Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doktor Uygan, gastroenterit hastalığını anlattı

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Uygan, gastroenterit hastalığının belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Uygan, gastroenterit (bağırsak enfeksiyonu) hakkında bilgiler verdi.
Gastroenteritin en sık görülen belirtilerinin ishal ve kusma olduğunu kaydeden Uygan, “Pek çok insanda mide ağrıları, ateş (yüksek ateş) ve baş ağrısı görülür. Peki, gastroenterit hastalığı tam olarak nedir? Gastroenterit kusma ve ishale neden olan yaygın bir bağırsak enfeksiyonudur. Buna bakteri, virüs veya başka organizmalar neden olur. Atakların çoğu birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. İshal ve kusma şiddetliyse, dehidrasyon olabilir; bu vücudunuzda yeterince su olmadığı anlamına gelir. Bu bebeklerde ve küçük çocuklarda çok ciddi rahatsızlıklara neden olur. Bulantı, kusma, ateş yükselmesi, halsizlik, karın bölgesinde gaz ve ağrı, sulu ve cıvık dışkılama, sürekli tuvalete gitme ihtiyacı başlıca şikayetler arasında yer almaktadır.” dedi.