Doğru bilgi için halkın arasındayım

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Öğretmenevi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Programa, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İdare Mahkemesi Başkanı Kadir Yıldız, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Öğretmenevi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Programa, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İdare Mahkemesi Başkanı Kadir Yıldız, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları katıldı.
ZENGİN VE FAKİRLERE
EŞİT YAKINLIK
Programda faaliyetleri hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, rutinin dışına çıkan bir Vali olduğunu aktardı. Vali Güner, “Beni sokaklarda yürürken, caddelerde gezerken hiç tahmin etmediğimiz bir yerde bulurken sürprizle karşılaşıp görebilirsiniz. Mümkün mertebe halkın içerisine girip halkın ağzından direkt meselelerini almaya, sadece daire müdürlerinin verdiği bilgilerle iktifa etmemeye çalışıyorum. Bazı bilgiler bazen doğru bir şekilde aktarılmıyor, doğru bir şekilde iletilmiyor, bunu böyle yapmamın sebebi budur. Ben zenginleri ne kadar seviyor isem garibanları, fakirleri de o kadar seviyorum. Zenginlere kapımı ne kadar açıyor isem gariban ve fakirlere o kadar açıyorum ve halkın Valisi olarak anılmak istiyorum” dedi.
ENİŞTEMİZ BİZİM İÇİN ŞANS
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar için bir şans olduğunu hatırlatan Vali Güner, “Bizlerin dostluklarından başka, sevgilerinden başka, memnuniyetlerinden başka ve iyi bir isimle anılmaktan başka geride bırakacağımız hiç bir şey yoktur. Bu yönü ile bugün için Afyonkarahisar’ın hizmetkârıyız. Eniştemiz Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Prof. Dr Sayın Ahmet Davutoğlu ilimiz için büyük bir şans, aynı zamanda Afyonkara-hisar’ımızın medarı iftarı saygı değer Bakanımız Prof. Dr Veysel Eroğlu şehrimiz için büyük bir şans. Şehrimizdeki birlik ve beraberlik yani valilik, belediye, üniversite, yasama, yürütme bütün kurum ve kuruluşların iş birliği ve birbirlerini ellerinden geldiği kadar güçlü kılmaya çalışmaları bu şehir için büyük bir şans. Bu şansın içerisinde en büyük şanslardan birisi de siz değerli basın mensuplarıdır.
DURMAK YOK, YOLA DEVAM
Vali Güner, “Bana göre bir şehirde tefrika oluşturulması o şehre kan kaybettirir. Bizim kapımızı herkese açmamız, bu şehirdeki her tefrikanın önüne geçmekte ve tefrikaya engel olmaktadır. Bugün ben siyasi olarak sadece bizim devletimiz ve hükümetimiz bağlamında değil bütün parlamentoda bulunan bulunmayan, bütün siyasi görüşlere de biz kapımızı, gönül kapımızı ve makam kapımızı açıyoruz, vatandaşa nasıl açıyorsak.  Çünkü biz Elhamdülillah Müslüman çocuğuyuz ve elimizden geldiği kadar dinimizi yaşıyoruz. Büyüklerimizin ifadesi ile bizi yetiştiren mübarek zatların ifadesi ile halka hizmet edebilen hakka layık olabilir. Dolayısı ile hakka eğer biz layık olmak istiyor isek halkın içinde var olmalıyız, halkın bütün kesimlerini görmeli ve kucaklamalıyız. Bana geldiğim günden beri her türlü desteği veren Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanımıza, tüm siyasilerimize ve değerli Belediye Başkanı kardeşime ve bütün daire müdür kardeşlerime ve hepsinden önemlisi siz değerli basın mensuplarına, aziz Afyonkara-hisar’lılara en kalbi şükranlarımı iletiyor, durmak yok yola devam diyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

ZOR BİR MESLEK
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, yaptığı konuşmada gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu söyledi. Vali Güner, “Sizlerin basın emekçileri olarak gazetecisi ile televizyoncusu, radyocusu ile internet medyası ve bütün basın emekçileri ile bu güzel g��nünüzü kutlamak bugün nasip oldu, bu vesileyle ben hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Sizler aslında çok emek yoğun, çok çileli, çok zor bir işi hedef edinmiş ve bunu taşımaya çalışıyorsunuz. Zaman zaman yaptığınız haberlerden dolayı çeşitli kesimlerden eleştiri alabiliyorsunuz, zaman zaman bazı gerçekleri dile getirdiğiniz için bazen rahatsızlığa neden olabiliyor. Soğukta, sıcakta saatlerce bekleyip haber yakalama mücadelesi içerisinde oluyorsunuz. Dolayısıyla çok çileli, sıkıntılı, meşakkatli bir mesleğin içerisindesiniz. Sizlerin sadece bir güne mahsus değil her gününüz kutlu olsun, her gününüz mutlu olsun” dedi.

Bakmadan Geçme