• Haberler
  • Gündem
  • “Doktorlar maalesef insana dokunamıyor” – Kocatepe Gazetesi

“Doktorlar maalesef insana dokunamıyor” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri Kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme ve Proje Uygulama Çalışması Ödül Töreni Vali Mustafa Tutulmaz'ın katılımıyla yapıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kongre Salonunda yapılan törene Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, AKÜ Rektör Yardımcısı İsa [&hellip]

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri Kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme ve Proje Uygulama Çalışması Ödül Töreni Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla yapıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kongre Salonunda yapılan törene Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, AKÜ Rektör Yardımcısı İsa Prof. Dr. İsa Sağbaş, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni tanıtan filmin izlenmesinin ardından AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Aslan ve akabinde AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş birer konuşma yaptılar.
“EĞİTİMİN MERKEZİ OLUYORUZ”
AFSÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme ve Proje Uygulama Çalışması Ödül Töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “İlimiz tarihi ve kültürel değerleri ile bilhassa da termal özelliği ile her geçen gün daha fazla kendinden bahsettirmektedir. Sadece turizm alanında değil, eğitim alanında da artık ilimiz ağır ağır eğitimin merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Bunun en belirgin örneği de Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurulması ve iki üniversiteli ender illerden biri olması bunun bir göstergesidir. Turizm ve termal bizim için önemli ancak termal ve sağlık, turizmi de destekleyecek önemli alanlardan birisidir.” dedi.
“DOKTORLAR ISKALIYOR”
Öğrencilere doktorlukta teşhis-tedavinin yanı sıra insani yönlerinde önemli olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz, “Sevgili öğrenciler bugün hayatınızın önemli bir noktasındasınız. İkinci bir aşama diyebileceğimiz öğrenciliğin doktorluk bölümüne başlıyorsunuz. Artık diyorsunuz ki bundan sonra biz doktor olma yönünde hızlı ilerliyoruz. Muhakkak burada doktorluğa ve hekimliğe yönelik eğitimlerinizi ayrıntılı bir şekilde alıyorsunuz. Ancak ben çalışma hayatımda gördüğüm bir eksiği burada açıkça ifade etmek isterim. Doktorlarımızın maalesef önemli bir kısmı meselenin sadece tedavi-teşhis bölümü ile ilgileniyor. Ancak insana dokunmak, insana temas etmek konusunda biraz ıskalıyorlar gibi geliyor. Bu konuda doktorlarımızın biraz daha insanımızı kucaklayan, onlara sevgi ile yaklaşan bir anlayışla bakmalarında yarar var diyorum. Tedavilerin en önemli bölümü sevgiden geçer, inanmadan geçer. Doktorlarımız bu konuda biraz daha insanımızı sevecek şekilde, insanımıza daha temas edecek şekilde hareket edebilirlerse iyi olur. Bunun da temelinin okullarda atılması gerekir. Daha sonra iş hayatında bunlar elde edilmiyor. Burada hocalarımıza ve öğrencilerimize büyük görev düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme