Doktorlar günlük hasta sınırı istiyor

Ege Tabip Odaları’nın üç ayda bir yapılan bölgesel toplantısı Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Toplantının hem birlik beraberliğin güçlenmesi hem de hekimlerin sorunlarının çözümü açısından önemli olduğunu ifade eden Afyon Tabip Odası Başkanı Dr. Türker Bahçeli, toplantıda kamuda çalışan doktorların hastalara daha fazla vakit ayırabilmesi için özel hastanelerde olduğu gibi günde 60 hasta ile sınırlandırılması gerektiği ile ilgili [&hellip]

Doktorlar günlük hasta sınırı istiyor

Ege Tabip Odaları’nın üç ayda bir yapılan bölgesel toplantısı Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Toplantının hem birlik beraberliğin güçlenmesi hem de hekimlerin sorunlarının çözümü açısından önemli olduğunu ifade eden Afyon Tabip Odası Başkanı Dr. Türker Bahçeli, toplantıda kamuda çalışan doktorların hastalara daha fazla vakit ayırabilmesi için özel hastanelerde olduğu gibi günde 60 hasta ile sınırlandırılması gerektiği ile ilgili görüşmeler yaptıklarını açıkladı

“SONUÇ BİLDİRGESİ
YAYINLANACAK”
Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen Ege Tabip Odaları toplantısına, 9 şehrin tabip odası yöneticileri ile Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan da katıldı. Toplantının içeriğine ilişkin bilgi veren Afyon Tabip Odası Başkanı Dr. Türker Bahçeli, toplantıda hekimlerle ve sağlık sıkıntılarıyla ilgili önemli konular görüşüldüğünü aktardı.
Bahçeli, “Afyonkarahisar, Aydın, Antalya, Balıkesir, Isparta, Manisa, Muğla, Denizli, İzmir odaları bu toplantıya katıldı. Katılım çok iyiydi. Bir çok önemli konuyu görüştük. Bu konuları bir rapor haline getirip sunacağız. TTB Merkez Konseyi Başkanımız Özdemir Akdoğan hocamız ile merkez konseyinden Osman Öztürk ve Fatih Sürenkök de toplantıya katıldı. Hem birlikteliğimizi güçlendirdiğimiz hem de hekimliğe ilişkin sorunlarımızı görüştüğümüz toplantı çok olumlu geçti. Hazırladığımız sonuç bildirgesini kısa süre içinde yayınlayacağız” dedi.
“DEVLET HASTANELERİNDE
SINIRSIZ HASTAYA BAKILIYOR”
Hekimlerin yoğun çalışma saatlerinin ve çok fazla hastayla ilgilenmesinin hastalara daha iyi zaman ayrılmasının önüne geçtiğini ifade eden Dr. Bahçeli, kamudaki doktorların da özel sektörde olduğu gibi günde 60 hastayla sınırlandırılması gerektiğini kaydetti. Toplantıda görüşülen en önemli konulardan birinin bu olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Torba yasaya karşı olduğumuz konusunda hem fikir olduk. Torba yasada hekimleri çok mağdur eden konuları gündeme aldık. Konuştuğumuz en önemli konulardan biri de bakılan hasta sayısıydı. Sosyal Güvenlik Kurumu hekimleri günde 60 hasta ile sınırlıyor. Ama devlet hastanelerinde sınırsızca hasta bakılabiliyor. Biz bunun da sınırlandırılmasını istiyoruz. Kişisel olarak devlet hastanesinde kesinlikle 61 hasta olarak muayene olmak istemem . İyi bir hekimlik ve hastaya daha iyi zaman ayrılması için bunun yapılmasını istiyoruz. En uzun süreli görüştüğümüz konulardan biri bu oldu. Bununla ilgili eylem planları görüşüldü. Bunlar karara bağlanacak önümüzdeki günler bununla ilgili daha net açıklamalar da yapacağız” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme