• Haberler
  • Genel
  • Dominikliler 'kurtarma'yı öğreniyor – Kocatepe Gazetesi

Dominikliler 'kurtarma'yı öğreniyor – Kocatepe Gazetesi

Dominik Cumhuriyeti'nden 5 kişilik ekip, Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde köpekli arama-kurtarma eğitimi almaya başladı. 5 gün sürecek eğitim çerçevesinde Dominik Cumhuriyeti ekibine köpeklerle nasıl çalışılacağı öğretilecek Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Dominik Cumhuriyeti'nden gelen 5 kişilik ekibe ev sahipliği yapıyor. Afyonkarahisar'da Dominikli 3 asker, bir itfaiye görevlisi ile 1 sivil savunma teşkilatı [&hellip]

Dominikliler “kurtarma”yı öğreniyor

Dominik Cumhuriyeti’nden 5 kişilik ekip, Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde köpekli arama-kurtarma eğitimi almaya başladı. 5 gün sürecek eğitim çerçevesinde Dominik Cumhuriyeti ekibine köpeklerle nasıl çalışılacağı öğretilecek

Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Dominik Cumhuriyeti’nden gelen 5 kişilik ekibe ev sahipliği yapıyor. Afyonkarahisar’da Dominikli 3 asker, bir itfaiye görevlisi ile 1 sivil savunma teşkilatı çalışanına köpekli arama-kurtarma eğitimi verilecek. 11 Temmuz’a kadar sürecek eğitimlerde, programla itaat, çeviklik, işaret verme, yönlendirme, enkaz çalışması, arazide tarama ve köpeklerde ilk yardım gibi konularda bilgiler aktarılacak.
MUTABAKAT ZAPTI YÜRÜRLÜKTE
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde, 18-20 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen 3’üncü Uluslararası HOPEFOR Konferansı’nda imzalanan Türkiye-Dominik Cumhuriyeti ve Katar arasındaki İnsani Yardım Operasyon Gücü Mutabakat Zaptı çerçevesinde eğitimlerin verildiğini belirtti. Buldan, “7-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 5 kişilik Dominik ekibinin eğitimli AFAD K-9 köpekleriyle çalışacağı program, iki ülke arasında 2013’ün Kasım ayında imzalanan mutabakatta öngörülen faaliyetlerde ilkini oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
İKİNCİ EĞİTİM DOMİNİK’TE
Buldan, projenin birkaç boyutunun bulunduğuna işaret ederek “AFAD Afyonkarahisar İl Müdürlüğü’nde verilecek ‘Köpekli Arama Kurtarma’ eğitimi ile Dominikli katılımcılara temel köpekli arama kurtarma becerisi kazandırılması amaçlanıyor. Dominik Cumhuriyeti’nin kuracağı ‘Köpekli Arama Kurtarma Ekipleri’nin ilk adımını oluşturan projenin ikinci aşamasında katılımcıların eğitimleri AFAD ekipleri tarafından Dominik Cumhuriyeti’nde devam ettirilecek” ifadelerini kullandı.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme