• Haberler
  • Genel
  • 'Dönüşüm Keçe Sergisi Masallar'la açıldı

'Dönüşüm Keçe Sergisi Masallar'la açıldı

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırma Merkezi (AYTAM)'da düzenlenen 'Masal' sunumu ile Dönüşüm Keçe Sergisi'nin açılışı yapıldı. Sergide Nasrettin Hoca, Masalcı Kedi ve Keloğlan'dan oluşan keçe resimleri ise dikkat çekti Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırma Merkezi (AYTAM) üyeleri ve AYTAM Binası komşularını bir araya getiren Dönüşüm Keçe Sergisi, Araştırmacı-Yazar ve Keçe Sanatçısı Gülenay Yalçınkaya'nın katılımcılara yaptığı masal sunumuyla [&hellip]

‘Dönüşüm Keçe Sergisi Masallar’la açıldı

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırma Merkezi (AYTAM)’da düzenlenen ‘Masal’ sunumu ile Dönüşüm Keçe Sergisi’nin açılışı yapıldı. Sergide Nasrettin Hoca, Masalcı Kedi ve Keloğlan’dan oluşan keçe resimleri ise dikkat çekti

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırma Merkezi (AYTAM) üyeleri ve AYTAM Binası komşularını bir araya getiren Dönüşüm Keçe Sergisi, Araştırmacı-Yazar ve Keçe Sanatçısı Gülenay Yalçınkaya’nın katılımcılara yaptığı masal sunumuyla başladı ve katılıcıların anlattığı masallarla devam etti. Sunum ve anlatılan masalların ardından katılımcıların gösterimine sunulan Dönüşüm Keçe Sergisi oldukça beğeni topladı. AKÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Koordinatörü Şükran Ercan’ın keçeden yaptığı birçok eserin oluşturduğu Dönüşüm Keçe Sergisi’nde Masalcı Kedi, Keloğlan, Nasrettin Hoca’nın göle maya çaldığı ve doğuran kazan eserleri ise dikkat çekti.
Yapılan Masal sunumu ile ilgili açıklama yapan Araştırmacı-Yazar ve Keçe Sanatçısı Gülenay Yalçınkaya, “AYTAM bildiğiniz gibi, Afyonkarahisar’ın tarihi ile ilgili, kültür unsurlarına ait sözlerin konuşmaların ve eserlerin kayıt altına alındığı bir merkez. Burada Afyonkarahisar’ın masalarını konuştuk. Ben geçmişte bize anlatılan masalları, o günleri hatırlayıp onlardan bahsettim. Biz bir araya geldiğimizde anneannem bize masallar anlatırdı. Çok büyük zevkle dinledik ve tekrar tekrar anlatmasını isterdik. Bu masallarda iyilik dostluk hep kazanırdı. Masal güzel hayatımda bir kültür unsurudur. Bende zaman içinde aklımda kalan ve okuduğum masalları, kendi çocuklarıma ve arkadaşlarımın çocuklarına anlattım. Uygun ortamlarda anlatmaya devam ettim ve masal hayatımdan çok çıkmadı. Artık çocuklar ne masal dinliyor nede çocuklara masal anlatan var. Zamanla hayatımıza televizyon ve bilgisayar girdi. Tabiî ki bunlar olmasın hayatımızdan çıksın deme gibi bir şansımız yok ve hayatımızda olacakta. Ama masallarımızda olsun, unutulmasın çocuklarımıza yine anlatalım. O masal dünyasını güzellikleri yaşasınlar. Şimdi burada bize tanıdıklarımız, bildiklerimiz, dostlarımız geldi masallar anlattı. Geçmişte hatırladıkları, kendilerine anlatılan masalları anlattılar. O anlattıkları masalların onlar için neyi ifade ettiğini anlattılar. Aslında biz bu masal etkinliğini çocuklarla, gençlerle ve yetişkinlerle devam ettirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
Dönüşüm Keçe sergisinin amacından bahseden AKÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Koordinatörü Şükran Ercan, “Koyunların yününü su ve sabunla buluşturup keçeye dönüştürüyoruz. Tablo ve obje elde ediyoruz. Bunları da satarak bir gelir elde ediyoruz. Bu gelirlerle de sokak hayvanlarına mama alıyoruz. Serginin adı da onun için dönüşüm. Koyun, yün, su, sabun, keçe, mama tekrar tekrar dönüşümü sağlıyoruz.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme