• Haberler
  • Genel
  • 'Dolandırıcılık telefonlarına inanmayın' – Kocatepe Gazetesi

'Dolandırıcılık telefonlarına inanmayın' – Kocatepe Gazetesi

İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, vatandaşları dolandırıcılıklara karşı uyardı İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşın uyanık olması gerektiğini belirtti. Özel, 'Dazkırı ilçesinde meydana gelen dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak bir bayanın ilçe polis merkezini arayarak telefonla bir şahıs ile görüştüğünü, şahsın kendilerine operasyon yapıldığını söylediğini ve şu an operasyonda eşinin yardımcı [&hellip]

“Dolandırıcılık telefonlarına inanmayın”

İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, vatandaşları dolandırıcılıklara karşı uyardı

İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşın uyanık olması gerektiğini belirtti. Özel, “Dazkırı ilçesinde meydana gelen dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak bir bayanın ilçe polis merkezini arayarak telefonla bir şahıs ile görüştüğünü, şahsın kendilerine operasyon yapıldığını söylediğini ve şu an operasyonda eşinin yardımcı olduğunu, ilçe ekiplerimizin bilgisinin olup olmadığını sorması üzerine, dolandırıcılık ihtimaline karşı şahsın eşinin adı öğrenilerek ilçede bulunan bankamatiklere ekipler gönderilmiş, dolandırılmaya çalışılan şahıs görülmüş şahsa, dolandırılmaya çalışıldığı aktarılmıştır. Şahsın havale yöntemi ile yatırdığı 20 bin 800 TL ekiplerimiz tarafından paranın yattığı hesaba bloke koymak sureti ile paranın müşteki şahsın hesabına yatırılması sağlanarak mağduriyeti giderilmiş, olayın şüpheli veya şüphelilerini yakalama çalışmalarına başlanılmıştır” dedi.
Özel, “Halkımızın bu konuda mağdur olmamaları için kendisini Polis, Asker, Savcı, Avukat olarak tanıtarak, operasyon yapma bahanesiyle veya terör örgütü ile bağlantılarının olduğu söylenilerek istenilen yere para, altın bırakmaları banka hesabına para aktarmaları gerektiği şeklinde gelen telefonlara inanmamaları, hemen telefonu kapatarak 155 Polis İmdat hattını arayıp durumu bildirmelerini bir kez daha hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.
HIRSIZLAR
KISKIVRAK YAKALANIYOR
İl Emniyet Müdürlüğü olarak hırsızlık olaylarında da sıkı takiple sonuca ulaştıklarını belirten Özel, “İl merkezinde 13 adet çeşitli hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği yapılan çalışmalar sonucu tespit edilmiş olup, çıkartılmış olduğu Adli mercilerce tutuklanmıştır. 3 adet İkametten Hırsızlık ve Mala Zarar Verme olayları ile ilgili olarak iki şüpheli şahıs ekiplerimiz tarafından yakalanmış, şüphelilerden birinin asker olmasından dolayı askeri inzibata teslim edilmiş, diğeri ise çıkartılmış olduğu adli mercilerce tutuklanmıştır. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bir Tekel Bayisinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak, suçüstü iki şahıs yakalanmış, şahısların Tekel Bayisi’nden çalmış oldukları çeşitli markalarda 100 adet sigara paketi ele geçirilmiş, şüpheliler çıkartılmış oldukları adli mercilerce tutuklanmışlardır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme