Doğalgaza ilk abonelik, aylık sigara parası
Afyonkarahisar’da doğalgaz dağıtım hizmeti veren Afyon Gaz, 12 Aralık’tan itibaren Aksa Afyon Doğalgaz olarak hizmet vermeye başladı. Şirketin bölge müdürü Bekir Gül, başlattıkları yeni kampanya ile vatandaşları adeta sigara parasına doğalgaz abonesi yapacaklarını bildirdi Afyonkarahisar ve Dinar, Çay, Bolvadin’de dogalgaz dağıtım hizmeti veren Afyon Gaz, 12 Aralık’tan itibaren Aksa Afyon Doğalgaz olarak hizmet vermeye başladı. [&hellip]
Afyonkarahisar’da doğalgaz dağıtım hizmeti veren Afyon Gaz, 12 Aralık’tan itibaren Aksa Afyon Doğalgaz olarak hizmet vermeye başladı. Şirketin bölge müdürü Bekir Gül, başlattıkları yeni kampanya ile vatandaşları adeta sigara parasına doğalgaz abonesi yapacaklarını bildirdi
Afyonkarahisar ve Dinar, Çay, Bolvadin’de dogalgaz dağıtım hizmeti veren Afyon Gaz, 12 Aralık’tan itibaren Aksa Afyon Doğalgaz olarak hizmet vermeye başladı. Aksa Afyon Doğalgaz’ın bölge müdürü Bekir Gül, 1 Mart’tan 15 Nisan’a kadar sürecek yeni bir kampanya başlattıklarını belirterek bu kampanyayla birlikte vatandaşların ilk iki ay ödemesiz, 10 ay taksitle doğalgaz abonesi olabileceklerini söyledi. Gül, “Bu ilk abonelik ücreti yaklaşık 330 lira. Bununla ilgili ilk iki ay ödeme yapılmıyor. Üçüncü aydan itibaren ayda 33 lira ödeyerek ilk abonelik ücreti tamamlanmış olacak. Bu rakama baktığınız zaman, 33 liranın cüzi bir miktar olduğu, aylık sigara parasının doğalgaza ayrılması durumunda ilk abonelik ücretinin karşılanmış olacağı görülüyor” dedi. Aksa Doğalgaz Grubu Başkanı Yaşar Arslan da“Mampanyaya katılan müşteriler, doğal gaza hemen abone olarak kullanıma başlayabileceği gibi, daha sonra doğal gaza geçiş sürecini başlatabilecek ya da sadece mutfakta doğal gaz kullanımına öncelik vererek doğalgazın avantajlarını yaşamaya başlayabilecekler” dedi.
15 bin konut eşdeğeri kullanıcı
Bu konuda vatandaşı bilgilendirmek için önünden doğalgaz hattı geçen ama bu fırsatı değerlendirmeyen apartmanlara tanıtım bildirisi dağıttıklarını kaydeden Gül, “Afyonkarahisar’da şu anda önünden hat geçip de doğalgaz kullanmayan 6 bin 753 daire bulunuyor” diye konuştu. Gül, Afyonkarahisar’da 19, Dinar’da 16, Çay’da 2, Bolvadin’de 7 mahallede doğalgaz hizmeti verdiklerini hatırlatarak Afyonkarahisar’da 10 bin 525, Dinar’da 2 bin 962, Çay’da 96, Bolvadin’de 133 sayaç olmak üzere il genelinde toplam 13 bin 716 doğalgaz abonesi sayacı olduğunu belirtti. Gül, bu rakamın konut eşdeğeri olarak 15 bin 725’e tekabül ettiğinin altını çizdi.
Yemek, sıcak su ve ısınma dahil
Doğalgazın sadece ilk abonelik bedeli olarak değil faturalara yansıyan bedeller bakımından da ucuz olduğunun altını çizen Bekir Gül, bu konuda kendi faturalarını örnek gösterdi. Ödediği faturaları sakladığını söyleyen Gül, “Ben Güvenevler’de oturuyorum. 25 Ekim-23 Kasım 2010 faturam 24 lira 73 kuruş. Kasım-Aralık 2010 arasındaki faturam 61 lira 21 kuruş. Aralık 2010 ile Ocak 2011 arasındaki faturam 78 lira, 80 kuruş. Ocak 2011-Şubat 2011 arasındaki faturam ise 109 lira. Bu faturalara, ısınma, yemek, sıcak su dahil. Üçünü birden hesaba kattığımızda, vatandaşın doğalgaz kullanarak iyi bir kâra geçtiğini görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kendi evlerinize yatırım”
Doğalgaz aboneliği hakkında bilgi veren Gül, “İl abonelik ve depozito ücretini vatandaş verdikten sonra, doğalgazla ilgili yaptığı yatırımlar, kendi evleriyle ilgili yatırımlar oluyor. Örneğin bir kombi aldığnızda, o evde kaldığınız müddetçe o kombiyi kullanabiliyorsunuz. Depozito bedelinde ise şirketlerin yapabileceği bir şey yok. O bedeli Enerji Piyasası Denetleme Kurulu belirli-yor” şeklinde konuştu.
Kömür ve petrol de ithal ediliyor
Doğalgazın ithal bir kaynak olması nedeniyle eleştirildiğini, ancak bu konudaki durumun yalnızca doğalgazla ilgili olmadığını belirten Aksa Afyon Doğalgaz Bölge Müdürü Bekir Gül, şöyle devam etti:
“Türkiye’de ısınmak için kullanılacak Sibirya kömürü özelliğinde, yandığında cüruf bırakmayan, kükürt yüzdesi düşük kömür bulunmamaktadır. Bu nedenle Türkiye, dışarıdan kömür satın almaktadır. Sadece doğalgaz ile ilgili olan bir durum değil. Doğalgazın yanı sıra petrol ve kömür de ithal ediliyor. Ayrıca ülke-mizde üretilen elektriğin yüzde 60’ı da doğalgaz çevrim santrallerinden elde ediliyor.”
Türkiye’ye şu anda 8 hattan doğalgaz girdiğini, ileride bunun 10 hatta çıkacağını da kaydeden Gül, dünyadaki doğalgaz rezervinde sıkıntı olmadığını sözlerine ekledi. (Kocatepe)