• Haberler
  • Genel
  • 'Dualarımız odur ki Türk milleti doğru bir karar verir'

'Dualarımız odur ki Türk milleti doğru bir karar verir'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz ve beraberindeki heyet Demokrat Parti İl Başkanı Gürcan Şensoy'u ziyaret etti. Ziyarette Cumhurbaşkanlığı seçim üzerine konuşulurken Şensoy, 'Dualarımız odur ki, Türk milleti doğru bir karar verir' dedi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz ve beraberindeki heyet Demokrat Parti İl Başkanı Gürcan Şensoy'u ziyaret etti. Ziyaretlerinin amacını Cumhurbaşkanlığı [&hellip]

“Dualarımız odur ki Türk milleti doğru bir karar verir”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz ve beraberindeki heyet Demokrat Parti İl Başkanı Gürcan Şensoy’u ziyaret etti. Ziyarette Cumhurbaşkanlığı seçim üzerine konuşulurken Şensoy, “Dualarımız odur ki, Türk milleti doğru bir karar verir” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz ve beraberindeki heyet Demokrat Parti İl Başkanı Gürcan Şensoy’u ziyaret etti. Ziyaretlerinin amacını Cumhurbaşkanlığı seçimleri için olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Her şeyden önce mübarek Ramazan ayımızın kutlamak isteriz ve hayırlara vesile olmasını temenni ederiz. Genel başkanlarımız dün açıklamalarını yaptılar. Uzlaşma sağlanmış durumda ama yine de örgütler olarak sizlerle birlikte değerlendirmek ve görüşmek üzere geldik. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk defa halkın belirleyici olması seçeceği olması çok büyük bir ayrıntı ve önemli bir özellik bunu hepimiz biliyoruz. Ancak yerel seçimlerden hemen sonra olması ve arka arkaya gelmesi de sıkıntı verici bir durum buna rağmen sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nun büyük bir toplumsal uzlaşı sağlayarak sadece Cumhurbaşkanı Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı değil de halkın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu düşünerekten parti dışından birisini önermesi sonucu başta sizinde Demokrat Parti olarak buna destek vermeleri bizi çok fazla sevindirmiştir, mutlu etmiştir ve umutlandırmıştır.” şeklinde konuştu.
“ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR”
Ak Parti iktidarının 12 yılda yapabileceklerini gördüklerini belirten Görgöz, “Ülkemizin geldiği bu nokta de 12 yıllık AKP iktidarının başındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapabileceklerini gördük. Bizimle birlikte komşu ülkelerimiz ve dünya gördü. Artık bu kadar teknoloji çağında, bilim çağında, dini pazarlayarak yaptığı şey gerçekten üzüntü verici. İnsanların dini duygularını sömürerekten, yalan söyleyerekten, ülkeyi yüzde 50-yüzde 50 ayrıştıran bir başbakanın cumhurbaşkanı olduktan sonraki sürecini düşünmek dahi istemiyoruz. Ülkemiz bölünme sürecinin çok ilerisinde artık neredeyse Kuzey Irak’taki Kürdistan’ı tanımaktan bahsediyor Amerikası, İngilteresi ve diğer ülkeler, bununla beraber maalesef diğer ülkeler bölünme süreci çok hızlı devam ediyor. Adına barış süreci koydular ama ülkemizi bölüyorlar. Bundan da hiç rahatsız olmayan ve buna ön ayak olan bir başbakanımız var. Maalesef Cumhurbaşkanı adayımız. Onun için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Hepimizin aynı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi birlikte el ele kol kola mücadele etmek zorunda olduğumuza inanıyorum ve sizlere de çok teşekkür ediyorum. Birlikte çalışmayı güç birliği oluşturmayı başlattığınız için” ifadesini kullandı.
“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ”
Cumhurbaşkanı Ekmelettin İhsanoğlu’nun adaylığını desteklediklerini belirten Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Gürcan Şensoy, “Ramazan münasebetiyle bizlere yaptığınız bu ziyaret bizleri ziyadesiyle memnun etti. Yerel seçimlerin hemen sonrasında yapılacak olan ve ilk defa halkın oylarıyla seçilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adım adım yaklaşmış bulunuyoruz. Türkiye de büyük bir uzlaşma içersinde Türk milletinin sinesinden çıkmış, bir Cumhurbaşkanımız adayımız olduğunu dün Genel başkanlarımız bir deklarasyonla yayınladı. Bizde sayın İhsanoğlu’nun bu süreçte Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğimizi CHP Genel başkanının açıkladığı gibi bizde açıkladık.” İfadesine yer verdi.
“GÖREVİ İNŞALLAH BAŞARAN BİZ OLURUZ, KAZANAN MİLLET OLUR”
Beş partiyle birlikte yapılan uzlaşma sürecinin sonunda başaranın kendileri ve kazananında millet olacağını belirten Şensoy, “Bugün Türkiye’de gelinen noktayı ben bir tek cümleyle söylemek istiyorum. Bugün Türk bayrağının teröristlerce gönderden indirmesine seyirci kalan kişi Cumhurbaşkanı adayı olmuştur maalesef. Recep Tayyip Erdoğan Türk Bayrağı’nın onurunu ve namusunu koruyamamıştır. Bir cumhurbaşkanı adayında olması gereken en önemli vasıflardan biri de vatan, bayrak millet sevgisini içinde hissederek bunu milletiyle paylaşan bir kişinin olması gerekir. Buda sayın İhsanoğlu olarak milletin bağrından çıkmış bir kişidir. İnşallah bu süreçte seçim sathında bu beş parti milletimize adayımızı tanıtacağız ve hep birlikte çalışmanın zevkine varacağız. Halkımıza Türkiye Cumhuriyeti’nin diktatörlükle yönetilmemesi gerektiğini anlatacağız. Bu bizlerin siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin görevi inşallah başaran biz oluruz, kazanan millet olur. bu süreçte Allah hepimizin yardımcısı olsun. Dualarımız odur ki Türk milleti doğru bir karar verir. Geleceğini karartmaz, Türkiye’nin adım adım bölünmeye gittiği bir gerçek, bundan da büyük zul duyuyoruz.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme