Doğaltaş analiz fiyatlarında büyük fırsat

'Akredite Doğaltaş Analiz Laboratuvarı (DAL)'da TS EN ISO/IEC 17025 (Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar) standardı şartlarına uygun Kalite Yönetim Sistemi uygulanıyor. Labaratuvar’da yapılan analizlerde yüzde 40 oranında indirim yapılması mümkün Laboratuvarda mermerden travertene, granitten andezite, bazalttan tüfe kadar çok farklı türde doğaltaşın analizi yapılabildiği gibi, alınan sonuçlar da dünyanın her yerinde geçerli [&hellip]

Doğaltaş analiz fiyatlarında büyük fırsat

“Akredite Doğaltaş Analiz Laboratuvarı (DAL)”da
TS EN ISO/IEC 17025 (Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar) standardı şartlarına uygun Kalite Yönetim Sistemi uygulanıyor. Labaratuvar’da yapılan analizlerde yüzde 40 oranında indirim yapılması mümkün

Laboratuvarda mermerden travertene, granitten andezite, bazalttan tüfe kadar çok farklı türde doğaltaşın analizi yapılabildiği gibi, alınan sonuçlar da dünyanın her yerinde geçerli oluyor.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi, Maden Mühendisliği Bölümü altında hizmet veren ve Türkiye’deki Üniversiteler arasında doğaltaş konusunda akreditasyon sertifikasına sahip tek laboratuvar olan Akredite Doğaltaş Analiz Laboratuvarı’nda indirim fırsatı doğdu.
AKÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı ve DAL Üst Yöneticisi Prof. Dr. Bahri Ersoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sahip olduğu yüksek miktardaki doğaltaş rezervi, doğaltaş çeşitliliği ve yıllık doğaltaş üretimi ile dünya doğaltaş ticaretinde söz sahibi ülkelerden birisi olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Bahri Ersoy, 2014 yılının Şubat ayında “Akredite Doğaltaş Analiz Laboratuvarı”nın analiz ücretlendirme politikası ve DAL’ın genel durumu hakkında Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) temsilcileri ile üst düzey bir istişare toplantısı yaptıklarını belirterek, “Toplantı sonrasında şu iki konuda tam mutabakat sağlandı. Birincisi; DAL’ın laboratuvar hizmetlerinin ülkemiz doğaltaş sektöründe daha da yaygınlaşması için, mevcut doğaltaş analiz ücretlerinin 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık %40 oranında indirilmesi ve EMİB üyesi firmalara buna ilaveten (bundan önce de uygulandığı üzere) yüzde 50 daha indirim yapılması uygun görüldü. İkincisi ise analiz ücretlerinde yapılacak bu indirimle birlikte DAL’ın yenileme, akreditasyon kapsamının genişletilmesi (deney sayısının artırılması) ve kapasite arttırımı gibi durumlarda ihtiyaç duyacağı yeni cihaz ve donanımların EMİB tarafından temin edilmesi konusunda anlaşmaya varılması oldu” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme