Domuzlar mezarlığa indi – Kocatepe Gazetesi

Yaban domuzlarını Kocatepe Mezarlığı içerisinde gören Afyonkarahisarlılar büyük endişe ve panik yaşadılar. Yetkililerin yaban domuzlarıyla ilgili net çalışmalar yapması bekleniyor Afyonkarahisar şehir merkezinin hemen yanı başındaki Kocatepe Mezarlığı'na kabir ziyareti için giden vatandaşlar gündüz vakti karşılarında yaban domuzlarını görünce şaşkına döndüler. Büyüklü küçüklü 10'dan fazla domuzun üzerlerine saldırması sonucu kendilerini mezarlık ihata duvarının dışına zor [&hellip]

Domuzlar mezarlığa indi

Yaban domuzlarını Kocatepe Mezarlığı içerisinde gören Afyonkarahisarlılar büyük endişe ve panik yaşadılar. Yetkililerin yaban domuzlarıyla ilgili net çalışmalar yapması bekleniyor

Afyonkarahisar şehir merkezinin hemen yanı başındaki Kocatepe Mezarlığı’na kabir ziyareti için giden vatandaşlar gündüz vakti karşılarında yaban domuzlarını görünce şaşkına döndüler. Büyüklü küçüklü 10’dan fazla domuzun üzerlerine saldırması sonucu kendilerini mezarlık ihata duvarının dışına zor atan hemşehrilerimiz, olaydan şans eseri yara almadan kurtuldular. Yaban domuzları bir süre önce Erkmen ve Çakırköy sırtlarındaki tepelerden, ovaya inerek, bağ, bahçe ve ekili alanlara zarar vermişlerdi. Vatandaşların şikayetleri sonucunda Erkmen Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü görevlileri tepelerde domuz avına çıkmışlardı.
GEÇ OLMADAN
TEDBİR ALINMALI
Bağ bahçelerin ardından Mezarlık’a kadar inen domuzların insanlara saldırmaya başlaması büyük endişe yarattı. Yabani hayvanların saldırısından şans eseri yara almadan kurtulduklarını belirten hemşehrilerimiz, “Bizim kaçmayı başardık ama mezarlık ziyaretine çocuklar ve kadınlar da geliyor. Allah korusun böyle bir saldırı karşısında aciz kalabilecek insanlar da var. Bir an önce mezarlık etrafında gerekli güvenlik önlemleri alınmalı. Mezarlık gibi önemli ve herkesin gelip gittiği bir yer başıboş bırakılmamalı” dediler.
Öte yandan aynı bölgede bulunan bağ, bahçe ve çiftlik sahiplerinin de domuzlara karşı dikkatli olmaları önerilirken, yetkililerin zaman geçirmeden yaban domuzlarıyla ilgili kesin tedbirler almaları bekleniyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme