Doğalgazda yılsonuna kadar hedef 127 bin abone

AKSA Afyon Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Tuncay Gezer, güz başlangıcında ısınmadan, sıcak su ihtiyacına kadar doğalgazı tercih edenlerin rahat ettiğini vurguladı. Gezer, yıl sonuna kadar abone sayısını 127 bine ulaşmasını planladıklarını açıkladı   AKSA Afyon Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket MüdürüTuncay Gezer, Afyonkarahisar'daki doğal gaz çalışmaları gazeteniz Kocatepe'ye anlattı. AKSA KONFORLU VE ÇEVRECİ ISINMAYA DAVET [&hellip]

AKSA Afyon Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Tuncay Gezer, güz başlangıcında ısınmadan, sıcak su ihtiyacına kadar doğalgazı tercih edenlerin rahat ettiğini vurguladı. Gezer, yıl sonuna kadar abone sayısını 127 bine ulaşmasını planladıklarını açıkladı

AKSA Afyon Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket MüdürüTuncay Gezer, Afyonkarahisar’daki doğal gaz çalışmaları gazeteniz Kocatepe’ye anlattı.
AKSA KONFORLU VE ÇEVRECİ
ISINMAYA DAVET EDİYOR
Şirket Müdürü Tuncay Gezer, doğal gazın çevre dostu, konforlu ve ekonomik enerji kaynaklarından biri olduğunu, Afyonkarahisar halkına her fırsatta anlatıp daha çok kişiye bu konforu ulaştırabilmek için çalıştıklarını söyledi. Gezer, “2020 yılı altyapı çalışmaları covid-19 pandemisi nedeniyle planlanandan geç başlamasına rağmen daha fazla haneye doğal gaz ulaştırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İl merkezi, Bolvadin, Çay, Dinar, Emirdağ, Erkmen, İscehisar, Sandıklı, Şuhut ilçelerinde 2020 yılında 84 kilometre altyapı imalatı tamamlayarak, toplam bin 400 kilometre şebeke uzunluğuna ulaşacağız. Bu yıl doğal gaza geçeceğini öngördüğümüz 11 bin yeni aboneyle birlikte abone sayımızın yılsonuna kadar 127 bine ulaşmasını planlıyoruz. Ancak kapısının önüne kadar doğal gaz geldiği halde henüz kullanmayan vatandaşlarımızda bulunuyor. Onları da bir an önce doğal gaz dönüşümlerini yaptırmaya ve kömürle-odunla uğraşmadan ısınabilecekleri, tüp bitti derdi olmadan pişirme ve sıcak su ihtiyaçlarını sorunsuzca karşılayabilecekleri doğal gazla tanışmaya davet ediyoruz.” dedi.
VİRÜSLE MÜCADELE DE MÜŞTERİLERİN
ALACAĞI ÖNLEMLERDE MÜHİM
Gezer, koronavirüs salgınının başlangıcından itibaren çalışanları ve müşterilerinin sağlığı için gerekli tüm önlemleri aldıklarının altını çizdi. “Gerek ofislerimiz gerek saha ekiplerimiz için aldığımız önlemler kapsamında müşterilerimize güvenle hizmet veriyoruz.” diyen Gezer, “Bu süreçte internet sitemizin online işlem kanallarından yapılabilen işlemleri daha da genişlettik; şubelerdeki işlemleri için ise müşterilerimizin online randevu sistemini kullanmaları yoğunluğu azaltmak için önemli bir avantaj sağlıyor. Müşteri hizmetleri, acil müdahale ekipleri, bakım onarım, iç tesisat gibi müşteriyle temas halindeki personelimizin maske, eldiven, dezenfektan jel ve koruyucu ekipmanlarla tam donanımlı olarak çalışmaları ve bu önlemlerin eksiksiz uygulanmasını; ofis ve müşteri hizmetleri merkezlerimizin, hizmet araçlarının virüse karşı düzenli olarak dezenfekte edilmesini sağlıyor ve titizlikle denetliyoruz. Ancak korona virüsle mücadelede bizim ve çalışanlarımızın aldığı önlemler kadar müşterilerimizin alacağı önlemlerde son derece önemli.” diye konuştu.
YENİ MÜŞTERİLERE ÖNEMLİ TAVSİYE
Doğal gaz aboneliğini yeni gerçekleştiren müşterilere önemli tavsiyelerde bulunan Gezer, “Doğal gaz aboneliğini yeni gerçekleştirecek olan müşterilerimize proje ve tesisat kontrolleri esnasında daha sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlanabilmesi için abonelere, kontrol yapılacak ortamı ilgili personel gelmeden önce havalandırmalarının, kontrol sırasında camları açık tutmalarının, maskelerini takmaları ve işlem boyunca kesinlikle çıkarmamalarının, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerinin ve temastan kaçınmalarının öneminiözellikle hatırlatmak istiyorum.” şeklinde konuştu.
“DÜZENLİ BAKIM VE TEMİZLİK ŞART”
Tunay Gezer, her kış başında alınacak basit önlemlerle yüksek faturaların önüne geçerek güvenli doğal gaz kullanımında kombi, şofben, soba gibi yakıcı cihaz bakımlarının her yıl düzenli olarak yapılması gerektiğini hatırlattı. Gezer şöyle konuştu: “ Düzenli yapılacak çalışmalar hem güvenlik hem de tasarruf açısından büyük önem taşımaktadır. Araştırmalar düzenli yapılan baca temizliğinin ve cihaz bakımının ortaya çıkabilecek tehlikeleri bertaraf etmenin yanında, yüzde 10 – 15’e varan verimlilik artışı ve yakıt tasarrufu sağladığını ortaya koyuyor. Abonelerimizin, cihaz bakımları için yetkili servislere, iç tesisat bakımı için ise sertifikalı iç tesisat firmalarına başvurmaları gerekiyor. Güvenli doğal gaz kullanımı için yakıcı cihazların bulunduğu ortamdaki havalandırma menfezlerinin de kesinlikle kapatılmaması önem taşıyor.”
“YOĞUŞMALI KOMBİLER
YÜZDE 15 DAHA VERİMLİ”
Yüksek doğal gaz faturaların önüne geçecek basit önlem ve tavsiyelerde bulunan Gezer sözlerine şöyle devam etti: “Termostatı sadece 1 derece düşük sıcaklığa ayarlamak yüzde 7 tasarru sağlar. Mutfakta ve banyoda tüpe göre beş kat daha ucuz olan ve ısınmada ithal kömüre göre yarı yarıya tasarruf sağlayan doğal gazı kullanırken, oda sıcaklığını sadece bir derece düşürerek yüzde yedi tasarruf elde edebilirsiniz. Isı kaybının büyük bir çoğunluğu, çatı, duvar ve pencerelerin ısıyı içeride tutacak özellikte olmamasından kaynaklanır. Çatı, dış duvar yalıtımı ve çift camlı pencere sistemi yaptırarak yüzde 35’e varan oranlarda tasarruf edilebilir.
İhtiyacınızdan daha büyük ya da daha küçük kapasiteli kombi almak doğal gazın verimli kullanılmasını engelleyebilir. Yoğuşmalı kombiler, standart cihazlara göre yüzde 15 daha verimlidir. Termostatik vanalar, sıcak suyun radyatöre geçişini, oda sıcaklığı ayarladığımız değere erişince kısar veya tamamen kapatır. Sonuç olarak, sıcak su akışının kesilmesi, kombi ya da kazanların daha az çalışmasını ve yüzde 15’e varan oranlarda doğal gaz tasarrufu sağlar.”
“MENFEZLER ASLA KAPATILMAMALI”
Kombi yeniden çalıştırıldığında, soğumuş evi ısıtabilmek için daha fazla çalışarak doğal gaz harcadığına değinen Gezer şunları kaydetti: “ Evden kısa süreliğine çıkarken kombiyi kapatmak yerine düşük sıcaklıkta çalıştırmak yakıt tüketiminin azaltılmasına yardımcı olur. Radyatörlerin üstünde ya da önünde perde, mobilya ya da mermer bulunması, çamaşırları oda içerisinde kurutmak yakıt tüketimini artırır. Güvenli doğal gaz kullanımı için havalandırma menfezleri asla kapatılmamalıdır. Şimdiden doğal gaz ile güvenli, konforlu ve sıcak bir kış diliyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme