• Haberler
  • Eğitim
  • Drama atölyesi, yaşamla içiçedir – Kocatepe Gazetesi

Drama atölyesi, yaşamla içiçedir – Kocatepe Gazetesi

Bilge Spor Tam Gelişim Merkezi Yetkilisi Ferhan Çınar yaratıcı drama konusunda bilgiler verdi.'Drama aslında hayatın provasıdır' diyen Çınar, 'Drama, insan davranışlarını disipline etmenin, sağlıklı şekilde organize etmenin önemli bir yoludur. Drama, tüm duyu organlarını aktif hale getirmesinin yanı sıra duyguları da eğitim sürecine dâhil eder. Becerilerin geliştirilmesi ve hedeflenen davranışların kazandırılması noktasında keyifli bir eğitim [&hellip]

Bilge Spor Tam Gelişim Merkezi Yetkilisi Ferhan Çınar yaratıcı drama konusunda bilgiler verdi.
“Drama aslında hayatın provasıdır” diyen Çınar, “Drama, insan davranışlarını disipline etmenin, sağlıklı şekilde organize etmenin önemli bir yoludur. Drama, tüm duyu organlarını aktif hale getirmesinin yanı sıra duyguları da eğitim sürecine dâhil eder. Becerilerin geliştirilmesi ve hedeflenen davranışların kazandırılması noktasında keyifli bir eğitim uygulamasıdır. Drama ile oyun iç içeolduğundan çocuklarımız neşeli ve eğlenceli bir ortamda bedensel, duygusal, sosyal ve kültürel yönden gelişirler. Drama atölyesi eğitimin yaşamla iç içe olduğu ortamdır. Drama atölye kayıtlarımız devam ediyor. 7 yaş ve üzeri tüm çocukları merkezimize bekliyoruz” şeklinde bilgi verdi.
ESTETİK GELİŞİMİ SAĞLANIYOR
Yaratıcı dramanın bir grubu oluşturan üyelerin yaşam deneyimlerinden yola çıkarak, bir amacın, düşüncenin, doğaçlama rol oynama gibi tekniklerden yararlanarak canlandırılması olduğunu belirten Çınar, “Bu canlandırma süreçleri deneyimli bir eğitmen eşliğinde yürütülürken doğaçlamaya, şimdi ve burada ilkesine, -mış gibi yapmaya dayalıdır ve oyunun genel özelliklerinden yararlanır. Yaratıcı drama yaratıcılık ve estetik gelişimi sağlar. Eleştirel düşünme becerisi sağlar. İletişim, özgüven ve problem çözme becerilerini geliştirir. Ayrıca dil becerilerini, hayal gücünü, dinleme becerilerini de geliştirir. Olayları değerlendirme yetisini geliştirirken empati becerisi de kazandırır. Yaratıcı drama oyun oynamak, tiyatro veya dramatizasyon değildir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme