• Haberler
  • Gündem
  • 'Dolandırıcılara itibar etmeyin' – Kocatepe Gazetesi

'Dolandırıcılara itibar etmeyin' – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, basın toplantısı yaparak iki konuya dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden yapılan bilinçsiz paylaşımların şehit ve gazi ailelerine zarar verdiğini belirten Başkan Kumartaşlı, 'Üç kağıtçı, dolandırıcı kişiler piyasaya çıkıp maalesef şehit ve gazilerimizin adlarını kullanarak üç kağıtçılık, dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlar' dedi.'KAHRAMANLARIMIZADUALARLA DESTEK [&hellip]

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, basın toplantısı yaparak iki konuya dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden yapılan bilinçsiz paylaşımların şehit ve gazi ailelerine zarar verdiğini belirten Başkan Kumartaşlı, “Üç kağıtçı, dolandırıcı kişiler piyasaya çıkıp maalesef şehit ve gazilerimizin adlarını kullanarak üç kağıtçılık, dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlar” dedi.
“KAHRAMANLARIMIZA
DUALARLA DESTEK OLUYORUZ”
Afrin’deve Güneydoğuda savaş içinde olan asker ve polislere dualarla destek olduklarını aktaran Başkan Kumartaşlı, “Ülkemizin Güneydoğusu’nda ve Suriye’nin Afrinbölgesinde kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımız, canını dişine takarak bir mücadele başlatmış ve teröristlere karşı bir savaş içerisindeler. Ama bizde buradan elimizden geldiğince dualarımızla bu kahramanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz”dedi.
“YARDIMLAR İÇİN MEHMETÇİK VAKFI VE TSK DAYANIŞMA VAKFI VAR”
Şehit ve gazilerin adlarını kullanan dolandırıcıların bu günlerde Afyonkarahisar’da olduğuna dikkat çeken Başkan Kumartaşlı, “Yalnız ülkemizin, halkımızın milli, manevi duygularının çok yüksek olduğu bir zaman diliminde, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın da çok fazla olduğu bir dönemde bazı kendini bilmez, hain diyebileceğimiz, üç kağıtçı, dolandırıcı kişiler piyasaya çıkıp maalesef şehit ve gazilerimizin adlarını kullanarak üç kağıtçılık, dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlar. Özellikle son iki gündür Afyonkarahisar merkezinde ve ilçelerindekitüm kurum müdürleri bir takım yanlış, kötü niyetli kişiler tarafından aranmakta ve dergi, gazete, hediyelik eşya şehitlerimiz adına satılarak ve bu eldeedilen paralarında şehit ve gazi ailelerine yardım olarak gönderildiğini belirterek abonelik sistemine üye yapmaya çalışmaktadırlar. Bizler sivil toplum örgütleri olarak Afyonkarahisar’da ve diğer illerde şehit aileleri ve gazilerin böyle bir yardıma ihtiyacı olmadığını her zaman söylüyoruz. Eğer vatandaşlarımız bir yardım yapacaksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde en yetkili olan sivil toplum örgütleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfıdır. Lütfen bunun dışında hiçbir sivil toplum örgütüne ne telefondan ne de şahsen yardım yapılmasın. Biz halkımızdan özellikle rica ediyoruz. Şu aralar ilimizde çok fazla dolandırıcılar eski asker olduklarını belirterek yardım toplamaya çalışıyorlar. Bu kişileri araştırdığınız zaman doğrudur eski asker ama TSK’dan hırsızlık, yüz kızartıcı suçlardan dolayı ilişiğinin kesilmiş kişiler olduğunu görüyoruz. Bizim adımızı, şehit ve gazi ailelerinin adını kullanarak yardım toplama çalışan kişilere karşı halkımız, işadamlarımız ve kurum kuruluş amirlerimiz hiçbir şekilde pirim vermesinler. Özellikle ricamız budur. Biz hizmet etmeye çalışan bir derneğiz. Bize de yardım yapın dememiz doğru olmaz ama bu işi layıkıyla yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde Mehmetçik Vakfı ve TSK Dayanışma Vakfı var. Mehmetçik Vakfı er iken şehit olmuş veya yaralanmış olan gazilerimize maddi ve manevi yardım yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı;subay, astsubay, uzman jandarma, uzman çavuş ve sözleşmeli er olarak görevini yaparken şehit olmuş veya gazi olmuş olanlara maddi ve manevi yardım yapıyor”ifadesine yer verdi.  
“RESMİ OLMAYAN PAYLAŞIMLAR AİLEYİ
TRAVMAYA SOKMAKTADIR”
Sosyal medya üzerinden bilinçsizce yapılan yanlış paylaşımların gazi ve şehit yakınlarına zarar verdiğini belirten Başkan Kurmartaşlı,“Lice’de hain bir patlama sonucu şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Bu gazilerimiz içinden bir tanesi Jandarma Uzman Çavuş Savaş Ünlü. Hemen insanlarımız haberi alır almaz bu haberin doğruluğunu teyit etmeden sosyal medya kahramanlığı yaparak paylaşımlarda bulunuyorlar. Bizim gazimizi şehit oldu diye paylaşımlarda bulunuyorlar. Biz paylaşımlar yapılırken gazimizin ailesi ile görüşüyoruz. Ankara’ya gidiyorlardı, misafirhane ayarlamak için görüşüyorduk. Bu haberleri duyunca ailesi yıkıldı. Onları şehit olmadığına inandırabilmek için kelime bulamadım. Maalesef insanların bilinçsizce ortaya attıkları resmi olmayan bilgiye dayanarak böyle bir paylaşım yapmaları hem şu anda bölgede görev yapan askerlerimizin anne ve babalarını üzmekte, yine mevcut olan şehitlerimizin ailelerinin acısını tazelemekte. Yeni yaralanmış bir gazimizin ailesini, büyük bir travmaya sokmaktadır. Lütfen halkımızdan istirham ediyorum, rica ediyorum resmi bir ağızdan valiliktir, askeriyedir veya dernek olarak bizden bir açıklama gelmediği sürece sosyal medyadan paylaşım yapılmasın” şeklinde konuştu. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme