Doktor ihmali 19 yaşında canından etti

Afyonkarahisar'da doktorların ilgilenmeden evine gönderdiği 19 yaşındaki genç, ambulansla bir kez daha götürüldüğü aynı hastanede yaşamını yitirdi İstanbul'da inşaat işçisi olarak çalışan 19 yaşındaki Mehmet Kaygusuz, izne geldiği memleketi Afyonkarahisar'da önceki gün rahatsızlandı. Tedavi için önceki geç gece saatlerde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi acil servisine giden Mehmet Kaygusuz'u muayene eden doktorlar, Kaygusuz'a iğne yaptı. Reçete de [&hellip]

Doktor ihmali 19 yaşında canından etti

Afyonkarahisar’da doktorların ilgilenmeden evine gönderdiği 19 yaşındaki genç, ambulansla bir kez daha götürüldüğü aynı hastanede yaşamını yitirdi

İstanbul’da inşaat işçisi olarak çalışan 19 yaşındaki Mehmet Kaygusuz, izne geldiği memleketi Afyonkarahisar’da önceki gün rahatsızlandı. Tedavi için önceki geç gece saatlerde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi acil servisine giden Mehmet Kaygusuz’u muayene eden doktorlar, Kaygusuz’a iğne yaptı. Reçete de yazılan Kaygusuz ‘bir şeyin yok’ denilerek evine yolladı. İlaçların etkisiyle biraz rahatlayan Mehmet Kaygusuz, dün öğlen saatlerinde yeniden rahatsızlandı. Harb-İş Mahallesi’ndeki evlerinden bu kez ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kaygusuz, hastanede yaşamını yitirdi.
Doktor ihmali nedeniyle öldüğü iddia edilen Mehmet Kaygusuz, dün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Afyonkarahisar merkeze bağlı Çayırbağ Beldesi’nde toprağa verildi. Doktorlardan şikayetçi olduğunu söyleyen acılı Baba Cahit Kaygusuz, hastanede doktorlar ve personelin hiç ilgilenmediği oğlu Mehmet Kaygusuz’a film ve benzer hiçbir işlem yapılmadığını aktardı. Personelin mesai saatleri içinde çekirdek yediğini de iddia eden baba Kaygusuz, doktorların gözlem odasında hastaları uzun süre beklettiğini ifade etti.
NEDEN ÖLDÜĞÜNÜ
BİLE SÖYLEMEDİLER
Hastanede görevli personel ve doktorların oğlunun ölümünden sonra dahi kendisine ölüm nedeniyle ilgili bilgi vermediğini belirten baba Kaygusuz, “Oğluma hiç bir müdahale yapmadılar. Doktorun yanına gittikçe, ‘orada bekleyin’ dedi. Çocuğum yattığı yerden ‘doktor ben ölüyorum’ dedi, yine de ilgilenmediler. Zaten teşhis koymadılar. Kendileri anlamadıysa başka bir yere havale etseydiler, bu olmazdı. Bize hiçbir bilgi vermediler. İlk gittiğimizde de grip, nezle gibi hiçbir açıklama yapmadılar. Reçete yazıp göndermişlerdi. Kesin ölüm nedeni ‘kalp damarı çatlaması’ dediler. Galiba, kalp damarı tıkalıymış ve baloncuk olmuş.” şeklinde konuştu.
ADLİ TIP RAPORUNA GÖRE SORUŞTURMA AÇILIR
Konuyla ilgili otopsi raporu geldiğinde soruşturma açılacağını ifade eden Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, ölüm nedeninin yapılan iğne olamayacağını belirtti. Aile şikayetçi olmasa bile ihmal varsa otopsi sonucu geldiğinde soruşturma açılacağına değinen Erenoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Bunlar çok önemli şeyler. Adli Tıp’tan çıkacak sonuç önemli. Adli Tıp’ın raporuna göre gerekeni yapacağız. Soruşturma açılıp, en ufak ayrıntısına kadar incelenir. Bana göre ihmal olasılığı az.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme