'Doğrunun yanındayız' – Kocatepe Gazetesi

FETÖ/PDY operasyonlarının kamuoyuna yansıtılışında tamamen maksatlı ve kişisel kinle yayan yapan Odak Gazetesi Afyonkarahisar’daki yerel gazetecilerin tepkisini gördü. Odak’ın dünkü sayısında Türkeli Gazetesi Sahibi H. Hakkı özsoy, yazar Hasan Öğünç ve AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları’nın hedefe gösterilmesi üzerine, Afyonkarahisarlı gazeteciler Türkeli Gazetesi’ned buluşarak, 'Doğrunun yanında, yanlı ve kişisel garezle yapılan yayıncılık anlayışının karşısındayız' dediler.'SUÇ İŞLEYENLERİN [&hellip]

FETÖ/PDY operasyonlarının kamuoyuna yansıtılışında tamamen maksatlı ve kişisel kinle yayan yapan Odak Gazetesi Afyonkarahisar’daki yerel gazetecilerin tepkisini gördü. Odak’ın dünkü sayısında Türkeli Gazetesi Sahibi H. Hakkı özsoy, yazar Hasan Öğünç ve AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları’nın hedefe gösterilmesi üzerine, Afyonkarahisarlı gazeteciler Türkeli Gazetesi’ned buluşarak, “Doğrunun yanında, yanlı ve kişisel garezle yapılan yayıncılık anlayışının karşısındayız” dediler.
“SUÇ İŞLEYENLERİN CEZA
ALMALARI GAYET NORMALDİR”
Afyonkarahisar’daki yerel gazetelerin sahip ve personellerinin katıldığı ziyarette konuşan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, “Afyonkarahisarımızda Cuma gününden itibaren olağanüstü durumlar yaşanmaktaydı. Hukuk, emniyet, asayiş görevini yapmakta, devlet görevinin başındaydı. Bu anlamda şehrimizin ileri gelen iş adamlarımızdan da bu yargılama sürecinde ismi geçen Afyonkarahisarlıların kıymetli şahsiyetleri olduğu ama hukuk nezdinde suç işlemişlerse ceza almalarının gayet doğal olabileceğini ifade eden bazı yazı ve köşelerimiz oldu. Bunu, amacından saptırmak isteyen malum medya grubu bizim bir büyüğümüzü, bakın şahsımı demiyorum, bizim büyüğümüz Sayın Hacı Hakkı Özsoy’ı hedef göstermek ve bu anlamda da hedef şaşırtmak politikası izlemiş bundan bizlerde derin üzüntü duymuşuzdur. Çünkü şehrimizde bu tip bir kanaat önderleri kolay yetişmiyor. Gerek sanayici ve iş adamı kimliğiyle, gerek medyadaki duruşu ile gerek Afyonkarahisar’a olan katkılarıyla bulunmaz bir insan olan Hacı Hakkı Özsoy’u kirli emellerine, kirli çıkarlarına alet etmek isteyenlere, Afyonkarahisar medyasının dik duruşunu göstermek amacıyla Hacı amcayı ziyaret etmek istedik” dedi.
 “BU SALDIRIYI
ESEFLE KINIYORUZ”
Abdioğulları açıklamasında Türkeli Gazetesi sahibi ve başyazarı Hakkı Özsoy’dan övgü ile söz ederek, “Bizdeki küslükleri ve dargınlıkları gideren, bizi bir araya getiren, yeri geldiğinde kulağımızı çeken, bir büyüğümüze yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Bu arkadaşım üstelikte medyayı ilgilendiren bir STK’nın başında olup da gazeteci meslektaşlarını hedef göstermesi ve Afyonkarahisar’daki işadamlarının kendi çıkar ve amaçları doğrultusunda hedef göstermesi, medya kuruluşunu bu anlamda kullanılması, bizim medyacılık anlayışımızı hiçbir zaman bir araya gelemez ve gelemeyecek de. Bundan sonra Afyonkarahisar medyası bu dik duruşuna devam edecektir. Biz ne hükümetin yaptırımlarıyla, ne muhalefetin yaptırımlarıyla ve ne de bu arkadaşın saptırmalarıyla ne paralel ile ne dikeyle ne yüzeyle işimiz olamaz” diye konuştu.
 “HİÇ KİMSE BUNDAN SONRA İSTEDİĞ ATI OYNATAMAYACAK”
“Afyon medyası, Afyonkarahisar sevdalısıdır” diyen Abdioğulları sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisar’a katkı sunan, hizmet veren ve taş koyan  herkesin emrindedir. Hiç kimse bundan sonra istediği atı istediği çomağı oynayamayacak. Hele hele bundan sonra gözümüz onun üzerindedir. Çünkü dediğimiz gibi gerek Hasan kardeşime gerek şahsıma yapılan saldırıları her zaman atlatırız. Elbette ki biz burada Hacı Hakkı Özsoy’un avukatı değiliz. Sadece insanlara ustalık, ağabeylik, ahilik gereğini hatırlatmak ve onu da bu düzgün yola davet etmek üzere burada toplanmış bulunmaktayız.”
 “DURUŞUNUZDAN DOLAYI
BİR BİRİKİMDİR”
Bu davranış ve tutumun Afyon medyası için güzel bir örnek teşkil etmesini umduklarını kaydeden Abdioğulları, “Bu kötü günleri de biz bir şekilde savuşturacağız. Hacı amca bu yapılan aslında size değildir. Tamamen Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği’nin veya şahsınızla alakalı yapmış olduğunuz duruşundan dolayı bir birikim olduğunu düşünüyoruz. Sizi de bu anlamda ziyaret etmek istedik. Siz ve sizin gibi büyüklerimiz, bu duruşlardan ve bu davranışlardan etkilenmemeli. Her zaman başımızda bir büyük olarak sizleri görmek isteriz. Bu anlamda da Afyonkarahisar’da dengeleri tuttuğunuzdan dolayı, dik duruşumuzdan dolayı, gerek devlet anlayışınız, gerek Afyonkarahisarımıza sahip çıktığınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz” dedi.
 “DÖVEREK DEĞİL,
SÖYLEYEREK UYARACAĞIZ”
Gazeteci Dinçay Doğar ise burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hemşirelik hukukun gereği bir büyüğümüze sahip çıkmak ve ona yapılan haksız saldırı ve iftira kampanyalarını reddetmek için buradayız. Bunun ötesinde çok fazla bir anlam çıkarmanın gereği yoktur. Biz bu mesleği icra ediyorsak Birbirimize sahip çıkacağız içimizdeki çürük elmaları da döverek değil söyleyerek uyarıcağız.”
 “KİMSEYLE KİŞİSEL
PROBLEMİMİZ YOKTUR”
Türkeli Gazetesi sahibi Hacı Hakkı Özsoy ise yaptığı açıklamada yapılan ziyareti memnuniyetle karşıladığını kaydetti. Özsoy, “Değerli arkadaşlarım, öncelikle şahsıma göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum. Burada yapılan bu ilgi, alaka şahısların değil, basının temsili noktasında çok güzel sağlıklı bir dayanışmayı yardımlaşmayı ve sahip çıkmayı göstermektedir. Bizim hiçbir kişisel probleminiz yoktur ve olamaz. Bizim problemimiz haksızlıklara karşı haklı duruşu sergilemektir. İnsanları onurlu şerefli iyi insan tanımına yanlış yapanları davet etmektir. Biz bunu basın olarak ilke olarak bu mesleğe girdiğimiz başlangıç tarihinde benimsedik ve ödün vermeden buralara kadar geldik. Bundan sonra da bizden hiç kimse bir ödün beklemesin. Efendimizin bütün hadisleri güzeldir. Bir hadisi ‘haksızlık karşısında susanlar, dilsiz şeytandır, vebal altındadır’ ifadesi bize adeta emirdir. Biz de gördüğümüz haksızlıklara susmadık ve dile getirdik ve karşı taraf bunun karşılığı olarak bize büyük suçlamalar, istinatlar hatta yanıltmalar yapmaktadır. Afyonlu kimin ne olduğunu, kimin haklıdan yana, kimin haksız da yana olduğunu çok iyi bilir. Biz bunu değerli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz.”
 “TEMENNİ EDİYORUM Kİ
 GEREKLİ DERSİ ALIRLAR”
Özsoy sözlerini, “Bence işin çok önemli olan konusu, hakkı savunmak kadar sizin bize layık olmadığımız şekilde sahip çıkmanız, desteklemeniz, yanımızda durmanız, inanın tahrik amaçlı söylemiyorum bunlardan hep uzak en samimi en içten duygularla belirtmek istiyorum; bana büyük sevinç ve moral verdi. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah bu sevgimizi, saygımızı, dayanışmamızı eksik etmesin. Daha da güçlendirsin ve bundan mutlak bir kısım insanların da ders alması gerekir. Biliyorum ve temenni ediyorum onlar da gerekli ders alırlar. Bu yapmış oldukları haksızlıklardan hukuksuzluklardan vazgeçerler. Doğru yolu seçerler. Bizim davamız bizden sonraki nesillere güzel müreffeh hukuk devletinin anlayışı olan bir Türkiye’nin yolunda bir şey yapamayız ama karınca misali o yolda yürümeye gayret ediyoruz. Hepinizde bu düşüncenin olduğunun ispatı da burada toplanmamızdır” ifadeleri ile noktaladı.
Ziyaret karşılıklı görüş alışverişinin ardından toplu fotoğraf çekinilmesi ile son buldu.  (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme