• Haberler
  • Genel
  • Dualarla uğurlandı, hayırla anıldı – Kocatepe Gazetesi

Dualarla uğurlandı, hayırla anıldı – Kocatepe Gazetesi

Aslen Afyonkarahisarlı olan, Borusan Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık'ın cenazesi İstanbul Fatih Camii'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Hayır işleriyle öne çıkan Kocabıyık hakkındaki haber ve ilanlar yaygın basının sayfalarını doldurdu 88 yaşında hayatını kaybeden Kocabıyık'ın cenazesine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni [&hellip]

Dualarla uğurlandı, hayırla anıldı

Aslen Afyonkarahisarlı olan, Borusan Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık’ın cenazesi İstanbul Fatih Camii’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Hayır işleriyle öne çıkan Kocabıyık hakkındaki haber ve ilanlar yaygın basının sayfalarını doldurdu

88 yaşında hayatını kaybeden Kocabıyık’ın cenazesine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in yanı sıra çok sayıda işadamı ve sanatçı da katıldı.
TAZİYE KUYRUĞU OLUŞTU
Kocabıyık tedavi gördüğü Özel Amerikan Hastanesi’nde önceki gün hayata gözlerini yumdu. Türkiye’nin ilk sanayi tesislerinde imzası olan Kocabıyık’ı son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı.Cumhuriyet döneminin ilk sanayi kuşağını temsil eden Kocabıyık’a son görevlerini yerine getirmek için gelenler avluyu tamamen doldururken, eşi Nurhan Kocabıyık, oğlu Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, kızları Zeynep Hamedi, Nükhet Özmen, damatları Muhammed Hamedi, Semih Özmen ile Borusan Holding CEO’su Agah Uğur taziyeleri kabul etti.
SİYASET, SANAT VE İŞ…
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Gökyiğit, DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, ENKA Onursal Başkanı Şarık Tara’nın da aralarında bulunduğu iş dünyası temsilcilerinin katıldığı cenaze törenine katılanlar arasında siyaset ve sanat dünyasından da birçok isim vardı.Dün düzenlenen törene CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, eski milletvekili Sedat Aloğlu, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, TFF eski Başkanı Haluk Ulusoy, ünlü piyanist Fazıl Say, ressam Bedri Baykam, şarkıcı Erol Evgin, orkestra şefi Gürer Aykal’ın da aralarında bulunduğu farklı kesimlerden çok sayıda isim katıldı. Asım Kocabıyık’ın cenazesi öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa defnedildi.
‘ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende “Çok önemli sosyal projelere imza atan değerli bir sanayicimiz. İş dünyasının başı sağ olsun” açıklamasını yaptı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, “Kocabıyık Türkiye’de boru sanayisinde büyük adımlar atan, öncü olmuş büyük bir insandı. Hakikaten Türk sanayisi adına büyük kayıp” diye konuştu.
İŞÇİLERLE, ÖĞRENCİLER UĞURLADI
Asım Kocabıyık’ın Türkiye’nin farklı illerinde kurduğu fabrikalarda çalışan çok sayıda işçisi İstanbul’a gelerek cenaze törenine katıldı. Eğitim alanında yaptığı bağışlarla tanınan Asım Kocabıyık’ın cenazesinde öğrenciler de vardı. Öğrencilerle birlikte gelen Borusan Asım Kocabıyık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Zeki Dikmen, Kocabıyık’ın ülkenin geleceği için eğitime gönül verdiğini söyledi.Asım Kocabıyık’ın doğduğu Tazlar Köyü’nden hemşerileri ise cami avlusunun duvarına “Tazlar’ın gururu Asım Baba mekanın cennet olsun” yazılı bir pankart astı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme