• Haberler
  • Sağlık
  • Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının her daim yanındayız

Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının her daim yanındayız

Afyonkarahisar Protokol üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladıkları mesajlarda özellikle pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan ve insanlık adına büyük bir hizmet sunan doktarların ve sağlık çalışanlarının her zaman yanlarında olduklarını vurguladılar   Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, tüm doktor ve sağlık çalışanlarının ‘Tıp Bayramı’nı kutladı. 'HEKİMLİK [&hellip]

Afyonkarahisar Protokol üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladıkları mesajlarda özellikle pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan ve insanlık adına büyük bir hizmet sunan doktarların ve sağlık çalışanlarının her zaman yanlarında olduklarını vurguladılar

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, tüm doktor ve sağlık çalışanlarının ‘Tıp Bayramı’nı kutladı.
“HEKİMLİK ÖNEMİNİ HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEDİ”
İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan hekimlik mesleğinin önemini hiçbir dönemde kaybetmediğini belirten Zeybek, “Zaman mefhumu olmaksızın çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık personelinin bütün gayreti; vatandaşlara zamanında ve kaliteli sağlık hizmeti sunarak sağlıklarına yeniden kavuşmasını sağlamaktır. Her alanda büyük bir ivme kazanarak gelişen ülkemiz, sağlık alanında da dünyadaki gelişmelere ayak uydurmuştur. Bu alanda yapılan çok önemli yatırımlarla sağlık hizmetlerinin etkin ve yaygın biçimde tüm halkımıza ulaşması sağlanmıştır. İlimizde sağlık hizmeti alan vatandaşların daha iyi hizmet almasını sağlamak ve hizmeti sunan sağlık personelinin daha özverili biçimde çalışmalarına imkân sağlayacak kaliteli, modern ve meslek onuruna yakışır mekânlarda hizmet verebilmeleri için önemli yatırımlar yapılmaktadır.”dedi.
“EN BÜYÜK FEDAKÂRLIK ÖRNEĞİNİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÖSTERDİ”
Gerçekleştirilen tüm sağlık hizmetlerinde insan odaklı hizmet anlayışının benimsendiğini belirten Zeybek şu ifadeleri kullandı: “Covid-19 ile mücadele kapsamında da en büyük fedakârlık örneğini gösteren doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Özellikle pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan ve insanlık adına büyük bir hizmet sunan sağlık çalışanlarının her zaman yanlarındayız. Hizmetlerimizle sağlık çalışanlarımızla gönül birliği oluşturuyoruz. Bu vesileyle her zaman olduğu gibi bu süreçte de büyük bir fedakârlık ve sabırla görev yapan doktorundan hemşiresine, eczacısından destek personeline tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”
“14 MART TIP MENSUPLARININ VATAN SAVUNMASI HAREKETİDİR”
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında tıp mesleğinin temelinde insan sevgisi; hedefinde sağlıklı kişiler, sağlıklı toplumlar ve sağlıklı bir dünya oluşturmanın yattığını kaydetti. Dr. Korkmaz, “Tıp mesleği, direkt olarak insan sağlığı üzerinde çalışıldığından ve sorumluluğu oldukça fazla olduğundan kutsal bir meslektir. Bu kutsal ve saygın mesleğe dikkat çekerek gereken değerin verilmesi ve gereken saygının gösterilmesi için; ülkemizde modern tıp eğitimin başlangıcı olan ‘14 Mart’ Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. İlk kutlama 1. Dünya Savaşı’nda tıp öğrencileri tarafından İstanbul’un işgali sırasında işgal kuvvetlerine tepki olarak yapılmıştır. Böylece Tıp Bayramı tıp mesleği mensuplarının vatan savunması hareketi olarak başlamıştır.” ifadelerini kullandı.
“SALGIN SAĞLIĞIN VE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖNEMİNİ
BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”
Dr. Korkmaz mesajının devamında şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl bütün dünya ile birlikte Ülkemizde de baş gösteren Kovid-19 salgını sağlığın, sağlık çalışanlarının önemini bir kez daha göstermiştir. Sağlık ordumuz bir yıldır adeta bir vatan savunması hizmeti vermiş, yeri gelmiş ailesinden uzak kalmış gece-gündüz demeden çalışmış ve bu esnada maalesef birçok sağlık çalışanı aramızdan ayrılıp rahmet-i rahmana kavuşmuştur. Bunca çabaya rağmen salgına karşı vermiş olduğumuz savaşı tam anlamı ile kazanmış değiliz. Salgının gölgesinde, kayıplarımız nedeni ile buruk bir şekilde kutladığımız Tıp Bayramı vesilesi ile hakları asla ödenemeyen bütün sağlık çalışanlarımıza gönülden saygı ve şükranlarımı sunuyor, görev şehidi olan bütün sağlıkçılarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Temennim, halkımızın sağlık ordumuza destek vermesi, herkesin üzerine düşeni yapması, kurallara uyması ile salgına karşı savaşımızın en kısa sürede zaferle sonuçlanmasıdır.”
SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADILAR
Öte yandan 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Öztürk, Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız’da yayınladıkları mesajlarla sağlık camiasının bayramını kutladılar. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme