Döğer'den savunma gibi açıklama

13 Şubat'ta Döğer Belediyespor ile Şuhut Belediye Hisarspor arasında oynanan maçta bir yönetici hakem Alparslan Çakır'a saldırmıştı. Maçtan sonra İl Hakem Kurulu bir açıklama yayınlamış ve olayı kınamıştı. Döğer Belediyespor'dan yapılan açıklamada olayların sorumlusu hakem ve Şuhut Belediye Hisarspor olarak gösterildi   Döğer Belediyespor ile Şuhut Hisarspor arasında oynanan maçındaki olayların, Döğer Belediyespor yönetimi tarafından [&hellip]

13 Şubat’ta Döğer Belediyespor ile Şuhut Belediye Hisarspor arasında oynanan maçta bir yönetici hakem Alparslan Çakır’a saldırmıştı. Maçtan sonra İl Hakem Kurulu bir açıklama yayınlamış ve olayı kınamıştı. Döğer Belediyespor’dan yapılan açıklamada olayların sorumlusu hakem ve Şuhut Belediye Hisarspor olarak gösterildi

Döğer Belediyespor ile Şuhut Hisarspor arasında oynanan maçındaki olayların, Döğer Belediyespor yönetimi tarafından tasvip edilmediği ve talihsiz olayların yaşandığı ifade edildi. Yapılan açıklamada maç öncesinde yaşanan olumsuzluklara da dikkat çekilirken, hakemin Şuhut lehine yanlı kararlar verdiği ifade edildi. İşte o açıklamanın detayları:
“ŞEKER HAPINI ALMADAN
MAÇA ÇIKTI”
“Maçın 35. dakikasında Şuhut Belediye Hisarspor futbolcular tarafından Döğer Belediyespor futbolcusuna çok sert bir hareket yapıldığı ve futbolcumuzun karnına tekme atılmış, futbolcumuz yerde acılar içinde kıvranırken hakem ne maçı durdurmuş nede sarı kart göstermiştir. Kulübümüz yöneticisinin topu taca atın oyuncumuzun durumu iyi değil, maçı durdurun demesi üzerine ve hemen akabinde ikili mücadelede futbolcumuza sarı kart gösterilmesi ve yöneticimizin de hocam insaf biraz önceki harekette futbolcumuz belki de sakat kalacak ona bir şey yapmadınız bu hareket sarı kartlık dahi olmadığı halde futbolcumuza sarı kart verdiniz demesi üzerine hakemin sanki alay edercesine yöneticimize karşı gülerek kırmızı kartı salması ve bir gün önceki U18 maçında bir futbolcumuzun ayağının kırılması, şeker hastası olması sebebiyle o gün şeker hapını da almamasından da kaynaklanan şekerin yükselmesi nedeniyle böyle tatsız ve tasvip etmediğimiz bir olayın yaşanmasına sebebiyet verilmiştir.”
“HAREKET KABUL EDELİR DEĞİLDİR”
“Bütün bunlar yaşanırken Afyonkarahisar Hakem İl Kurulu tarafından talihsiz bir basın açıklaması yapılmış ve adeta yöneticimizi futbol kamuoyunda linç girişimine tevessül edilmiştir. Kulübümüzce yapılan hareketi kesinlikle kabul edilir ve tahsil edilecek bir hareket değildir. Fakat burada da empati yapılması gerekmekte olduğunu düşünüyoruz.”
“YAPILAN YANLIŞ AMA
HİÇ Mİ HAKEMİN SUÇU YOK”
“Çünkü bu olay durduğu yerde meydana gelmemiş ve hakemin tamamen maçın başından beri taraflı, kasıtlı, kindar ve maçı çığırından çıkarmaya yönelik tutum ve davranışlarından kaynaklandığı, evet yöneticinizin hatasının kusurunun olduğunu kabul ediyoruz ama en az bizim yöneticimiz kadar ve daha fazla hakemin taraflı ve kasıtlı yönetiminin de etkisi olduğu bir gerçektir. Kaldı ki, maçın 35. dakikasına kadar 2-1 önde olmamız hasebiyle böyle bir olayı bilinçli olarak yapmak için insanın deli olması lazım. Bunun için Sayın İl Hakem Kuruluna ve ASKF yönetimini ve Disiplin Kuruluna seslenmek istiyorum. Bu olaylar durduğu yerde olmuyor. Bir gün önce U-18 liginde Döğer Belediyespor-Çağlayan Belediyespor maçında futbolcumuzun ayağı kırılmış ve hakem rakip futbolcuya kart dahi göstermemiştir. Neticede bizim yöneticimiz de etten kemikten yaratılmış ve onun da duyguları, hisleri vardır. Yapılan yanlış ama hiç mi hakemin suçu yok. Bu kararı verirken acaba vicdanınız hiç mi sızlamadı. Peki bize bu cezaları reva görürken hakeme hiçbir yaptırım yapmayı düşünemediniz mi?”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme