• Haberler
  • Genel
  • DSİ'den Sinanpaşa ve Sandıklı’ya dev tesisler

DSİ'den Sinanpaşa ve Sandıklı’ya dev tesisler

Ramazan Bayramı'nda Afyonkarahisar ve ilçelerini ziyaret edecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinanpaşa ve Sandıklı'da temel atma merasimlerine katılacak Bayramın 2. ve 3. günü İhsaniye, İscehisar ve Bayat ilçelerini ziyaret ederek yeni projelerin temelini atacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, 22 Ağustos Çarşamba günü Sinanpaşa ve [&hellip]

DSİ’den Sinanpaşa ve Sandıklı'ya dev tesisler

Ramazan Bayramı’nda Afyonkarahisar ve ilçelerini ziyaret edecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinanpaşa ve Sandıklı’da temel atma merasimlerine katılacak

Bayramın 2. ve 3. günü İhsaniye, İscehisar ve Bayat ilçelerini ziyaret ederek yeni projelerin temelini atacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, 22 Ağustos Çarşamba günü Sinanpaşa ve Sandıklı ilçelerinde inşa edilecek tesislerin temelini atacak.
KINIK KÖYÜ
TAŞKINLARDAN KORUNACAK
İlk olarak Sinanpaşa’ya gidecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Serban Göleti Sulaması Rehabilitasyonu ve Kınık Köyü Taşkın Koruma Tesisi’nin temelini atacak. Rehabilitasyon projesinin Serban’ın kaderini değiştireceğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, projenin hayata geçmesiyle 9.530 dekar tarım arazisinin suya kavuşturulacağını kaydetti. Bakan Eroğlu; “Bu tesisi 4.380.000 TL’ye mal edeceğiz ama çiftçilerimize yıllık 9.700.000 TL gelir artışı sağlayacağız. Faydasına baktığımızda bu çalışma çok ehemmiyet arz eden bir çalışma. Bu çalışmayı yapmakta bizlere nasip oluyor, tesisi 2014 yılının başına yetiştirmeyi planlıyoruz, inşallah köylümüzün yüzünü güldüreceğiz.” dedi. Kınık Köyü Taşkın Koruma Tesisi’nin de temelini atacak olan Bakan Prof. Dr. Eroğlu, 750.000 TL’ye mal edilecek tesisin tamamlanmasıyla Kınık Köyü’nün taşkın zararlarından korunacağını kaydetti.
MART 2014’DE BİTİRİLECEK
Sinanpaşa’daki programlarının ardından Sandıklı’ya geçecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kargın göleti ve Sulaması ile Örenkaya göleti ve Sulaması’nın temel atma törenlerine katılacak. İlk olarak Kargın Göleti ve Sulaması’nın temelini atacaklarını belirten Bakan Prof. Dr. Eroğlu, 1.510 dekar tarım arazisini suya kavuşturacaklarını belirtti. 4.100.000 TL’ye tamamlanacak tesisin hizmete açılmasıyla yıllık 1.900.000 TL gelir artışı sağlanacağını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gölet ve sulama tesisinin Mart 2014’te bitirileceğini bildirdi.
TESİSLER HAYIRLI OLSUN
Beş yüz dekar tarım arazisinin zirai sulamaya açılacağı Örenkaya göleti ve sulaması temelini de atacaklarını ifade eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 3.350.000 TL’ye mal olacak tesis ile yıllık 535.000 TL gelir artışı sağlanacağını kaydetti. Bu tesisinde yine Mart 2014’e yetiştirileceğini dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temeli atılacak tesislerin hayırlı olmasını temenni ederek çiftçilerimizin kazancını artıracaklarını ifade etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme