Domuz sürek avı ile mağduriyet giderilecek

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, 6-7 Temmuz tarihlerinde Erkmen beldesi ve merkez Muttalip mevkiinde yaban domuzu sürek avı düzenlendiğini açıkladı. Kuşçu, belli şartlar çerçevesinde izne tabi yapılabilen domuz sürek avı ile domuzun tarım alanlarına ve meyve bahçelerine verdiği zararın önlenerek çiftçinin mağduriyetinin giderilmeye çalışıldığını bildirdi Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge [&hellip]

Domuz sürek avı ile mağduriyet giderilecek

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, 6-7 Temmuz tarihlerinde Erkmen beldesi ve merkez Muttalip mevkiinde yaban domuzu sürek avı düzenlendiğini açıkladı. Kuşçu, belli şartlar çerçevesinde izne tabi yapılabilen domuz sürek avı ile domuzun tarım alanlarına ve meyve bahçelerine verdiği zararın önlenerek çiftçinin mağduriyetinin giderilmeye çalışıldığını bildirdi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Erkmen ve merkez ilçe Muttalip mevkiinde yaban domuzlarının sayıları aşırı arttığı ve ekili tarla ve bahçelere zarar verdiği gerekçesiyle Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş’un Bölge Müdürlüğüne başvurduğunu belirtti.
AV İZNE TABİ
Yaban domuzlarının besin bulabilmek için ormandan tarım alanlarına ve bahçelere inerek buralara zarar verdiklerini söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, domuz zararlarını ortadan kaldırmak amacıyla Bölge Müdürlüğü’nce değerlendirme yapıldığını kaydetti. Yapılan değerlendirme ve zarara yönelik yerinde tespit sonrası sürek avına izin verilebildiğini aktaran Kuşçu; “Bu kapsamda Erkmen Çiftçi Malları Koruma Başkanı Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğüne müracaat ederek oluşan tarım zararı raporla tespit edilmiştir. Raporun Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğümüz İl Şube Müdürlüğüne intikali ile birlikte Yaban Domuzu Sürek avına izin verilmiştir.” dedi.
AMAÇ ZARARI ÖNLEYEBİLMEK
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, bu amaçla 6-7 Temmuz tarihlerinde Erkmen beldesi ve merkez Muttalip mevkiinde yaban domuzu sürek avı düzenlendiğini açıkladı. Sürek avına Afyonkarahisar Kocatepe Avcılık Atıcılık Sporları Kulübü ve Dernek Başkanı Cengiz Tüplek ile birlikte 11 avcı ve 10 sürekçinin katıldığını belirten Kuşçu şöyle konuştu: “Düzenlenen av sonucunda yaban domuzunun tarım alanlarına ve meyve bahçelerine verdiği zarar önlenerek çiftçinin mağduriyeti giderilmeye çalışılmıştır. Sürek avına destekleri nedeniyle Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş’a, Afyonkarahisar Kocatepe Avcılık Atıcılık Sporları Kulübü ve Dernek Başkanı Cengiz Tüplek’e ve sürek avına katılan avcılara teşekkürlerimi sunuyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme