Dolardan vazgeçip kendi paramıza sahip çıkalım

Afyonkarahisar Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, altın ve döviz fiyatlarında ki tırmanışı yorumladı.'ÖNEMLİ OLAN TEKRARI ÖNLEMEK'Dernek Başkanı Ali Büyükduman, döviz ve altın fiyatlarında ki anormal artıştaki başlıca sebebinin ABD Başkanı Donald Trump'un fevri hareketleri olduğunu kaydetti. Papaz Brunson için durumun bu boyutlara ulaştığını söyleyen Büyükduman, 'Türk Milleti olarak yakinen biliyoruz. Aslında ekonomimiz fena [&hellip]

Afyonkarahisar Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, altın ve döviz fiyatlarında ki tırmanışı yorumladı.
“ÖNEMLİ OLAN TEKRARI ÖNLEMEK”
Dernek Başkanı Ali Büyükduman, döviz ve altın fiyatlarında ki anormal artıştaki başlıca sebebinin ABD Başkanı Donald Trump’un fevri hareketleri olduğunu kaydetti. Papaz Brunson için durumun bu boyutlara ulaştığını söyleyen Büyükduman, “Türk Milleti olarak yakinen biliyoruz. Aslında ekonomimiz fena değil ama bu tip bir siyasi hareket dövizi ve altını bu seviyeye getirdi. Belki ekonomi bundan bir miktar zarar görecek ama yalnız Türkiye değil, AB ve diğer Avrupa ülkeleri de bu fiyat yükselmesinden mutlaka bir zarar görecekler. Zaten ABD’nin istediği budur. Önemli olan siyasilerin bunu görüp tekrar etmesini önlemektir.” dedi.
“KİMSE ALTERNATİFSİZ DEĞİL”
Gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Ali Büyükduman, ilgili bakanlıkların gerekli tedbiri almaları halinde ABD ne yaparsa yapsın yaşanan boyutta bir ekonomik krizin tekrarlanmayacağını kaydetti. Büyükduman şöyle konuştu: “Vatandaşımız çok bilinçli. Televizyonda izledim mutlu oldum. Her Türk vatandaşı üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Ekonomimize, Türk Lirasına değer kazandırmak için en azından değer kaybını önlemek için elden gelen fedakârlık yapılıyor. Bunu yaparken ben Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak şunu istiyorum; Aynı hassasiyeti Sayın Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz de göstersinler. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok doğru bir sözü var katılıyorum, kimse alternatifsiz değil. Türkiye bu saatten sonra Savunma Sanayinde olduğu gibi alternatifleri çoğaltmalı. Mesela Şangay Üçlüsü, Ortadoğu da ki Arap ülkeleri olabilir. Biz ülke olarak bir tek ABD’ye bağlı kalmamalıyız. Hatta Türkiye tek başına dolarda vazgeçtik TL’ye döndük şansına sahip değil. Neden dünya ticareti dolara bağlı olsun? Ortak bir para birimi ile dünyayı bu işten vazgeçirmeliler. Bir an önce harekete geçilmeli. Sayın Başkanımızın yerinde kararlarıyla dolar ve euro da gerileme başladı. Altın fiyatında gerileme başladı. Ciddi tedbirler alınmazsa bu tür hareketleri bir süre sonra görebiliriz. Temennim vatandaş dolardan vazgeçip kendi para birimimize sahip çıkalım.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Sakin olun elinizdekini piyasaya sunun!

Erbaş Sarrafiye’den Abdullah Erdenk, 20 yıldır piyasada bulunduğunu belirterek son dönemde yaşanan döviz ve altın fiyatları artışında yatırımcıya sakin olmaları tavsiyesinde bulundu

Abdullah Erdenk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği şekilde çok sakin olunmasını tavsiye ederek, “İnsanımıza çok sakin olmalarını tavsiye ediyorum. Ellerinde ki döviz ve altın rezervini piyasaya sunmaları gerekiyor. Eğer elde ki rezerv şu anda piyasaya sunulmazsa dolar ve altında ki kur yükselişi devam eder. Bizim talebimiz müşteri sanki hiçbir şey yokmuş gibi alış satışına devam etsin. Günlük hayatına devam etsin. Ekonomik anlamda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Gözlemlediğimiz ölçüde zaman içerisinde fiyatlar düşecektir. Halkımız iki gündün çağrıya uyarak yüklü şekilde altın bozdurdu. Bu durum devam ettikçe fiyat daha da gerileyip piyasa eski konumuna oturur. İnşallah hep beraber daha iyi günlere gideceğiz. Devletimize güvenerek milletimize sahip çıkalım.” dedi.

Bakmadan Geçme