Doğayı korumak için Salda'da buluştular

‘Doğayı Korumak İçin Salda Gölü’nde Buluşuyoruz’ temalı bisiklet turuna Afyonkarahisar’dan Aykut Sıgındık katıldı Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en temiz gölleri arasında yer alan, 1. derecede sit alanı ilan edilen, aynı zamanda turizm alanı olarak belirlenen ‘Salda Gölü’nü Korumaya Davet Ediyoruz’ sloganıyla Burdur Doğa Sporları Kulübü, Burdur Bisiklet Topluluğu ve Göle Hayat Derneği ile birlikte 8-9 [&hellip]

Doğayı korumak için Salda’da buluştular

‘Doğayı Korumak İçin Salda Gölü’nde Buluşuyoruz’ temalı bisiklet turuna Afyonkarahisar’dan Aykut Sıgındık katıldı

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en temiz gölleri arasında yer alan, 1. derecede sit alanı ilan edilen, aynı zamanda turizm alanı olarak belirlenen ‘Salda Gölü’nü Korumaya Davet Ediyoruz’ sloganıyla Burdur Doğa Sporları Kulübü, Burdur Bisiklet Topluluğu ve Göle Hayat Derneği ile birlikte 8-9 Ağustos tarihinde bisiklet turu düzenlendi. Bisiklet turuna Burdur, Isparta, Antakya ve Afyonkarahisar’dan 50 bisikletçi ve çok sayıda doğa severler katıldı. Ayrıca bisiklet turuna Afyonkarahisar’dan da Aykut Sıgındık katıldı.
İlk gün Burdur’da toplanan bisikletçiler Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Belediye Tesisleri’ne bisikletleriyle ulaştı.
Bisikletçiler, 185 metreye varan derinliği ile Türkiye’nin 2. en derin, Dünya’nın en derin gölleri arasında olma özelliği taşıyan, şifa özelliği ile dünyaya ün salmış, Mars yüzey özelliklerini taşıyan iki yerden biri olan, toprak yapısı bakımından mineralleri sayesinde göl suyu bazı cilt hastalıklarına karşı etkili, muhteşem mavilikteki Salda Gölü Kamp alanında çadırlarını kurdu.
Pazar günü saat 11.00’de Salda Deresi’nin göle döküldüğü Beyaz Adalar bölgesine hareket edildiğini belirten bisikletçiler burada jandarma engeline takılarak geri dönmek zorunda kaldıklarını aktardı. Sıgındık, “Bisiklet grubumuz Jandarma tarafından engellenerek kamp alanına geri gönderildi. Kamp alanında Göle Hayat Derneği yöneticileri ve diğer sivil toplum kuruluşları yetkilileri basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bu güzel gölün doğasını bozacak ve köylülerin sulama işlerinde kullanmak istediği bir baraj yapılacakmış. Birlikte tura çıktığımız sivil toplum örgütleri gölde basın açıklaması yapacaktı. Köylüler ise basın açıklamızı engellemek için yolumuzun üzerinde bizi bekliyormuş. Jandarma bize uyarıda bulunarak kamp alanına bizi geri gönderdi.” dedi.
Kamp alanında bir gün daha kalan Afyonkarahisarlı Bisikletçi Aykut Sıgındık Salda Gölü’nden ayrılarak 85 kilometrelik yolu bisikletle giderek Denizli’ye ulaştı. Sıgındık, Denizli’den de otobüsle Afyonkarahisar’a döndüğünü ifade etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme