konuda genelgesi var. Bizimde de genelgemiz var ve biz bu işe 1 yıl önce başlamıştık. Bu konuda ısrarcıyız. Eğer taraf olursanız olumsuz yönde taraf olursanız. Gördünüz jandarmaya ihbar etmediyseniz ya da düğün sahibini uyarmadıysanız biliniz ki suç işliyorsunuz. Muhtarlar kamunun genelgelerini uygulamak durumundadır” ifadesini kullandı.
“ÖNEMLİ ORANDA
HIRSIZLIKLARI AYDINLATIYORUZ”
Köylerdeki hayvan ve trafo hırsızlıklarını önemli oranda aydınlattıklarının altını çizen Vali Tutulmaz, “Köylerimizdeki hırsızlık olayları da bizim konularımız arasında. Hayvan hırsızlıkları, sulama yapılan trafo hırsızlığı gibi olaylar yaşanıyor. Burada da daha duyarlı olalım, daha sorgulayıcı olalım. Jandarma ile daha yakın ilişki içinde olalım. Önemli oranda hırsızlıkları aydınlatıyoruz. Şuada çok iyi bir çalışma yapılıyor. Ufak tefek eksikliklerimiz varsa onu da çözümleriz. Bu başarı da sizlerin de katkısı var. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.
“EMPATİ YAPARAK KENDİMİZİ
VATANDAŞIN YERİNE KOYACAĞIZ”
Hizmet ederken muhtarların kendilerini vatandaşın yerine koymaları gerektiğini söyleyan Tutulmaz, “Kamu kurum ve kuruluşlarından hizmet alma hususunda da hepimiz kamu görevlisiyiz. Sizlerde köylüye hizmet için oradasınız. ‘Ben artık seçildim, ben istediğimi yaparım’ anlayışı içinde olursanız, hem görevinizin gereğini yapmamış olursunuz, hem de vicdanen olumsuz bir şeyle karşılaşırsınız. Vatandaşa hizmet edeceğiz, empati yapacağız kendimizi vatandaşın yerine koyacağız.” diye konuştu.
“İŞBİRLİĞİ YAPMAKTAN ÇEKİNMEYİN”
Muhtarların kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde olmalarını isteyen Vali Tutulmaz, “En az 5 yıllık tecrübeniz var. İçinizde 10-15 veya 20 yıldır muhtar olanlar var içinizde. Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmaktan çekinmeyin. Bizler sizlere hizmet için buradayız. Zamanımız ne kadar yoğun olursa olsun mutlaka ayıracak zamanımız olur. İl müdürlerimizin de memurlarımızın da zamanı olacaktır. Yanlış yapmak yerine az geç yapın ama doğrusunu yapın.”dedi.
“BU GÖREVLER BABASINDAN ONA
BİR MİRAS YOLU İLE GELMEMİŞTİR”
Muhtarlardan köylerde görev yapan kamu görevlileri ile iyi diyalog kurmaları gerektiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz, görevini iyi yapmayanları da kendilerine bildirilmesini istedi. Tutulmaz, “Köylerimizde kamu görevi sunanlarımız var. Öğretmenler, imamlar, doktorlarımız var. Onlarla da iyi bir diyalog içinde olun. Hizmet edenlerle el ele verin daha çok hizmet edin. Etmeyenler varsa da onları ilgili kurumuna ve bizlere bildirin. İyi çalışmayanlar veya zamanında gelip gitmeyenler varsa da onları bilelim. Çünkü hiç birinin bu görevler babasından ona bir miras yolu ile gelmemiştir. Herkes görev yaptığı sürece oradadır, görev yapmıyorsa oradan alınır.”ifadesini yer verdi.
VALİ MUHTARLARA NUMARASINI VERDİ
Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından köy muhtarları sorunlarını ilgili kurum müdürlerine aktardılar.Ayrıca Vali Tutulmaz bir muhtarın sorunu üzerine tüm muhtarlara cep telefonu numarasını verdi. Yine uyarı da bulanan Vali Tutulmaz, “Bir muhtarımız vardı, en sonunda azarı yedi. ‘İşte Sayın Valim, şuradaki programa gelecekseniz ben de gideceğim, gelmeyecekseniz gitmeyeceğim’ diye beni arıyor. En sonunda azarı yedi. Özel işleriniz için değil de kamu işleri için rahat rahat arayın.” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme