DP merkez ilçe de Göktepe dönemi

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın 10. genel kurul toplantısı yapıldı. Hacer Keskin ve Süleyman Göktepe’nin yarıştığı seçimde 122 üyenin oyunu alan Göktepe ve listesi seçimin galibi oldu Döner’e Demirel hatırlatmasıAfyon Lisesi Toplantı salonunda dün saat 14.00’de başlayan genel kurul toplantısında Başkanlık divanına Nuri Oynağanlı seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış [&hellip]

DP merkez ilçe de Göktepe dönemi

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın 10. genel kurul toplantısı yapıldı. Hacer Keskin ve Süleyman Göktepe’nin yarıştığı seçimde 122 üyenin oyunu alan Göktepe ve listesi seçimin galibi oldu

Döner’e Demirel hatırlatması
Afyon Lisesi Toplantı salonunda dün saat 14.00’de başlayan genel kurul toplantısında Başkanlık divanına Nuri Oynağanlı seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı Mahmut Tosun yaptı. Tosun, 1976 yılında Adalet Partisi Hür Gençlik Kollarında siyasi hayatına başladığını belirterek; “1983 Yılında Doğruyol Partisi Kurucu Üyesi olarak kaydımı yaptırdım. 1987 Yılında Doğruyol Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. 2007 yılında Demokrat Parti Merkez İlçe Kurucular Kurul Üyesi olarak görev aldım ve Merkez İlçe Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Gürcan Şensoy’un DP İl Başkanlığına atanmasıyla beraber Merkez İlçe Başkanlığı görevine atandım. Şimdi ise aday olmadığımı bildiriyorum,. Yeni seçilecek olan arkadaşıma merkez ilçe bayrağını teslim edeceğim.” dedi. Kongre delegelerinden Bekir Döner yaptığı konuşmada partisine sunulan katkılara teşekkür ederken DP’nin eski İl Başkanlarından Adnan Demirel’in adını zikretmemesine partinin eski İl Başkanlarından Besim Telek tepki gösterdi. Bu tepkinin üzerine kastı bulunmadığını belirten Döner, konuşma heyecanından dolayı Demirel’in ismini söyleyemediğini Adnan Demirel’in büyük katkıları bulunduğunu belirtti.
Kapalı kapıya omuz verilmeli
Demiryol-İş Sendikası Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Demokrat Parti de düne kadar siyaset yapanların çoğunun açık kapıya hep omuz verdiklerini söyledi. Açık kapıya omuz vererek siyaset yapıldığında herhangi bir katkı ortaya koymanın mümkün olmadığına işaret eden Uslu; “Aslında kapalı kapıya omuz verilir. Şimdi ben bu kongrede bulunan delege, temsilcilere, katılımcılara teşekkür ediyorum ve diyorum ki gerçekte dünü unutmamış, verilen dünkü hizmetler unutulmamış, o herkesin bildiği siyasi ahenk unutulmamış ve tekrar bu insanlar buraya gelerek bu tıkanmışlığın önünü açmak için kapalı kapıya omuz vermek için sizlerin ben buraya geldiğini görüyorum. Bu düşünce ile sizlerin burada olduğunu görüyorum. Gerçekte Afyonkarahisar gibi iller DP konusunda, oy verme konusunda hiç yorgun düşmemişlerdir. Demokrat parti bizim gibi şehirlerde köyünde, kasabasında, merkezinde her tarafında oy almıştır. Bu alınan oylar hepsi bu ilde ve ülkeye önemli katkılar sağlamıştır. Bundan dolayıdır ki DP’lilerin daha canlı olmaları lazım. Çok daha yürekli olması ve konuşması lazım.” diye konuştu
Zaman birlik zamanı
Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı adayı Hacer Keskin, geçmişin tecrübeleri geleceğe taşımak, köklü davalarına yeni bir heyecan katmak için DP Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu dile getirdi. Partililerin şahsına gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür eden Hacer Keskin şöyle konuştu: “İnşallah arkadaşlarımla birlikte siyasete susamış, tabanımızı hareketlendirerek köklü ve büyük partimizi yeniden iktidara taşımak için çalışacağız. Zaman birlik ve beraberlik ve memleket idaresine yeniden DP damgası vurma zamanıdır. Zaman davamıza sahip çıkma, ayağa kalkma, haksız-lığa, talana ve vurguna dur deme, silkinme, toparlanma ve iktidar olma zamanıdır. Delegemiz ve tabanımız siyasete susamış, memlekete hizmet aşkıyla bir patlama bir hareket beklemekte ve bunun arayışı içerisindedir. Bunu görüp, bunu arzuladığımız için bu göreve talip olduk. Ben ve arkadaşlarım bu köklü davanın neferleriyiz. Her zaman, her yerde partimize hizmete hazırız. Partimizin göz göre göre pasifize edilmesine müsaade etmeyeceğiz.”
Kazanan Türkiye olacak
DP Merkez İlçe Başkanlığı görevine seçilen Süleyman Göktepe, Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu bu nedenle kenetlenip, dimdik bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade etti. DP misyonuna sahip olmanın kendilerinden daha çok Türkiye’nin ihtiyaç duyduğunu kaydeden Göktepe sözlerine şöyle devam etti: “Bölünmeye doğru götürülen bu ülkenin ezilmiş sindirilmiş insanlarının DP hizmetlerine her zamankinden fazla ihtiyacı olduğu bir gündeyiz. 1950’li yıllardan bu yana ülke siyasetinde, her zaman görev ve sorumluluk üstlenen bu misyonu tekrar güçlü bir şekilde ayağa kaldırmak bizlerin görevidir. Kaldı ki DP’nin parlamento dışı kaldığı dönemlerde ülkenin durumu hepimiz için malumdur. Doğruyol ve Anavatan Partilerinin birleşmesiyle bölünmüş olan parti üye ve delegelerinin adeta insanüstü bir gayret içerisinde önümüzdeki seçimlerde DP bayrağını, kıratımızı şahlandırıp, ülke yönetiminde gerekli görev ve sorumluluğu üstlenmeliyiz. Bugün o gündür. Bu kongreler birlik ve beraberliğimizi sergilemesinde, dosta düşmana mesaj vermenin en güzel zeminleridir. Burada tek kazanan kişi veya kaybeden bir kişi olma-yacaktır. Kazanan DP, ülkemiz ve ülke insanımız olacaktır. DP Merkez İlçe’nin 10. olağan genel kurul toplantısına toplam 383 delegeden 215’i katılırken 162 adet oy kullanıldığı öğrenildi. Beyaz liste ile yarışan Süleyman Göktepe 122 oy, sarı liste ile yarışan Hacer Keskin 36 oy alırken sandıktan 4 geçersiz oy çıktı.
DP Merkez İlçe Başkanı
Süleyman Göktepe
DP Merkez İlçe Kongresi’nde seçime katılan listeler şu şekilde oluştu: Başkan Adayı Süleyman Göktepe
Yönetim Kurulu Üyeleri: Bekir Döner, Ramazan Budak, Hayati Dertli, Mehmet Karacak, Sadık Daban, Lokman Tosun, Nuri Altıntaş, Ahmet Durmaz, İbrahim Çelik, Mehmet Yörük, Mehmet Tosun, Hasan Duruk, Rıdvan Birgül, Barbaros Çil, Mustafa Yılmaz, Murat Topçu, Resul Altıntaş, Muhittin Gündoğar.
Disiplin Kurulu : Ali İhsan Pasin, Ruhi Kasabalı, Mustafa Şakar, Aziz Yurtsever, İbrahim Buran, Ahmet Tosun, Leyla Şükran Erişmiş, Mevlüt Kekiç.
İl Kongre Delegeleri: İsmet Attila, H. İbrahim Özsoy, Gültekin Uysal, Adnan Demirel, Gürcan Şensoy, Ali Baki Şensoy, M. Erman Kaya, A.Feyzi Şensoy, İbrahim Telek, Orhan Başaran, Süleyman Belge, Nuri Demirayak, Ali Kaya Soytaş, Aydoğan Sümer, Erol Derya, Cafer Attila, Mehmet Arık, Mahmut Tosun, İsmail Türk, Ali Aydoğmuş, İsmail Özdilek, Süleyman Göktepe, Turhan Çoban, Hasan Aymergen, Gürcan Aşçı, Ahmet Aladaş, A. İhsan Pasin, Haydar Kandilcioğlu, Bekir Lafçı, Hasan Karacak, Erdoğan Attila, Celal Attila, Vural Çetinel, Muharrem Koçak, Mustafa Şanlı, Bekir Döner, Cem Evrenkaya, Mehmet Argadal, M. Yaşar Evrenkaya, İhsan Marulcu, İbrahim Aygök, F. Durgut Denizlioğlu, A. Faik İntepe, Adnan Avcı, Ahmet Acar, Ali Çelebi, Ali Oğuzhan, Ali Kopan, Bekir Demir, Bekir Kaya, Balı Yağız, Cengiz Avcı, Emine Karapınar, Hakan Dilek, SAmi Selçuk Sipahigil, Mehmet Emin Öztaş, Soner Çakır, Tevfik Yumlu, Niyazi Avcı, Mustafa Yılmaz, Z. Murat Çakır, Seydi Altıntaş, Hüseyin Uzun, Zülgarin Ayvaz, Leyla Şükran Erişmiş, Hasan Yiğit, Hayati Dertli, İhsan Omay, Lokman Tosun, Ramazan Budak, Metin Tosun, Nuri Altıntaş, Mehmet Karacak, Halil Taşpınar, Hikmet Sarıtaş, Yasin Erzincanlı, Muharrem Bilen.
Seçime katılan diğer liste: Başkan Adayı Hacer Keskin Yönetim Kurulu Üyeleri: Adnan Avcı, Zürkarni Ayvaz, Mehmet Canbay, Halil İbrahim Biçil, Ayşe Dudu Aynacı, Mehmet Turunç, Gültekin Kösem, Muammer Dede, Selma Korumak, Kamil Özkan, Mustafa Şakar, Resul Altıntaş (Seçime geçilmeden divana isminin silinmesi için dilekçe verdi), Nevzat Omay, Ahmet Cönk, Emine Dülger, Metin Malkoç, Serpil Şen, Bekir Baran.
Disiplin Kurulu Üyeleri: Yaşar Yaşar, Muhittin Gündoğar, Ali Batu, Süleyman Barutçu, İsmet Altıntaş, Kazım Çöygün, Sadık Kıraş, Bekir Baran. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme