• Haberler
  • Genel
  • Düğün magandaları yine can aldı: 1 ölü 3 yaralı

Düğün magandaları yine can aldı: 1 ölü 3 yaralı

Afyonkarahisar'da hafta sonu gerçekleştirilen bir düğünde magandaların tüfeğinden çıkan saçmalar, 3'ü çocuk 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Ambulansta yaşamını yitiren yaralılardan 13 yaşındaki Yusuf Baylan'ın babası İsmail Baylan, çocuğunun son sözünün 'baba ölüyorum' olduğunu anlattı Afyonkarahisar merkeze bağlı Nuribey Beldesi'ndeki ilkokulun bahçesinde cumartesi gecesi Belde Belediye Başkanının Hazım Kaya'nın oğlu Mehmet Kaya'nın düğünü kana bulandı. [&hellip]

Düğün magandaları yine can aldı: 1 ölü 3 yaralı

Afyonkarahisar’da hafta sonu gerçekleştirilen bir düğünde magandaların tüfeğinden çıkan saçmalar, 3’ü çocuk 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Ambulansta yaşamını yitiren yaralılardan 13 yaşındaki Yusuf Baylan’ın babası İsmail Baylan, çocuğunun son sözünün ‘baba ölüyorum’ olduğunu anlattı

Afyonkarahisar merkeze bağlı Nuribey Beldesi’ndeki ilkokulun bahçesinde cumartesi gecesi Belde Belediye Başkanının Hazım Kaya’nın oğlu Mehmet Kaya’nın düğünü kana bulandı. Düğüne katılanların pistte oynadığı sırada bir grubun havaya ateş açarak eğlendiği düğünde, pompalı tüfekle ateş eden 26 yaşındaki Ümit İsmail D., 3’ü çocuk 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Tüfekten çıkan saçmaların, Yusuf Baylan (13), Ekrem Evkin (13), Harun Güleç (13) ve Halil Kaya (24) kanlar içinde kaldı. Düğünün yapıldığı okul bahçesinde 3 kişinin yaralandığı olay sonrası beldeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
Ailesiyle gittiği düğünde yaralanan ortaokul son sınıf öğrencisi Yusuf Baylan, ambulansta yaşamını yitirdi. Düğünde yaralanan Yusuf’un iki arkadaşı ile Halil Kaya ise, ambulanslarla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.
SON SÖZÜ “BEN ÖLÜYORUM” OLDU
Tek oğlunu gittiği düğünde kaybettiğini anlatan acılı baba İsmail Baylan, oğlunun bir anda kanlar içinde yere yığıldığını söyledi. Oğlu Yusuf’u kaybettiği düğünü anlatan acı baba Baylan, “Takı takıldıktan sonra çalgılar çalmaya başladı. Millet oynamaya başladı. Daha sonra da silahlar atılmaya başlandı. Her yer çoluk çocuk kaynıyordu. Çocuklara rağmen herkes silah ateşliyordu. Pompalı, 8 atar, aklınıza ne gelirse her çeşit silah vardı. Ortalığı kavuruyorlardı. Sanki savaş alanı gibiydi. Şimşek çakar gibiydi.” dedi.
Oğlunun kollarında acı içinde kıvrandığını ifade eden Baylan sözlerini şöyle sürdürdü, “3-4 kişi bir vurdular. Vurulanların içinde benim oğlan da vardı. Canı acıyınca, benim oğlan bana doğru gelmeye başladı. Göğsü kanlıydı. Kolundan da kan akıyordu. Aradan sıyrılarak geldi, ‘baba ölüyorum’ dedi. Kucağıma aldım taksiye bindirdim. Salar Köyü’nde ambulansa bindirdik. O sırada hala nefes alıyordu. Ambulansa bindirdiğimiz sırada gitmiş benim oğlum. Tek çocuğumdu. Bu tür olaylara karşı silahın yasaklanmasını istiyorum. Bizim canımız yandı başkalarınınki yanmasın.”
Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Babaanne Huriye Baylan ise, beldede silahların susmasını istedi. Belediye başkanının bu konuda hiçbir şey yapmadığı iddia eden Babaanne Baylan, “Silahların durdurulmasını istiyorum. Bu adamı Valiliğe de şikayet edeceğim. Düğün sahibini belediye başkanlığından alsınlar. Silahtan biz bıktık. Başkan 8-10 yaşındaki çocuğun eline silah verip havaya ateş attırmış. Çocuk az kalsın kendisini vuruyormuş. Silah atanları başkan alkışlıyordu ben gördüm. Özellikle davulcular, ‘aman etmeyin’ dediler. Kurşunlar damlara düştü. Çoluk çocuk korktu. Biz korktuk.” şeklinde konuştu.
Küçük Yusuf’un ölümünün ardından Jandarma Ekipleri o gece, havaya ateş ettiği tespit edilen 15 kişiyi gözaltına aldı. Beldeye yapılan operasyonda çok sayıda silaha da el koydu. Nöbetçi hakim karşısına çıkarılan 15 kişiden 14’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ümit İsmail D., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay öncesi jandarmanın düğünde silah atılmaması konusunda düğün sahiplerini uyardığı da belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme