Doğalgaza talep artıyor – Kocatepe Gazetesi

Doğalgaz altyapı çalışmaları noktasında test çukurları kazarak işe başlayan Afyon Gaz A.Ş ekipleri için aralıksız bir çalışma süreci başladı. Çalışmaların seyrini anlatan İşletme Müdürü Bekir Gül, Afyonkarahisar’da doğalgaz kültürünün oluşmaya başladığını söyledi Doğalgazda zahmetli çalışma dönemi Afyon Gaz İşletme Müdürü Bekir Gül, doğalgaz altyapı çalışmalarının seyrini anlattı. Gül, hali hazırda Demiryalayan Türbesi önünden dün başlatılan [&hellip]

Doğalgaza talep artıyor

Doğalgaz altyapı çalışmaları noktasında test çukurları kazarak işe başlayan Afyon Gaz A.Ş ekipleri için aralıksız bir çalışma süreci başladı. Çalışmaların seyrini anlatan İşletme Müdürü Bekir Gül, Afyonkarahisar’da doğalgaz kültürünün oluşmaya başladığını söyledi

Doğalgazda zahmetli
çalışma dönemi
Afyon Gaz İşletme Müdürü Bekir Gül, doğalgaz altyapı çalışmalarının seyrini anlattı. Gül, hali hazırda Demiryalayan Türbesi önünden dün başlatılan çalışmanın gaz hattının nerelerden geçiri-lebileceği tespit çalışması olduğunu kaydetti. Ellerinde yer altını gösteren bir belge bulunmadığı için deneme test çukurları kazıldığını aktaran Gül, boru hattını geçirecekleri güzergahları tespit edeceklerini belirtti. Başlatılan çalışmanın tüm Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını dileyen İşletme Müdürü Bekir Gül; “Bu çalışmayı başlattık. İnşallah fazlaca sürmeden bitiririz. Biz bu hattı 400 Yataklı Devlet Hastanesine kadar bilindiği üzere uzatacaktık. Hattın filli kavşaktan yeni hastaneye kadar olan kısmını önemli ölçüde tamamlayıp bitirmiş durumdayız. Ancak burada ki asfalt yılların asfaltı. Dönem dönem kalın asfaltlar atılmış. Çalışmakta oldukça zorlanıyoruz. İş makinelerini yenileyip yeni kırıcılar getirteceğiz. Ondan sonra işi hızlandıracağız. Alt yapının durumu çalışmalara müsaade edip etmeyeceğini deneme çukurları ile göreceğiz. Akarçay’da dere geçişi yapılacak. Orada DSİ kenarlara kazıklar çakmış durumda. O kazıkların altından enine yatay sondaj ile geçiş yapmamız söz konusu olacak. Farklı bir çalışma yapacağız. Yani sıradan bir yüzey kazısı gibi olmayacak. Bayağı zor bir çalışma bizi bekliyor.” dedi.
Hedef Ramazan öncesi bitirmek
Maliye kavşağı üzerinden geçirilen su hattının boru yapısı nedeniyle yakın zamanda sıkça patladığını hatırlatan Bekir Gül, bu boru durumunu dikkate alarak dere geçişinde izlenecek olan boru altından yatay geçiş çalışması yapılacağını belirtti. Her yatay geçişin yapılan işin uzaması anlamına geldiğine değinen İşletme Müdürü Bekir Gül; “Biz yüzeyden kazsak rahatlıkla boru hattımızı inşa eder gideriz. Çalışmayı Ramazan ayından önce inşallah bitirmeyi arzu ediyoruz. İşin en zor ve trafiğin en kalabalık olduğu ve en seri bitirilmesi gereken yerden çalışmaya başladık. İnşallah Ağustos ayı öncesi çalışmayı bitireceğiz. Önümüzde kocaman bir Temmuz ayı var. Yağışların, alt yapının müsaade ettiği ölçüde elimizden gelenin en iyisini gösterip işi çabucak bitirmeye gayret edeceğiz. Bu çalıştığımız Gazlıgöl Caddesi fazla kapatılmaması gereken bir caddedir. İnsanlarımıza eziyet vermek istemiyoruz. Gazlıgöl Caddesi’nden başladığımız çalışmamız Maliye kavşağını geçtikten sonra Akarçay’a varıp, demiryolunu geçtikten sonra OSB’ye doğru bir branşman bırakacağız. Bir de asıl bu sene ki hedefimiz yeni hastaneye varmak üzere oradan bir branşman atacağız. Yaklaşık 4 kilometrelik bir alanda çalışma gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.
Yatırımlar için cevap bekleniyor
Yüksek boru çapı, yer altından enine yatay sondaj geçişleri ve trafik yoğunluğu göz önüne alındığında zor bir çalışma dönemi içine girdiklerini aktaran Afyon Gaz İşletme Müdürü Bekir Gül, demiryo-lunda, Maliye kavşağında birer, Akarçay’da 2 olmak üzere toplam 4 adet enine yatay sondaj yapılacağını söyledi. Ekip sayısının işin nevine göre değişeceğini ifade eden Bekir Gül, 15 Haziran itibariyle başlayan çalışmanın en kısa sürede bitirilmesi için gayret göste-rileceğini tekrarladı. Doğal gaz yatırımlarının seyri hakkında bilgi veren Gül; “Gerek Zafer Mahallesi gerekse geçen yıldan önünde doğal gaz kalan kısımlara hiç değilse buralara bu yıl gaz arzı sağlamayı düşünü-yoruz. Esentepe ve Fatih Mahallelerinde olabildiğince alt yapı yapmayı düşündük. Bunu yönetimimize teklif ettik. Halen cevap bekliyoruz. Karar netleştiğinde medya aracılığıyla konuyu kamuoyu ile paylaşacağız. İnsanlarımız doğal gazı sevdiler. Konforlu ve ekonomik ısınmayı tercih ediyorlar. Afyon’da doğal gaz kültüür oluşmaya başladı. Bugün itibariyle (15 Haziran 2011) il merkezinde tam 8 bin 190 adet ocak gaz yakıcı ci-hazlarla doğal gaz kullanılıyor. Dinar ilçesinde 2408, Bolvadin’de 101, Çay ilçesinde 25 evde doğal gaz kullanılıyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Halen 10 bin 724 evde ve işyerinde gaz yakılıyor. Bizim abone sayımızda artıyor. Sayaç sayısı olarak 14 bin 667 ama ev eşdeğeri olarak ele alırsak 16 bin 745 ev eş değerinde ısınma alanı karşılığında aboneliğimiz var.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme