Dokimeon ismi tescillendi

İscehisar İlçesi'nin Helenistik dönemdeki ismi 'Dokimeon' Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak tescillendi   İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçenin Helenistik dönemdeki ismi Dokimeon'unun tescilini aldıklarını belirterek, '5000 yıllık tarihi mirasımızın marka tescilini yaptırdık. Geçmişteki kültürel değerleri gelecek kuşaklara aktarıp halkımıza kalıcı miras bırakma vizyonu ile çalışarak 'Dokimeion' ismi ile yaptığımız müracaat Türk Patent ve [&hellip]

İscehisar İlçesi’nin Helenistik dönemdeki ismi “Dokimeon” Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak tescillendi

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçenin Helenistik dönemdeki ismi Dokimeon’unun tescilini aldıklarını belirterek, “5000 yıllık tarihi mirasımızın marka tescilini yaptırdık. Geçmişteki kültürel değerleri gelecek kuşaklara aktarıp halkımıza kalıcı miras bırakma vizyonu ile çalışarak ‘Dokimeion’ ismi ile yaptığımız müracaat Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak 2019/73813 marka numarasıyla tescillendi. Türk Patent ve Marka Kurumunun markayı tescillemesiyle ‘Dokimeion’ ismi artık 19, 25, 30, 37, 43 ve 35 sınıfların tüm mal ve hizmet emtialarında marka ismi olarak kullanılabilecek.” dedi.
“İSCEHİSAR CAZİBE MERKEZİ OLMAK İÇİN TÜM DEĞERLERE SAHİP”
İscehisar İlçesi’nin geçmişinin 5000 yıl öncesine dayandığı dile getiren Başkan Şahin, “İlçemizin yapılan kazı ve yüzey araştırmalarından anlaşıldığı üzere 5000 yıllık bir kent olduğu ortaya çıkarılmıştır. İscehisar’ın Helenistik dönemdeki ismi Dokimeon’dur. Dokimeion Helenistik dönemden bu yana bütün dünyaya mermer sevkiyatının yapıldığı önemli bir ticari kenttir. Dokimeion antik kentine ait sikkeler, lahitler ve heykeller üzerinde kendini bugünlere taşıyabilmiştir. Binlerce yıldır tüm dünyaya adını yapıtlara mührünü vurarak ispatlamış olan İscehisar günümüzde de cazibe merkezi olmak için tüm değerlere sahiptir. Amacımız tescillenen markamızla unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasımızın ve kültürel varlıklarımızın bilinirliği arttırıp tüm dünyaya tanıtmak. Yerelden çıkıp ulusal bir lokasyona geçişi gerçekleştirmek. Tescile konu olan Dokimeion markası ile coğrafyamızla özdeşleşmiş ürünlerimizin ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalarımız ivedilikle devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme