DP İl Kongresi’nde 'Çiller' sesleri

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 10’uncu Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Gürcan Şensoy’un yeniden başkan seçildiği Kongre’de, Eski Başbakan Tansu Çiller’in mesajının büyük alkış alması dikkat çekti Demokrat Parti İl Başkanlığı’nın 10’uncu Olağan Kongresi, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Gürcan Şensoy, tek liste ile girdiği seçimi kazandı. Kongre’ye DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile DP Genel [&hellip]

DP İl Kongresi'nde “Çiller” sesleri

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 10’uncu Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Gürcan Şensoy’un yeniden başkan seçildiği Kongre’de, Eski Başbakan Tansu Çiller’in mesajının büyük alkış alması dikkat çekti

Demokrat Parti İl Başkanlığı’nın 10’uncu Olağan Kongresi, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Gürcan Şensoy, tek liste ile girdiği seçimi kazandı. Kongre’ye DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile DP Genel Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Özsoy’un kutlama mesajı göndermediği görülürken, eski bakanlardan İsmet Attila’nın kutlama mesajı alkış aldı. En çok tezahürat alan kutlama mesajı ise eski Başbakan Tansu Çiller’in gönderdiği mesajdı. Çiller’in mesajının okunmasının ardından Kongre’nin yapıldığı salonda yoğun alkış sesi duyulurken bazı Demokrat Partililer’in Tansu Çiller’in mesajını ayakta alkışlaması dikkat çekti. Bu sırada “Başbakan Çiller” sloganları atıldı.
Bu durum, kongrede yapılan kimi konuşmalara da yansıdı. Konuşmalarda “Sırça köşklerde oturan değil Anadolu’da koşturan Genel Başkan istiyoruz” cümleleri ile DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk eleştirildi.
Şensoy, “müjde”leri eleştirdi
Kongre’de söz alan DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, “Bu topraklara kanımız pahasına sahip olduk bugün içinde bulunduğumuz durum, ülkemiz için Demokrat Partililere daha çok sorumluluk yüklemektedir. Tanrı Türk’ü mutlaka koruyacak ve ilelebet payidar kalacaktır. Türk kelimesi neredeyse ‘tu kaka’ olacak duruma geldi. Fakat maalesef halkımız bunun gereğini yapmıyor. Bu gündem değiştirmeler, ilimiz Afyonkarahisar’da da oluyor. İktidar milletvekilleri, şehrimize geldiklerinde müjdeleriyle geliyorlar. Neden müjde diye geliyorlar? Yeni bir haber olur, olmayacak bir iş olur, onun müjdesi verilir. İktidar milletvekilleri Afyon’a gelirken gazetelere diyorlar ki ‘Biz geliyoruz. Biz gelirken bunu yazın. Biz de rahatça Afyon’a gelelim’. Hizmetin müjdesi olmaz. Hizmet bir lütuf değil. Zorunluluktur. Seçimlerde hedefimizi, mutlak iktidardır. Partimizin bu süreç içinde ne kadar var olma gayreti içinde olduğunu biliyorsunuz” dedi.
“Tartışmalar, bir kenara bırakılmalı”
Divan başkanlığına seçilen Gültekin Uysal, “Ülke de biz de zor zamanlar geçiriyoruz. Kendi gücümüzün yettiğince üzerimize düşen sorumlulukla, geçmişte bize büyük destek veren teşkilatlarımıza minnet duygusu içinde olduk. Bizim siyasi anlayışımız, ülkemiz için her platformda mücadeledir. Önümüzdeki kongre sürecinde geçmişin gücünü arkamıza alarak bizlere düşen vazife, her türlü tartışmayı bir kenara bırakarak bu siyasi partinin daha yukarılara taşımanın önünü açmaktır” ifadelerini kullanırken DP Genel Merkez Haysiyet Divanı üyesi Asuman Umut da genel bir tablo çizdi. Umut, “Demokrat Parti milliyetçi ve muhafazakâr olup değişimlere açıktır. Serbest pazar ekonomisini savunur ama ezilmeye karşıdır. Ülke savunmasını siyaset ve partiler üstü görür. Temsilde adaletten yönetimde istikrardan, demokratik yönetimde yasama, yürütme ve yargının ayrılığından, hukukun üstünlüğünden yanadır. 8 yılda devletin ne hale geldiğini görmemek için kör ve sağır olmak gerekiyor. Bugün halkımızın sorunları işsizlik, yoksulluk ve bölücü terör değil mi? Ekonomik büyüklükte 17, gelir dağılımında 80’inci sıradayız. Eğitimin ve sağlığın özelleştirilmesine hızla devam ediliyor. Esnafın, işçinin, memurun da hali içler acısı” ifadelerini kullandı.
Yeni yönetim
belirlendi
Öte yandan DP İl Başkanlığı’nın toplam gelirinin 5 bin 950 lira, toplam giderinin ise 6 bin 373 lira olduğu tespit edildi. Konuşmalardan sonra yapılan seçimde DP Afyonkarahisar Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Gürcan Şensoy, Mehmet Mercan, Cengiz Avcı, Mehmet Tosun, Mehmet Emin Öztaş, Cem Evrenkaya, Yaşar Düzgün, Muharrem Koçak, Erol Dinler, Osman İşler, İsmail Türk, Bekir Lafçı, Sami Selçuk Sipahigil, Z. Murat Çakır, Dündar Hatipoğlu, Ahmet Acar, Davut Körlek, Yılmaz Umut, F. Turgut Denizlioğlu, Tevfik Kumlu, Abdullah Sağiş, A. Faik İntepe, Hikmet Sarıtaş, Ali Çelebi, Halil Taşpınar, Müşerref Uçar, Emine Değirmenci, Yıldız Altıntaş, Şerife Kalaycı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme