DP'de büyük kongre Pazar günü

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, partisinin 14. olağan kongresinin 6 Mart 2022 Pazar günü Ankara’da Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı Salonu'nda yapılacağını açıkladı   DP İl Başkanı Bülbül, demokrasilerin işletildiği, işletilmeye çalışıldığı ülkelerde partilerin milletin sorunlarını, milletten yükselen sesleri, parti içi eleştirileri ve önerileri hürce ifade edildiğini belirtti. Bülbül, 'Böyle ülkelerde [&hellip]

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, partisinin 14. olağan kongresinin
6 Mart 2022 Pazar günü Ankara’da Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı Salonu’nda yapılacağını açıkladı

DP İl Başkanı Bülbül, demokrasilerin işletildiği, işletilmeye çalışıldığı ülkelerde partilerin milletin sorunlarını, milletten yükselen sesleri, parti içi eleştirileri ve önerileri hürce ifade edildiğini belirtti.
Bülbül, “Böyle ülkelerde partiler kendi tabanının ve demokrasinin gereği davet edilen diğer farklı düşüncelerin temsilcilerinin de önünde konuşulduğu platformlardır. DP, İkinci Dünya savaşı sonrasında tek parti döneminde parti içi tartışmalarda ülkede görülen düzensizliklerin işaret edilmesi, daha iyisini yapma iddia seslerinin yükselmesi ve yaygınlaşan dünya demokrasisi ile bütünleşme amacıyla tek partili sistemden çok partili sisteme geçiş için temel oluşturmuştur. Ülkelerin yönetiminde sorunlar ve sorunların çözüm yolları, vatandaşlarının demokratik ihtiyaçlarının herkesin hakkını koruyarak çoğunluğu kapsamasından doğar. İkinci Dünya Savaşında yıllarında vatandaşların daha çok hak, daha çok demokrasi taleplerinden sonra ülkemizde çok partili hayata geçilmiş, tartışmasız bir şekilde merkez sağın özü olarak ifade edilen Demokrat Parti de bu dönemde vatandaşların ihtiyaçlarından ve taleplerinden doğmuştur. Demokrasimiz, içeriği ve adı ile müsemma çeşitli zaman aralıklarında müdahalelere maruz kalsa da demokrasimizin abidesi ve kalesi durumunda olan, bugün tüm partilerin kendilerini temsilcisi, varisi ilan etmeye çalıştıkları DP’nin 14. olağan kongresi 6 Mart 2022 Pazar günü Ankara’da Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı salonunda yapılacaktır.” dedi.
PAZAR SABAHI ANITPARK ÖNÜNDEN ARAÇ KALDIRILACAK
Hikmet Bülbül partisinin Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’ın ifadesiyle DP’nin miting meydanlarında, ilan panolarında ve özünü kaybetmiş bazı eski genel başkanların adlarında özü sözü tutarsız ve karışık olanların değil, darağacı altında kefen giyenlerin partisi olduğunu vurguladı.
Bülbül sözlerini şöyle tamamladı: “DP iktidarın ülkemiz üzerine yaptığı hesaplar ile ilgili olarak 20 yıl önce ne söylemişse, bugün de aynısını söylemektedir. Aynı düşünenlerle ve aynı noktaya gelenlerle siyasal nezaket kuralları içerisinde demokrasi adına ‘sistematik çöküşe’ son vermek için kuruluş felsefesinden ve ilkelerinden asla taviz vermeden ‘bir kişiden ziyade ülkeyi ve milleti merkeze alan bir anlayışla işleyen bir demokrasinin kurulması noktasında’ ortak payda oluşturmaktadır. 14. Olağan Kongremiz 6 Mart 2022 Pazar günü Ankara’da Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı Salonu’nda yapılacaktır. Kongremize Afyonlu hemşerilerimiz ve tüm basın mensuplarımız davetlidir. Kongremize katılmak isteyen vatandaşlarımıza ve basın mensuplarımıza 6 Mart 2022 Pazar günü saat 6.00’da Anıtpark önünden araç kaldırılacaktır.” >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme