Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Döğer yolu yapımında siyasi engel yok

Döğer yolu yapımında siyasi engel yok

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban ve İhsaniye İl Genel Meclisi Üyesi İrfan Seçen ortak açıklama yaptı. Açıklamada, Döğer Belediyesi’nin imar sınırları içerisindeki yolun başka bir şekilde düzenleme yapılmasının yasal olarak mümkün olmadığı dolayısıyla yolun siyasiler tarafından engellenmesinin de söz konusu olamayacağı bildirildi

 

Ortak açıklamada çeşitli internet haber sitelerinde yayınlanan “Döğer’de 700 metrelik bir yolun İl Özel İdaresi tarafından asfalt çalışması yapılacağı sırada AK Partili siyasetçiler tarafından engellendiği” iddia edilen haber ve yorumlara açıklık getirildi.
“SİYASİ ENGELLEME SÖZ KONUSU DEĞİL”
Bozuk olup yapılması gerektiği belirtilen 20 metre genişliğinde 780 metre uzunluğunda ki yolun Döğer Belediyesi’nin imar sınırları içerisinde bir yol olduğu vurgulanan açıklamada, “Sözü edilen yol her Belediyenin kendi sorumluğunda olan bir yol gibi Döğer Belediyesi’nin kendi sorumluluğunda ki bir imar yoludur. Dolayısıyla burada yapılması gereken bozuk bir yol var ise ki vardır, bu yolu yapma sorumluluğu ve görevi Döğer Belediyesi’ne aittir. İl Özel İdaresi sadece Döğer Kasabası’nda değil hiçbir ilçe veya belde belediyesinin kendi sorumluluğunda olan bir imar yolunun asfaltlanması veya başka bir şekilde düzenleme yapması yasal olarak mümkün değildir. Dolayısıyla yasal olarak yapılması mümkün olmayan bir yolun siyasiler tarafından engellenmesi de söz konusu olamaz.” denildi.
“MALİYETİN KARŞILANMASI
GEREKİYOR”
İl Özel İdaresinin yürütme organı yetkililerinin Döğer Belediyesi’nin müracaatı üzerine yolda bir inceleme yaptığı bildirilen açıklamada, “Yapılan inceleme sonucu bir maliyet hesabı çıkarmış, ancak belediye yetkilileri tarafından tamam denilmesine rağmen sonradan ‘Bizim ödeme imkânımız yok.’ cevabı verilmiştir. İl Özel İdaremiz belediyelerimize hangi siyasi partiye mensup olursa olsun maliyet fiyatları ile asfalt çalışması yapmaktadır. Döğer Belediyesi’nin de maliyeti karşılaması halinde her zaman için İl Özel İdaresi, bu yolu asfaltlayabilir. Nitekim Çay’da, Çay Pazarağaç Beldesi’nde ve Emirdağ ilçemizde belediyelerimiz maliyeti karşılayarak asfalt işlemini il özel idaresine yaptırtmışlardır.” ifadelerine yer verildi.
“TAHMİN VAR,
KESİN KANAATE VARILAMIYOR”
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:
“Hatta enteresan bir şey söyleyelim. Pazarağaç Belediyesi’nin ve Emirdağ Belediyesi’nin sıcak asfalt yaptırdığı yol, belediyenin kendi sorumluluğunda olan bir yol olmayıp İl Özel İdaresi’nin kendi yol ağında olan yollardır. Belediyelerimiz bu yollar bizim prestij yollarımız biz maliyetini karşılayalım sıcak asfalt yapılsın demişler ve bu şekilde sıcak asfalt yapılmıştır. Öğrendiğimize göre Döğer Belediyemiz bu bozuk olan anayola çıkan birçok ara sokağı parke olarak ihale ettiği halde bu yolu ihale etmemiştir. Buradaki amacın ne olduğu konusunda bizde tahminde bulunabiliyoruz ama kesin bir kanaate varamıyoruz. Ancak bu yolun tekrar ve tekrar ifade ediyoruz ki belediyenin kendi sorumluluğunda olan bir imar yolu olduğunu herkesçe bilinmesini arzu ediyoruz.”