• Haberler
  • Genel
  • Doğalgaz meşalesi İstiklal Mahallesi’nde yakıldı

Doğalgaz meşalesi İstiklal Mahallesi’nde yakıldı

Afyon Doğalgaz A.Ş., Afyonkarahisar’daki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. İstiklal Mahallesi Tuna Sitesi önünde, mahallede doğalgaz kullanılmaya başlamasının simgesi olarak meşale yakıldı Afyon Doğalgaz A.Ş., yatırımlarını meşale yakarak duyurma geleneğini sürdürüyor. Daha önce Afyonkarahisar’ın çeşitli mahallelerinde yakılan doğalgaz meşalesi, İstiklal Mahallesi’nde de yakıldı. 225’inci Sokak’taki Tuna Sitesi önünde yakılan simgesel meşale ile doğalgazın İstiklal Mahal-lesi’nde [&hellip]

Doğalgaz meşalesi İstiklal Mahallesi'nde yakıldı

Afyon Doğalgaz A.Ş., Afyonkarahisar’daki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. İstiklal Mahallesi Tuna Sitesi önünde, mahallede doğalgaz kullanılmaya başlamasının simgesi olarak meşale yakıldı

Afyon Doğalgaz A.Ş., yatırımlarını meşale yakarak duyurma geleneğini sürdürüyor. Daha önce Afyonkarahisar’ın çeşitli mahallelerinde yakılan doğalgaz meşalesi, İstiklal Mahallesi’nde de yakıldı. 225’inci Sokak’taki Tuna Sitesi önünde yakılan simgesel meşale ile doğalgazın İstiklal Mahal-lesi’nde de kullanılmaya başlandığı duyuruldu.
Yaklaşık 20 mahallede doğalgaz var
Meşale yakma törenine katılan Afyon Doğalgaz A.Ş. Bölge Müdürü Bekir Gül, yatırım için Afyon’a geldikleri zamana göre çok ileri bir noktada olduklarını söyledi. Gül, “Biz, 5 sene önce Afyon’a doğalgaz altyapısını inşa etmeye geldiğimizde çok yalnızdık. Bugünleri göreceğimizi hayal bile edemezdik. Burada doğalgaz altyapısı nasıl yapılır, diye düşünüyorduk. Şimdi 20 civarında mahalleye doğalgaz verdik. Değerli basın mensupları, değerli Belediye yetkilileri, Afyonkarahisar halkı bizi iyi bir şekilde kucakladı. Doğalgaz kullanımı çok revaçta. İnsanlar, birbirileriyle yarış yapıyorlar doğalgaz kullanmak için. Çok şükür, bugünleri de gördük” dedi.
Halk, doğalgazı istiyor
Afyonkarahisar merkez ilçenin yanı sıra Çay, Bolvadin ve Dinar’da da faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Bekir Gül, “Konut eşdeğeri anlamında Afyonkarahisar vilayetinde 20 bin aboneyi aşmış durumdayız. Doğalgaz altyatırımı yapmadığımız mahalleler, bizi eleştiriyorlar. Bir an önce bizi mahallelerinde görmek istiyorlar. Eskiden doğalgazın vanasının dışarıda olduğundan, bitme ihtimalinden söz edili-yordu. Halkımız bu görüşlere itibar etmedi. Doğalgaz dünyaya 100 yıldan fazla yetecek durumda. Her gün yeni rezervler bulunuyor. Nükleer enerjiden, kömürden çekinen insanlar doğalgaza yöneliyor. Çünkü çevreci, sağlıklı ve hesaplı. Burnumuzun dibinden gelen yakıtlar, ısınma araçları, doğalgazdan çok daha pahalıya mâl oluyor. Doğalgaz, kullanılmakta gecikilen her gün zarar ediliyor. Bir an önce halkımızın doğalgaza geçmesinde yarar var” diye konuştu.
Yatırımlar sürecek
Afyonkarahisar’da yatırımların devam edeceğinin altını çizen Gül, “Biz ihaleyi 30 yıllığına aldık. Mücavir alanda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun öngördüğü ölçülerde her yere doğalgaz götürmek zorundayız. Biz de ihaleyi o şekilde aldık. Hem mevcut mücavir alanda, hem de şehirlerin büyümesine paralel olarak doğalgaz yatırımı götürmekle mükellefiz” ifadelerini kullandı.
Hava kalitesi arttı
Meşale yakma törenine katılan Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ise, doğalgaz kullanımı ile birlikte kentin hava kalitesinin arttığını söyledi. Demirkapu, şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar Belediyesi olarak şehrimize doğalgğaz gelmesinden çok memnunuz. Hava kirliliği, doğalgaz gelene kadar had safhadaydı. Gerek AFJET’in çalışmaları, gerekse AFGAZ’ın çalışmaları sayesinde Afyonka-rahisar’da hava kirliliği normal sınırlara gelmiş durumda. İnşallah doğalgazın yaygınlaşmasıyla daha iyi hâle gelecek. Biz doğalgaz firmamızla koordineli çalışı-yoruz. Bu bölgeye geldiğimizde, kaldırım ve yollarını yapmaya karar verdiğimizde doğalgaz firmamızdan bu mahalleye doğalgaz getirmelerini istedik. Altyapılarını bitirdiler biz de yol ve kaldırımlarını yaptık.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme