Dr. Ersan Özgür, muhtarlarla bir araya geldi

TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.   Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fehmi Yurtyapan, Selçuklu Mahallesi Muhtarı Erdal Bulut, Erenler Mahalle Muhtarı Hasan Çavlan, Kasımpaşa Mahalle Muhtarı Abdullah Tugan ve Kanlıca Mahalle Muhtarı Serhat Tugan'ı ziyaret etti. GENEL VE YEREL [&hellip]

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür; Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fehmi Yurtyapan, Selçuklu Mahallesi Muhtarı Erdal Bulut, Erenler Mahalle Muhtarı Hasan Çavlan, Kasımpaşa Mahalle Muhtarı Abdullah Tugan ve Kanlıca Mahalle Muhtarı Serhat Tugan’ı ziyaret etti.

GENEL VE YEREL YÖNETİMİN VATANDAŞA EN YAKIN TEMSİLCİSİYİZ

Mahalle muhtarları Dr. Ersan Özgür’ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bazı görevler oldukça önemlidir ve bu görevin yüklediği sorumlulukları eksiksiz olarak yerine getirmeniz gerekir. Muhtarlıkta bu görevler arasındadır. Bu sebeple kulağa klasik gelebilir ama bizlerin mesai mefhumu yoktur. Muhtarlar toplumsal hizmetlerin en ücra köşelere ulaşmasını sağlamakla sorumludur. Bizler vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerinde köprü görevini yerine getirmekteyiz. Muhtarlar, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın taleplerini ilgili kurumlara hızlı bir şekilde aktararak bu taleplerin çözümünü sağlamakla mükelleftir. Muhtarlar, genel ve yerel yönetimin vatandaşa en yakın temsilcisidir.” dediler.

MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN İTİBARIDIR

Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, muhtarların Türkiye’de demokrasinin olmazsa olmazları arasında yer aldıklarını ifade ederek, “Muhtarlarımız demokrasimizin itibarıdır. Kültürümüzün, toplumsal yaşamımızın yapı taşlarından biri olan ve demokrasinin yereldeki en köklü örneğini temsil eden muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerimizde veya köylerimizde devletle halk arasında köprü vazifesini fedakarlık ve sabırla yürütmektedirler. Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız; vatandaşlarımızın hastasında, cenazesinde, düğününde yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan kişilerdir.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme