• Haberler
  • Genel
  • Donanımlı hukukçular yetişiyor – Kocatepe Gazetesi

Donanımlı hukukçular yetişiyor – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Ali Şafak Balı, AKÜ’de donanımlı hukukçuların yetiştiğini belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi'nde 2015 Bilim Kültür Sanat ve Spor Şenliklerinde dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.Törende ilk olarak söz alan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, AKÜ Hukuk Fakültesi'ni açarken diğer fakültelerden farklı bir anlayış ve [&hellip]

Donanımlı hukukçular yetişiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Ali Şafak Balı, AKÜ’de donanımlı hukukçuların yetiştiğini belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi’nde 2015 Bilim Kültür Sanat ve Spor Şenliklerinde dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Törende ilk olarak söz alan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, AKÜ Hukuk Fakültesi’ni açarken diğer fakültelerden farklı bir anlayış ve yaklaşımla hukukçu yetiştirmek iddiasıyla yola çıktıklarını söyledi. Balı, “Zaten bunları da defalarca da deklare ettik. Hukuk öğrencisinin sadece hukuk teorisi, hukuk uygulamaları konusunda değil ama hukuka ilişkin olan ya da topluma ilişkin her konuda sosyolojik olarak, tarihsel olarak da bilgilenmesi, sosyal bir insan olması, sosyal, kültürel, sportif aktivitelerde yer almasını hedefledik” dedi. Balı, “Böylelikle kendisini klasik hukukçu dışında da iyi bir insan, donanımlı, yetkin bir insan olarak yetiştirmesi arzusuyla yola çıkmıştık. Bu çerçeve içinde ilk günden itibaren öğrencilerimize elimizden geldiğince hem alanında çok iyi hukukçuları üniversite içinden ve dışından getirerek ders vermelerini sağladık. Hem de onun dışında ilk gün etkinliğimizden başlayarak bu güne kadar pek çok sayıda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere katılmalarını teşvik ettik. Bizzat katılmalarına olanak sağladık” diye konuştu.
Akü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yönetim olarak AKÜ Hukuk Fakültesindeki eksiklikleri tamamlamaya gayret gösterdiklerini belirterek, “Fakültemizdeki eksiklikleri tamamlamaya gayret ediyoruz. Yeni akademik yıla daha güzel, daha nitelikli, daha zengin ve bazı imkanları da oluşturmuş olarak başlayacağımıza inanıyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme