DPÜ, Afyonlu sürücülere eğitim verecek

DPÜ Akademisyenleri tarafından Afyonkarahisar'da bulunan toplu taşımacılık yapmakta olan minibüs şoförlerine eğitim verilecek Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen Protokol ile DPÜ Akademisyenleri tarafından Afyonkarahisar'da bulunan toplu taşımacılık yapmakta olan minibüs şoförlerine eğitim verilecek.Afyonkarahisar kent içi toplu taşıma sürücülerinin bilgi [&hellip]

DPÜ, Afyonlu sürücülere eğitim verecek

DPÜ Akademisyenleri tarafından Afyonkarahisar’da bulunan toplu taşımacılık yapmakta olan minibüs şoförlerine eğitim verilecek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen Protokol ile DPÜ Akademisyenleri tarafından Afyonkarahisar’da bulunan toplu taşımacılık yapmakta olan minibüs şoförlerine eğitim verilecek.
Afyonkarahisar kent içi toplu taşıma sürücülerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi başlığını taşıyan bu proje ile Afyonkarahisarlı minibüs sürücülerine çeşitli konularda DPÜ’lü akademisyenler tarafından eğitim verilecek.
Proje koordinatörlüğünü DPÜ Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Kara’nın yaptığı proje kapsamında Afyonlu sürücülere kent içi trafiği ve sürüş güvenliği, seyir halinde tutum, davranış ve zaman oryantasyonu, Kent içi ulaşımda iletişim becerileri, engelleri ve çözüm yolları, kişisel bakım, halkla ilişkiler konularını kapsayan dersler verilecek.
DPÜ Rektörlük şeref salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, DPÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç Dr. Ali Özel, Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı, Mevlüt Ülker, Başkan Vekili Veli Sayman, Yönetim kurulu Üyesi Halil Karaman, Genel Sekreter Serpil Öz, Afyon Trafik Denetleme Şubesinden Başkomiser Mehmet Yaşar Ayhan, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hakan Kara ve Projede görev alacak akademisyenler katıldı.
Yrd. Doç. Dr. Hakan Kara’nın proje konusunda bilgiler verdiği imza töreninde konuşan Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, eğitimin önemine işaret ederek, “Üniversitemiz kendi üzerine düşen bu tür sorumlulukları yerine getirmek adına bu ve benzeri çalışmaları bundan sonrada devam ettirecektir. Üniversitemizin gerçekten şehre ve ülkemize kendisinden beklenen sorumlulukları yerine getirmek adına, bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte olağanüstü bir çaba sergileyeceğiz. Toplumumuzda var olan sorunların çözümü, topluma sunulan hizmet kalitesinin artırılması noktasında üniversitemiz adeta bir çözüm merkezi olarak çalışacak. Bugünde böylesi bir hizmet başlatmanın sevinci ve gururu içerisindeyiz. Halkımızdan gelecek bu tür talepleri bütün imkânlarımızı kullanarak karşılamaya çalışacağız. Şimdiden böylesi işbirliklerine hazırlık yapan, bunu gerçekleştiren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı, Mevlüt Ülker Afyonkarahisar da 360 minibüs ve 90 otobüsün ulaşım hizmeti verdiğini belirterek, eğitim konusunu oda üyelerinin memnuniyetle karşıladığını söyledi. Afyon Trafik Denetleme Şubesinden Baş komiser Mehmet Yaşar Ayhan karşılaşılan en büyük sorunun kural ihlalleri olduğunu belirterek, “Eğitim sonucunda bunun azalmasını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme