• Haberler
  • Gündem
  • Dr. Mustafa DOĞAN'dan açıklama: 'Şüpheli ya da sanık değilim, tanıklık yapıyorum'

Dr. Mustafa DOĞAN'dan açıklama: 'Şüpheli ya da sanık değilim, tanıklık yapıyorum'

FETÖ'den tutuklu yargılanan Yücel Gönül'ün mahkemede geçtiğimiz günlerde verdiği ifadesinde kendisiyle ilgili olarak 'etkin pişmanlıktan yararlanan Mustafa Doğan' şeklinde bir ifade kullandığını ve bu ifadenin yanlış olduğunu belirten Mustafa Doğan, 'Her ne kadar gazeteniz, duruşma sırasında ifade edilen beyanları aynen çözerek basmış bile olsa bu beyanlarda geçen ve şahsımı doğrudan ilgilendiren  'Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan [&hellip]

FETÖ’den tutuklu yargılanan Yücel Gönül’ün mahkemede geçtiğimiz günlerde verdiği ifadesinde kendisiyle ilgili olarak “etkin pişmanlıktan yararlanan Mustafa Doğan” şeklinde bir ifade kullandığını ve bu ifadenin yanlış olduğunu belirten Mustafa Doğan, “Her ne kadar gazeteniz, duruşma sırasında ifade edilen beyanları aynen çözerek basmış bile olsa bu beyanlarda geçen ve şahsımı doğrudan ilgilendiren  “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Mustafa Doğan” ibaresi doğru değildir” dedi.
Dr. Mustafa Doğan açıklamasinda şu ifadelere yer verdi:
Kocatepe Gazetesi’nin  20.06.20178 tarihli 15956  Sayılı nüshasında yer  alan “Fetö’de Duruşmalara Devam” başlıklı haber metninde yer alan “Tutuklu yargılanan Yücel Gönül’ün avukatı şehir dışında olduğu için duruşmaya katılamadığını bildirildi. AKÜ’den sorumlu örgüt imamı Asım kod adlı tanık Serkan Erol’un, şahsı hakkındaki ifadesinde  “emin değilim” demesine karşılık “üye değil” şeklinde hatalı bir yazım olduğunu bunun tutanağa işlenmesi talebinde bulunan Gönül; “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Mustafa Doğan, 18 Mayıs tarihindeki duruşmada FETÖ mağduru olduğumu, onlardan şikayetçi olduğumu ve onlara biat etmediğimi ifade etti. Üniversiteden tanık olarak dilenen S.O ifadesinde Rektörün uyguladığı mobbingi anlatmıştı. Bilimsel çalışmalarım da engellendi. Aba altından sopa gösterilerek yıllarca tehdit edildim. Tüm bunlar Mustafa Doğan’ın ifadesinde var. Beni cemaatçi sandılar. Ama cemaatçi değilim. Hocalarımdan dolayı FETÖ’cü olarak algılandım. Bir ara Ahmet Songur benim şizofren olduğumu iddia etti. Altı aydır işlemediğim bir suçtan dolayı içerdeyim” diye konuştu.” paragrafında şahsım ile ilgili olarak zikredilen “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Mustafa Doğan” bilgisi doğru değildir.
Ben, vatanını ve milletini seven; devletine hizmet etmeyi prensip edinen her Türk vatandaşı gibi devletimizin FETÖ ile mücadelesinin yanında yer alan ve bildiklerini dosdoğru biçimde yetkili mercilere anlatan bir vatandaşım. Bu anlatımlarımı da “ŞAHİT/TANIK” sıfatı ile yapmaktayım.
Bilindiği gibi şüpheli ve sanıklar etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmaktadırlar. Beni çok şükür bu örgüt ile bir bağım olmadağı için ne şüpheli ve ne de sanık olarak hiçbir yerde ve dosyada beyanım yoktur.”

Bakmadan Geçme