• Haberler
  • Gündem
  • DOSTLAR MECLİSİ FRİGYA’YI GEZDİ: “İşte Anadolu bu!”

DOSTLAR MECLİSİ FRİGYA’YI GEZDİ: “İşte Anadolu bu!”

Afyonkarahisar Dostlar Meclisi, Afyonkarahisar’ın gizli güzelliklerinden Frig Vadisi’ni ziyaret etti. Ziyaret güzergahı çerçevesinde önemli velilerin türbelerine de uğrayan Dostlar Meclisi üyeleri, farklı bir gün yaşadılar. Frigya turuna Kayıhan Beldesi’ndeki Hayran Veli Hazretleri’ni ziyaret ederek başlayan Dostlar Meclisi üyelerine arkeolog Ahmet İlaslı bilgi verdi. Dostlar Meclisi üyeleri, bu ziyaretin ardından Aslantaş mevkisini inceledi. Dostlar Meclisi Üyesi [&hellip]

Afyonkarahisar Dostlar Meclisi, Afyonkarahisar’ın gizli güzelliklerinden Frig Vadisi’ni ziyaret etti. Ziyaret güzergahı çerçevesinde önemli velilerin türbelerine de uğrayan Dostlar Meclisi üyeleri, farklı bir gün yaşadılar. Frigya turuna Kayıhan Beldesi’ndeki Hayran Veli Hazretleri’ni ziyaret ederek başlayan Dostlar Meclisi üyelerine arkeolog Ahmet İlaslı bilgi verdi. Dostlar Meclisi üyeleri, bu ziyaretin ardından Aslantaş mevkisini inceledi. Dostlar Meclisi Üyesi Arif Yağcı, ziyaretler hakkında şöyle konuştu:
KARACAAHMET’İN HİKMETİ
“Kral mezarlarını aslan kabartmalarını inceledik ve bilgi alan grup Yılantaş bölümünde dev kaya kütlelerini ve kabartmaları gördükten sonra Demirci ve Bayramaliler Köyü istikametine doğru yola koyulduk. Sonbaharın güneşli ılık havasında, Emre gölünün o masmavi derinliği ve göle muhteşemlik katan peri bacalarını seyrederek kumanyalarımızı yedik. Biraz gezi ve dinlenmenin ardından Aslankaya, Kartalkaya istikametine yöneldik.
Aslankaya Kartalkaya da öğrenci gurubu da bizim gibi gezmeye çıkmış. Yolların tozundan ve bozuk oluşundan yakındı öğrenciler. Diyecek laf bulamadık. Memleketin sahipleri var onlara şikâyet edin diyebildik. İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk Çaltepe’deki restoranda Dostlar Meclisi’ni karşılayarak bizleri konuk etti. Çok güzel park haline getirilen Çaltepe yemyeşil ortamı, çok güzel dizayn edilen restoranı ve şırıl şırıl akan yapay şelalesi ekibimizin yorgunluğunu aldı. Başkan Çabuk Frigya ve Göynüş Vadisi’nin videosunu izletirken bir de konuşma yaptı. Karacaahmet Türbesi’ni de ziyaret ettik. Karacaahmet en son tabip eğitimini Akşemsettin’den Sivrihisar’da tamamladıktan sonra Karahisar’a gelir kendi adını taşıdığı Karacaahmet’e yerleşir. Burada tekkesini aşhanesini şifahanesini kurar, verimli coğrafyada gül bahçeleri oluşturur. İslam coğrafyasından şifa için deli hastaları buraya koşar. Hastaları gül kokusu, gül şerbeti, gül banyoları, gül reçelleri, diyet yiyecekler verir. Kur’an-ı Kerim’in şifa ayetlerini okuyarak hastalarını Allah’ın izni ile şifaya kavuşturur.”
GÜZEL İNSANLAR VAR
Dostlar Meclisi Başkanı Ahmet Değer Konya ise, Frig Vadisi turunda önemli izlenimlere sahip olduklarını belirterek “Lidya, Frigya, erken Roma ve Bizans’a mekan olan Ayazin metropol alanını yerleşim ve yaşam alanları ve kaya mezar anıtlarını gezdik. Ayazinli çoban ekibimize yöreyi kendi lisanı ile bir güzel anlattı. Çoban amcamız ‘siz buraları dolaşın size kuzu keseyim’ diye ısrar etti. Gözü de gönlü de bu kadar güzel insanların bulunduğu buradan turumuza devam etmek için ayrıldık” dedi.
ANADOLU DEĞERLERİNİ YİTİRMEMİŞ
Ahmet Değer Konya, “Bayramaliler Köyü’nde mola verdiğimiz zaman 80-90 yaşlarında iki teyzemiz yanımıza geldi. ‘Size katmer yapalım’ dedi. Bir kez daha gördük ve mutlu olduk ki Anadolu’da misafirperverlik ölmemiş. Gördüğümüz cömertlik ve misafirperverlik bizi duygulandırdı. Anadolu bu! Anadolu değerlerini yitirmemiş. Bu ziyaretimizde bize araç tahsis eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a, bizi ağırlayan İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk’a, bize yardımcı olan Arkeolog Ahmet İlaslı’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme